Samir Handanović je na 25 tekmah v Serii A letos prejel 33 golov, šestkrat pa je mrežo ohranil nedotaknjeno, predvsem pa je redno med najbolje ocenjenimi nogometaši Interja. Foto: EPA
Samir Handanović je na 25 tekmah v Serii A letos prejel 33 golov, šestkrat pa je mrežo ohranil nedotaknjeno, predvsem pa je redno med najbolje ocenjenimi nogometaši Interja. Foto: EPA

Nič ne bom rekel, mogoče mi ga bo prihodnje leto dal že po petih minutah, tako da ...

O tem, da mu Mario Balotelli kot edinemu po vrnitvi v Italijo ni dal gola.
Diego Milito
V 11. krogu, 3. novembra lani, je prav poškodovani Argentinec Diego Milito v 2. polčasu poskrbel za preobrat in zmago Interja pri Juventusu z 1:3. Foto: Reuters

Ponavljam, vratarja se ne sme soditi po ubranjenih enajstmetrovkah.

Odgovor na to, da ni v prvenstvu ubranil 11-m že od aprila lani.
Samir Handanović
Druga Handanovićeva zgodba - reprezentanca: po izgubi kapetanskega traku se "Sarma" otepa novinarskih vprašanj, tako se na zadnjem zboru na Brdu ni udeležil druženja z novinarji, po porazu z Islandijo (1:2) pa znova ni dajal izjav. Foto: Reuters

Pred derbijem 30. kroga italijanskega nogometnega prvenstva med Interjem in Juventusom so se pri Gazzeti dello Sport pogovorili z najkonstantnejšim igralcem ne prav prepričljivega Interja Samirjem Handanovićem.

Po dobljenem derbiju padec forme
"Govori kot James Bond, jedrnato, z malo oklevanja, s kratkimi premori in brez banalnosti. In vse to s filmskim obrazom," se glasi uvodni opis intervjuja s slovenskim vratarjem, ki je eden redkih, ki v letošnji sezoni ni razočaral navijačev "nerazzurrov". Pred pol leta je Inter dobil "Derby d'Italia" v Torinu z 1:3 in zdelo se je, da bodo Milančani v boju za naslov prvaka resno izzvali "staro damo", a nato so se stvari četi Andrea Stramaccionija močno zalomile. Zdaj Inter na 6. mestu Serie A zaostaja za vodilnim Juventusom kar za 18 točk.

Premalo stalnosti za vrhunski izid
"Nič se ne zgodi po naključju. Po 1:3 v Torinu nismo mislili, da je konec. Manjka nam konstantnosti in tudi nekaj igralcev, lahko rečemo, da se odsotnost Milita močno pozna. A ponavljam, konstantnost na najvišji ravni je zelo pomembna," Handanović razmišlja o spremenljivih predstavah Interja, ki občasno povsem razočara, občasno pa je tudi navdušil.

Sedem točk in tri mesta zaostanka
"Vsi si zaslužimo, da smo tam, kjer smo, in Juventus je najmočnejši v ligi," brez oklevanja priznava 28-letni vratar, ki pa si želi predvsem uspešnega boja za 3. mesto na lestvici in s tem vstopnico za Ligo prvakov. "Od tri do štiri moštva se borijo za ta cilj in res verjamem, da nam lahko uspe. Najprej moramo zdaj zmagati, nato pa bomo videli," napoveduje Handanović odločen boj za Ligo prvakov.

Po 29 krogih Inter za tretjim Milanom zaostaja za 7 točk (47:54), po derbiju z Juventusom pa čaka "črno-modre" še osem krogov, v katerih bodo morali nadoknaditi zaostanek, hkrati pa prehiteti še Lazio, Romo in Fiorentino.

Dovolj ima igranja v Evropski ligi
A Handanović, ki v svoji karieri še ni igral v skupinskem delu Lige prvakov, ima še eno željo. Če morebiti Interju v boju za najprestižnejše klubsko tekmovanje na svetu ne bi uspelo, si ne želi več oz. znova igrati v Evropski ligi.

"Veste, Evropska liga vam odvzema moči. Na začetku ti sicer da prednost in te bolje pripravi na sezono kot druge, a postopoma se utrudiš igrati ob četrtkih, še posebej v oddaljenih krajih. Tako da mislim eno stvar: ali bomo končali kot tretji ali pa nikjer (v Evropi)," je jasen Handanović, ki je letos z Interjem v Evropski ligi izpadel v osmini finala po dvoboju s Tottenhamom, pri čemer se je vnovič demonstrirala dvojnost letošnjega moštva: katastrofa v Londonu in navdihnjena igra doma, kjer so nato nesrečno izgubili v podaljšku.

Lahko bi prodajal tudi rabljene avtomobile
V obsežnem pogovoru se je "Sarma" razgovoril tudi o drugih stvareh, tako je vnovič izpostavil, kako je preučeval najboljšega vratarja v Italiji Gianluigija Buffona, ki je po njegovem mnenju še vedno številka ena. Je pa tokrat jasneje odgovoril na vprašanje, kdo so najboljši vratarji na svetu: "Neuer, Buffon in Casillas. Jaz? Imam tudi napake, o katerih pa ne bom govoril."

Handanović je še omenil, da če ne bi igral nogometa, bi bil morda košarkar ali odbojkar ali pa bi pomagal očetu pri prodaji rabljenih vozil. Navijače pa je tudi posvaril, naj ga ne izbirajo oz. dajo v postavo "Fantacalcia", ker letos preprosto prejema preveč golov.

"Škoda je edino, ker ne igramo zvečer," sklene Handanović, ki bo Juventus v soboto na San Siru gostil že ob 15. uri.

Italijansko prvenstvo, 30. krog:
Sobota ob 15.00:
UDINESE - BOLOGNA
LAZIO - CATANIA
CAGLIARI - FIORENTINA
INTER - JUVENTUS
PARMA - PESCARA
PALERMO - ROMA
ATALANTA - SAMPDORIA
GENOA - SIENA

Ob 18.30:
CHIEVO - MILAN

Ob 21.00:
TORINO - NAPOLI

Nič ne bom rekel, mogoče mi ga bo prihodnje leto dal že po petih minutah, tako da ...

O tem, da mu Mario Balotelli kot edinemu po vrnitvi v Italijo ni dal gola.

Ponavljam, vratarja se ne sme soditi po ubranjenih enajstmetrovkah.

Odgovor na to, da ni v prvenstvu ubranil 11-m že od aprila lani.