Damir Pekič je zanesljivo izvedel strel z bele točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Damir Pekič je zanesljivo izvedel strel z bele točke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ante Vitaić
Ante Vitaić se je veselil zmagovitega zadetka s prostega strela. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domžalčane čaka težko delo

Izbrance Darka Birjukova čaka zelo težko delo prihodnji četrtek ob 20.30 v Splitu.
Odločen začetek Hrvatov
Srečanje so bolje začeli gostje, ki so zapretili že v prvi minuti. Na desni strani kazenskega prostora je do strela prišel Ante Erceg, a je Nejc Vidmar strel s 13 metrov odbil do Ivana Knezovića. V peti minuti je Marko Drevenšek meril previsoko. Juninho je po kotu poslal žogo v kazenski prostor, kjer si jo je 13 metrov od vrat zaustavil Damir Pekić, a iz težkega položaja za malo meril mimo desne vratnice vratarja Andrije Vukovića.
Elsner zgrešil iz ugodnega položaja
Domžalčani so si v 22. minuti pripravili lepo priložnost. Lucas Horvat je odlično podal na levo do povsem osamljenega Tadeja Apatiča, ki je z roba kazenskega prostora močno meril proti vratom. Vuković je bil že premagan, a sta pred vrati uspešno odbila Igor Budiša in Ivica Križanac. Žoga je prišla do Luke Elsnerja, ki je z 12 metrov streljal previsoko.
Čop v drugem poskusu ukanil Vidmarja
Štiri minute pred odmorom je Duje Čop po odlični podaji sam stekel proti vratarju Vidmarju. Prvi strel je domžalski čuvaj mreže ubranil, a se je žoga ponovno odbila do Čopa, ki je z lobom poslal žogo v mrežo.
Pekič natančen z bele točke
V prvi akciji drugega polčasa je Drevenšek podal na desno do Elsnerja, ki je bil povsem sam. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je Križanac za dres povlekel rezervista Slobodana Vuka in španski sodnik Cesar Muniz Fernandez je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Damir Pekič. S strelom v zgornji desni kot gostujočih vrat je matiral Vukovića. V 56. minuti so bili znova nevarni gostitelji. Elsner je poslal predložek na prvo vratnico, kjer je z glavo streljal Vuk, a je Vuković z lepo parado žogo odbil v kot. Po podaji Juninha je v kazenskem prostoru Splita do žoge prišel Pekič, ki je s 14 metrov streljal mimo leve vratnice.
Vitaić izjemno izvedel prosti strel
V 76. minuti je Ivan Knezović dobrih 30 metrov od vrat storil prekršek nad Antejem Ercegom. Prosti strel je izvajal Ante Vitaić, ki je z izjemnim strelom zadel spodnji levi kot vratarja Vidmarja. Dve minuti pred koncem je Juninho poslal predložek v kazenski prostor, kjer je s pestmi odbil vratar Vuković. Žoga je prišla do Dejana Gerića, ki pa mu je iz težkega položaja z desnega roba kazenskega prostora ni uspelo poslati v prazno mrežo. V sodnikovem podaljšku so imeli Domžalčani še zadnjo priložnost za izenačenje. Horvat je močno streljal, Vuković je žogo odbil, strel Vuka pa so branilci v zadnjem trenutku uspešno odbili v kot.
Domžalčani zaradi poškodb niso mogli računati na Roka Hanžiča, Blaža Brezovačkega, Amerja Krcića in Nika Cimpriča.
Žreb tretjega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo bo v petek na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

2. predkrog, prva tekma:
DOMŽALE - SPLIT 1:2 (0:1)
1.800; Pekič 47./11-m; Čop 41., Vitaić 76.

Domžale: Vidmar, Apatič, Zec, Knezović, Elsner , Horvat, Teinović, Drevenšek ( 64./Gerić), Pekič ( 65./Zadnikar), Juninho, Aziri ( 46./Vuk).

Split: Vuković, Budiša, Vidić, Križanac , Marčić, Baraban ( 72./Rašić), Vitaić, Šimić , Golubović ( 89./Barišić), Čop ( 63./Rebić ), Erceg .

Sodnik: Cesar Muniz Fernandez (ŠPA)

Povratna tekma bo prihodnji četrtek ob 20.30.

Domžalčane čaka težko delo