Dejan Školnik je prvenstveni derbi moral izpustiti zaradi štirih rumenih kartonov, tokrat pa je bil mož odločitve. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Školnik je prvenstveni derbi moral izpustiti zaradi štirih rumenih kartonov, tokrat pa je bil mož odločitve. Foto: MMC RTV SLO
Damir Botonjič
Nadarjeni 16-letni vratar Jan Oblak je zaradi poškodbe kolka prepustil mesto med vratnicami Damirju Botonjiču, ki je branil prvič po treh mesecih. Nastopil je le na tekmi 1. kroga Prve lige si proti Interblocku. Po lastnih besedah je v zadnjem letu shujšal za skoraj 70 kilogramov! Foto: MMC RTV SLO
Viole
Mariborski navijači drugič v štirih dneh slavijo zmago nad večnimi tekmeci. Foto: MMC RTV SLO
Maribor še tretjič letos ugnal Olimpijo
Rudar Kopru zadal prvi poraz v sezoni

Gostje s Štajerskega so povedli v 27. minuti, ko je Agim Ibraimi po podaji Damirja Botonjiča z roko izgubil žogo, do katere je prišel Dejan Školnik. Mladi hrvaški reprezentant jo je popeljal do vrha kazenskega prostora in z natančnim strelom v spodnji desni kot matiral Botonjiča.

Ibraimi tragični junak derbija
Zmaji so se prebudili ob zaključku prvega dela, najlepšo priložnost pa je zapravil Ibraimi, ki je slabo zadel žogo po imenitni akciji Sebastjana Cimerotiča in Gabriela Da Silve.

Vratarja onesposobila napadalce
Že na začetku 2. polčasa se je izkazal Botonjič, Školnik je imenitno zaposlil Marcosa Tavaresa, ki je močno ustrelil, a je vratar Olimpije strel odbil v prečko, nato pa tik pred Draganom Jeličem prestregel še odbitek. Na drugi strani je nevarno z razdalje zapretil Da Silva, a je bil Marko Pridigar priseben. Do konca so sledile priložnosti na obeh straneh, a strelci (Tavares, Cimerotič) niso znali premagati čuvajev mreže.

Mešić in Trifkovič za prvi poraz Kopra
Žreb se je poigral z vodilnima moštvoma Prve lige si, ki sta se pomerila na Obali. Rudar je z učinkovito predstavo prizadejal Kopru prvi poraz v letošnji sezoni. Junaka velenjske zmage s 4:2 sta bila bosanski napadalec Mirza Mešić in razploženi domači vezist Damjan Trifkovič, ki sta dosegla po dva zadetka.

Napeto v Murski Soboti in na Ptuju
Mura 05 je dodobra namučila CM Celje, ki pa je vedno znalo hitro zadeti po vsakem izenačenju Prekmurcev. V 81. minuti je izid na 3:3 poravnal Mitja Flisar, a že čez dve minuti so bili gostje znova v vodstvu, potem ko se je Slaviša Dvorančič drugič vpisal med strelce. V prvoligaškem obračunu Laboda Drave in Domžal so bili boljši "ravbarji" s 3:2, odločilni gol pa je v 49. minuti za goste prispeval Rok Hanžič.

Pokal Hervis, osmina finala

Olimpija - MARIBOR 0:1 (0:1)
Školnik 27.

Olimpija: Botonjič; Kašnik, Cvijanovič, Bonifacio, Salkič; Pokorn (79./Rujovič), Da Silva (62./Filipovič), Škerjanc, Roj (55./Tiganj); Cimerotič, Ibraimi

Maribor: Pridigar; Popovič (82./Mejač), Samardžič, Džinič, Aljančič; Mihelič, Bačinovič, Mertelj, Školnik (90./Dodlek); Jelič, Tavares (88./Plut)

Luka Koper - RUDAR VELENJE 2:4 (1:3)
Ipavec 25., Kovačevič 86.; Trifkovič 16., 44., Mešić 37., 74.

Mura 05 - CM CELJE 3:5 (1:2)
Slavic 34., Bjelkanović 48./ag, Flisar 81.; Bezjak 33., Dvorančič 44., 83., Gobec 55., Štraus 90.

Stojnci - NAFTA 2:6 (1:3)
Nežmah 24., Pernik 84.; Čeh 3., Miljkovič 12., Janković 22., Koplarevics 67., 72., Bunc 74.

Odranci - INTERBLOCK 0:2 (0:1)
Horvat 35., Iličič 77.

TRIGLAV - Primorje 4:0 (2:0)
Burgar 11., Marijan 16., Mišič 48., Bajalič 90.

Labod Drava - DOMŽALE 2:3 (1:2)
Ogu 20., Ekpoki 47.; Zatkovič 26., Šturm 31., Hanžič 49.

Odigrano v torek:
Črenšovci - HIT GORICA 0:5 (0:4)
Brečević 22., Cvijanovič 24./11-m, Osterc 27., Galešić 45., Rakušček 85.

Maribor še tretjič letos ugnal Olimpijo
Rudar Kopru zadal prvi poraz v sezoni