Novi
Novi "Bog" Manchestra je takole z nebeškim skokom poskrbel za zmagovitih 2:1. Foto: Reuters
Leicester City - Manchester United
Manchester United je osvojil 21. angleški superpokal, prvega po letu 2013, v zgodovini pa je štiri Community Shielde prejel avtomatično kot dvojni prvak. Ob tem so rdeči vragi še devetkrat izgubili superpokalno srečanje. Leicester City ostaja pri lovoriki iz leta 1971. Foto: Reuters

Da, Zlatanovo obdobje v Manchestru se je začelo z lovoriko, ob premieri v dresu Manchester Uniteda pa je trener Jose Mourinho moral prepustiti soj žarometov Zlatanu Ibrahimoviću.

V 83. minuti je 34-letni Šved preskočil nasprotnega kapetana Wesa Morgana in z natančno odmerjenim strelom z glavo matiral Kasperja Schmeichla, ki je bil prekratek in žoga se je od oddaljenejše vratnice odbila v mrežo za končnih 2:1.

Manchester United je tako osvojil rekordni 21 Community Shield, najbližji zasledovalec Liverpool jih ima 15, Leicester City pa tako ostaja pri enem superpokalu, osvojenem leta 1971.


Tretje leto slavje pokalnega prvaka
Community Shield
oz. angleški superpokal je tradicionalni uvod v novo nogometno sezono na Otoku. Na polnem Wembleyju sta se pomerila senzacionalni državni prvak Leicester City in pokalni prvak Manchester United, tretje leto zapored pa je krožnik dvignil pokalni prvak. Prihodnji konec tedna se s 1. krogom začne Premier liga 2016/17, ki zaradi številnih trenerskih in igralskih okrepitev napoveduje izjemen boj za naslov ter kopico nogometnih zgodb.

Slalom Lingarda, Vardy izkoristil darilo Fellainija
Vodilni gol Manchestra je po pravem slalomu v 32. minuti dosegel Jesse Lingard, ki je iztiril celotno obrambo lisic. Angleški prvaki so odgovorili na začetku 2. polčasa, ko je v 52. minuti Marouane Fellaini nespametno podal žogo nazaj, ukradel pa jo je Jamie Vardy. Lanski prvi zvezdnik Leicestra je izkoristil darilo, David de Gea pa je bil ob preigravanju Angleža nemočen. Ko je že vse dišalo po izvajanju enajstmetrovk, je po desni prihitel Antonio Valencia in mojstrsko našel glavo Zlatana Ibrahimovića, ki je takoj upravičil slavospeve ob prestopu med rdeče vrage.

ANGLEŠKI SUPERPOKAL

LONDON, Wembley

Leicester - MANCHESTER UNITED 1:2 (0:1)
Vardy 52.; Lingard 32., Ibrahimović 83.

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Huth ( 89./Ulloa), Morgan, Fuchs ( 80. Schlupp); Mahrez, Drinkwater, King( 63./Mendy), Albrighton ( 45./Gray); Okazaki ( 45./Musa), Vardy .

Manchester United: de Gea; Valencia, Bailly, Blind, Shaw ( 69./Rojo), Carrick (61./Herrrera), Fellaini, Lingard ( 63./Mata/93./Mhitarjan; Rooney ( 88./Schneiderlin), Martila ( 70./Rashford), Ibrahimović .

Sodnik: Craig Pawson