Nogometaši Trenčina so se v dobre pol ure igre znesli nad slovenskim prvakom. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Trenčina so se v dobre pol ure igre znesli nad slovenskim prvakom. Foto: www.alesfevzer.com

Škoda, da smo prejeli toliko zadetkov. Pri vsakem smo storili eno veliko napako, vse to moramo pred povratnim obračunom odpraviti. Vseeno pa ne gre prezreti dejstva, da smo tudi sami štirikrat zadeli, kar je izjemen dosežek!

Martin Ševela, trener Trenčina
Semafor v Stožicah
Saj ni res, pa je: Olimpija je po 32 minutah tekme v Stožicah izgubljala že z 0:4. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Ševela
Trener Trenčina Martin Ševela se je za tri zadetke, ki so jih prejeli njegovi varovanci, opravičil navijačem. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija po katastrofalnem začetku še vedno v igri
Olimpija kljub obupnemu začetku še upa

Olimpija sezone v Evropi ni najbolje začela. Zelo hitro je padla na realna tla, že po šestih minutah srečanja v Stožicah je zaostajala za dva zadetka, po dobre pol ure igre je na semaforju pisalo že 0:4 za Trenčin.

Toda varovanci Rodolfa Vanolija so do odmora zaostanek prepolovili, na koncu tekme pa so se z golom rezervista Blessinga Elekeja, ki je na zelenici zamenjal neučinkovitega Juliusa Wobayja, Trenčinu povsem približali. A pot do 3. predkroga Lige prvakov bo še zelo težka, saj morajo na povratni tekmi v Žilini zmagati z dvema zadetkoma prednosti.

Ševela se je opravičil za tri prejete zadetke
V taboru gostujoče ekipe so pred tekmo upali na kakršno koli zmago, po visokem vodstvu v prvem polčasu so apetiti močno narasli, po zadnjem sodnikovem žvižgu so bili sicer še vedno zadovoljni, a zmaga je imela malce grenak priokus. "Tekmo smo začeli fantastično! Znebili smo se težav iz prejšnje sezone, nasprotniku nismo pokazali preveč spoštovanja," je uvodoma dejal trener Trenčina Martin Ševela in nadaljeval: "Škoda, da smo prejeli toliko zadetkov. Pri vsakem smo storili eno veliko napako, vse to moramo pred povratnim obračunom odpraviti. Vseeno pa ne gre prezreti dejstva, da smo tudi sami štirikrat zadeli, kar je izjemen dosežek! Imeli smo veliko željo po zmagi." 40-letni Ševela, ki je na trenerski stolček Trenčina sedel leta 2013, je večkrat poudaril, da treh zadetkov njegova ekipa ne bi smela prejeti, za kar se je tudi opravičil.

"Gremo naprej. Zdaj se bomo kar najbolje pripravili za tekmo v Michalovcah (v soboto jih čaka tekma uvodnega kroga slovaškega prvenstva proti MFK Michalovcam, op. a.), nato pa bomo vse misli že preusmerili na povratni obračun z Olimpijo," je sklenil.

Kleščik z mešanimi občutki
Kapetan Trenčina Peter Kleščik je bil navdušen nad začetkom, ki ga je uprizorila njegova ekipa, v nadaljevanju pa se je moral za ohranitev prednosti pošteno potruditi. "Fantastičen začetek, vodili smo s 4:0, potem pa smo popustili in Olimpiji dovolili, da je trikrat zadela. Prav zaradi tega imam zdaj nekoliko mešane občutke glede vsega," je povedal branilec Trenčina, ki barve slovaškega prvaka brani že vse od leta 2007. "Trenutno smo na pol poti, za napredovanje v 3. predkrog imamo zelo lepe možnosti. Prepričan sem, da bo stadion v Žilini naslednji teden poln in da bomo imeli s tribun najboljšo mogočo podporo," je še dejal 27-letnik.

Bero: Olimpijo smo podcenjevali
Zadnji Trenčinov zadetek na tekmi je dosegel Jakub Holubek, ki je žogo po zmedi v Olimpijini obrambi v mrežo poslal ob bližnji vratnici. "Hitra zadetka v uvodnih nekaj minutah sta nam dvignila samozavest in kmalu zatem smo zadeli še dvakrat. Škoda, da smo nato popustili in pustili domači ekipi pobudo. Prepričan sem, da bi lahko domov odnesli še višjo prednost," je povedal 25-letni vezist. Njegov partner v vezni liniji Matuš Bero je še dodal: "V drugem polčasu smo Olimpijo kar malo podcenjevali. Vseeno je rezultat 4:3 zelo ugoden, gremo dalje. Takšnega razpleta nihče od nas ni pričakoval, na povratni tekmi držimo usodo v svojih rokah."

Po "orkanu" bojazen pred remijem
Na športnih straneh slovaških medijev sicer kraljuje šprinter Peter Sagan, ki je dobil zelo presenetljiv zaključek 11. etape Dirke po Franciji v Montpellierju, a v večernih urah so bili v ospredje potisnjeni tudi članki s tekme v Stožicah. Skupni imenovalec vseh so bile pohvale na prvih 30 minut tekme, v katerih so nogometaši Trenčina povedli s kar 0:4, malce manj navdušenja so novinarji pokazali glede nadaljevanja tekme, ko so se Ljubljančani vrnili in na koncu skoraj uprizorili vrnitev (3:4). "Drama v Ljubljani: Trenčin vodil že s 4:0, na koncu pa se je bal za zmago," so zapisali v Pravdi, na portalu Aktualne.sk so Trenčinovo ofenzivo v prvem polčasu označili s "orkanom", posebej pa so izpostavili tudi spopad navijačev v centru Ljubljane, po katerem so morali enega izmed slovaških navijačev oskrbeti v bolnišnici.

Škoda, da smo prejeli toliko zadetkov. Pri vsakem smo storili eno veliko napako, vse to moramo pred povratnim obračunom odpraviti. Vseeno pa ne gre prezreti dejstva, da smo tudi sami štirikrat zadeli, kar je izjemen dosežek!

Martin Ševela, trener Trenčina
Olimpija po katastrofalnem začetku še vedno v igri
Olimpija kljub obupnemu začetku še upa