Massimo Coda je dosegel osmi gol v prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
Massimo Coda je dosegel osmi gol v prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
Milorad Kosanović
Milorad Kosanović z Olimpijo še ni zmagal. Foto: Aleš Fevžer
Benjamin Verbič
Benjamin Verbič je odločil srečanje v Novem mestu. Foto: Aleš Fevžer
Olimpija do prve točke po mesecu dni
Koprčani vsaj za en dan na vrh lestvice
Remi Olimpije in Gorice v Stožicah
Celjani z golom Verbiča ugnali Krko

Prvi polčas v Stožicah je bil slab, saj si nobena izmed ekip ni priigrala resnejše priložnosti. Nekoliko več želje je pokazala Olimpija, ki je v okvir gostujočih vrat sprožila tri strele, medtem ko Gorica le enega.

Coda poskrbel za vodstvo Gorice
A Primorci so že v drugi minuti nadaljevanja povedli. Saša Živec je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je osamljeni Massimo Coda - zamudil je Milan Anđelković - z glavo matiral Elvisa Džafića, ki je nemočen obsedel v blatu.

Anđelković in Šporar zrežirala preobrat
Anđelković se je "odkupil" v 55. minuti, ko je po gneči v kazenskem prostoru gostov iz neposredne bližine pospravil odbito žogo za hrbet Alexa Cordaza. Po izenačenju je imela Olimpija še nekaj polpriložnosti, vendar so se gostje brez težav ubranili. Tako je bilo vse do 77. minute, ko je Nik Omladič na desni strani kazenskega prostora podal do Andraža Šporarja, ta pa je z diagonalnim strelom in s pomočjo vratnice ukanil Cordaza.

Vratar Cordaz podal strelcu Lapaduli
Prav novogoriški vratar je v 82. minuti začel akcijo, po kateri je Gianluca Lapadula izenačil. Cordaz je vodil žogo do sredine (!) igrišča, nato pa podal v kazenski prostor, kamor se je za hrbet domače obrambe prikradel Lapadula in z lobom matiral Džafića. Mreži se do konca nista več zatresli. Olimpija je tako osvojila prvo prvenstveno točko po 25. septembru, ko je z 1:0 porazila Koper.

Verbič edini strelec v Novem mestu
Celjani so v uvodni tekmi dneva z 1:0 premagali Krko. Edini zadetek je že v 5. minuti dosegel Benjamin Verbič. Ta je z okoli 18 metrov zadel desni zgornji kot vrat Matka Obradovića, ki je v 39. minuti dobil dvoboj z Verbičem in preprečil povišanje celjskega vodstva.

Ivanković stresel prečko
Krkaši so bili blizu izenačenju v 44. minuti, a je eden izmed celjskih branilcev žogo po strelu Žige Kastrevca izbil v vratnico. V drugem polčasu so Novomeščani imeli še nekaj priložnosti za izenačenje. Zadnjo je v 89. minuti zapravil Vedran Ivanković, ki je z glavo zadel prečko. Celjani so tako še drugič letos premagali Novomeščane, sicer pa so zmagali že tretjič zapored.

Gregorič zadel z volejem
Koprčani so si po zmagi nad Domžalčani vsaj za 24 ur priborili vodilni položaj na prvenstveni lestvici. Konec je niza Domžal, ki prej niso klonile na šestih tekmah.
Čeprav brez nekaterih igralcev (kaznovani so Miha Blažič, Goran Galešić, Matej Palčič in Urban Žibert) so dvoboj gostitelji začeli dejavneje. V 16. minuti je Matej Pučko spravil žogo do Perice Ivetića, ki je z leve strani z osmih metrov streljal v Nejca Vidmarja. Tri minute pozneje so domači povedli. Ivica Guberac je poslal predložek v kazenski prostor, Novogoričan v koprskih vrstah Miha Gregorič pa je žogo spretno z volejem poslal za Vidmarjev hrbet. Po vodstvu Koprčanov so gostje počasi prevzeli pobudo in začeli pretiti Igorju Neneziću. Omeniti velja strele z razdalje Slobodana Vuka v 34., Zenija Husmanija v 38. in Erika Janže v 43. minuti, vedno znova je žoga končala mimo vrat oziroma je bil koprski vratar na mestu.

Parker zapravil veliko priložnost
Tudi v drugem polčasu so bili boljši gostje. Janža je v 62. minuti poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Slobodan Vuk, njegov strel je končal mimo vrat. Dve minuti zatem se je Joshua Parker sprehodil skozi zvezno in obrambno vrsto domačih, povsem osamljenemu pa z desetih metrov ni uspelo premagati Nenezića, saj je njegov strel v zadnjem trenutku blokiral Ivetić. Koprčani so se ves drugi polčas zelo disciplinirano branili. V 70. minuti je s 25 metrov streljal Pučko, minuto pozneje Leo Štulac, obakrat se je izkazal Vidmar. Zadnjo veliko priložnost so imeli Domžalčani v 82. minuti, ko je prosti strel s 25 metrov odlično izvedel Slobodan Vuk, s še boljšo obrambo se je izkazal Nenezić.


16. krog:

OLIMPIJA - GORICA 2:2 (0:0)
400; Anđelković 54., Šporar 77.; Coda 47., Lapadula 82.

Olimpija: Džafić, Jović, Mitrović, Anđelković, Apatič, Ivelja, Radosavljević, Eteme (84./Božič), Omladič, Vukčević , Šporar (91./Djermanović).

Gorica: Cordaz, Modolo, Gigli , Favalli, Vanin, Vicente (84./Vetrih), N'diaye (91./Širok), Misuraca, Živec (76./Bazzoffia), Lapadula, Coda.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


KRKA - CELJE 0:1 (0:1)
300; Verbič 5.

Krka: Obradovič, Kastrevec, Ejup , Ivanković, Volarić, Krcić (72./Novosel), Mbognou, Zeljković , Mojstrović (58./Radulović), Bešić (75./Kramar), Košnik.

Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Gobec , Vrhovec, Jugović , Zajc (89./Jovanović), Verbič, Čadikovski, Vicente (55./Žurej).

Sodnik: Robert Ponis (Koper)





LUKA KOPER - DOMŽALE 1:0 (1:0)
Gregorič 20.

Luka Koper: Nenezić, Halilović, Ivetić, Gregorič, Šme , Pučko, Guberac , Ćovilo , Črnigoj (85./Smrtnik), Lotrič (66./Štulac), Pilčić (57./Arčon).

Domžale: Vidmar, Kous (76./Jelar), Zec, Korun, Janža, Skubic, Husmani , Požeg Vancaš (35./Parker), Majer, S. Vuk, G. Vuk (57./Gabrić).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)




Nedelja ob 17.00:
MARIBOR - TRIGLAV

RUDAR - ZAVRČ

Lestvica:                            
LUKA KOPER       16  8 4  4 21:17  30
MARIBOR          14  9 2  3 31:9   29
ZAVRČ            15  8 3  4 24:22  27
GORICA           16  7 5  4 29:16  26
RUDAR            15  7 5  3 18:13  26
DOMŽALE          16  5 6  5 23:16  21
CELJE            16  6 2  8 14:23  20
OLIMPIJA         15  5 2  8 20:24  17
KRKA             16  3 2 11 11:33  11
TRIGLAV          15  2 2 11  9:27   8
Olimpija do prve točke po mesecu dni
Koprčani vsaj za en dan na vrh lestvice
Remi Olimpije in Gorice v Stožicah
Celjani z golom Verbiča ugnali Krko