Juppa Heynckesa bo na Bayernovi klopi zamenjal Pep Guardiola. Foto: Reuters
Juppa Heynckesa bo na Bayernovi klopi zamenjal Pep Guardiola. Foto: Reuters

"Pogodba z Bayernom mi poteče 30. junija. Po tem roku zagotovo ne bom prevzel posla ne v kakšnem domačem klubu ne v tujini, saj sem fizično in psihično izčrpan. Enostavno si bom vzel nekaj odmora, potem pa bomo videli, kako in kaj," je na 45-minutni novinarski konferenci ob slovesu od evropskega prvaka Bayerna dejal 68-letni Heynckes in dodal, da na počitnicah ni bil že nekaj časa, da pa je po lanskem porazu obljubil ženi, da bo pogodbo pri Bayernu oddelal do konca, nato pa si bo vzel odmor in čas za razmislek.

Heynckes - na klopi Bayerna ga bo zamenjal Pep Guardiola - je potrdil, da se zanj zanimajo številni klubi. Med najvztrajnejšimi naj bi bil madridski Real, s katerim je leta 1998 tudi osvojil Ligo prvakov: "Po mojih letošnjih rezultatih je povsem razumljivo, da imam nekaj ponudb. Tudi velikih klubov, v katerih je veliko denarja, pa še prihajajo iz držav, kjer je prijetno vreme."

Jesus še naprej na klopi Benfice
Benfica je podaljšala pogodbo s trenerjem Jorgejem Jesusom še za dve leti. 58-letni Jesus portugalskega velikana vodi od leta 2009. Benfica je imela v tej sezoni priložnost dobiti kar tri lovorike, a je vse zapravila. V domači ligi jo je v predzadnjem krogu z zmago na medsebojni tekmi prehitel Porto, v finalu Evropske lige jo je v sodnikovem podaljšku ugnal Chelsea, v finalu portugalskega pokala pa je z 1:2 izgubila proti Vitorii Guimaraes.

Đukić novi trener Valencie
Nekdanji srbski nogometni reprezentant Miroslav Đukić je postal novi trener Valencie, za katero je igral med letoma 1997 in 2003. 47-letni Đukić, ki je v zadnjih dveh sezonah vodil Valladolid, bo zamenjal Ernesta Valverdeja. Ta je "netopirje" v letošnji sezoni španskega prvenstva popeljal do petega mesta. Valverde je trenersko mesto zapustil v soboto. Dejal je, da je zelo težko delati v klubu, v katerem vlada administrativni kaos, velik dolg in v katerem vodstvo pogosto menja trenerje.