Pep Guardiola je skrajšal trening, saj je v Münchnu snežilo. Tudi v sredo bodo zimske temperature na Allianz Areni. Foto: EPA
Pep Guardiola je skrajšal trening, saj je v Münchnu snežilo. Tudi v sredo bodo zimske temperature na Allianz Areni. Foto: EPA
Franck Ribery
Franck Ribery se želi znova dokazati na veliki sceni. Foto: EPA
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri je znan po izjemni taktiki. V Münchnu pričakujejo, da bo držal 0:0, v zaključku srečanja pa napadel. Foto: EPA
Ivan Rakitić in Adriano Correia
Ivan Rakitić in Adriano Correia sta bila zelo dobre volje na zadnjem treningu pred sredino tekmo. Foto: EPA
Arsene Wenger, Gabriel Paulista in Mikel Arteta
Arsene Wenger se je po slabih izidih v zadnjem mesecu dni znova naposlušal kritik. Topničarji so angleški naslov zadnjič osvojili leta 2004, v finalu Lige prvakov pa so izgubili proti Barceloni maja 2006. Foto: Reuters

Zagotovo ne bosta igrala dragulj stare dame Paul Dybala in vezist Claudio Marchisio. Trener Juventusa Massimiliano Allegri že tako ne bo mogel računati na branilca Giorga Chiellinija in Martina Caceresa, zaradi težav s prepono pa je vprašljiv tudi nastop hrvaškega reprezentanta Maria Mandžukića.

Juventus, ki je na prvi tekmi po zaostanku dveh golov na koncu izvlekel remi (2:2), mora zadeti za napredovanje. Priložnost bo zagotovo dobil Alvaro Morata.

Argentinec Dybala, ki je prejšnji petek na prvenstveni tekmi proti Sassuolu dosegel evrogol za zmago z 1:0, si je na treningu poškodoval podkolensko mišico, medtem ko si je italijanski reprezentant Marchisio na treningu strgal mečno mišico in bo odsoten približno tri tedne.

Juventus ni izgubil že 19 tekem, na drugi strani pa je Bayern v letošnji sezoni na domačem igrišču izgubil le enkrat (1:2 proti Mainzu pred dvema tednoma).
Allegri upa na nastop Mandžukića
"Odigrati bomo morali popolno tekmo. Če ne bomo imeli svojega večera, bo zares težko. Bayern nadzoruje tekmo 60 ali 70 odstotkov igralnega časa. Res škoda, da imamo toliko poškodovanih igralcev, a res ne smemo tvegati. Čakajo nas še pomembne tekme v Serie A in finale italijanskega pokala. Mandžukić je izjemen igralec za take tekme, tik pred tekmo bo znano, ali bo pripravljen. Vse skupaj zame ni drama, v življenju je vse kaj drugega dramatično. Bayern je velika ekipa, ki nas seveda ne podcenjuje. Obe ekipi se spoštujeta," je razlagal Allegri.

Bo Robbna zamenjal Coman?
V Münchnu je dopoldne padal sneg, zato je Pep Guardiola skrajšal trening. Arjen Robben ni treniral, saj je zbolel in ni želel na igrišče pri zelo nizkih temperaturah. 32-letni Nizozemec bo v kadru, morda pa bo začel na klopi. Kingsley Coman se je na na desni strani izkazal ob sobotni zmagi nad Werderjem (5:0).

Ribery želi igrati že od prve minute
Prav posebej se tekme veseli Franck Ribery, ki je imel številne poškodbe vse od marca lani, ko je odšepal z igrišča na tekmi osmine finala Lige prvakov proti Šahtarju (7:0). Proti Bremnu je dokazal, da je odlično pripravljen. Njegova preigravanja v polnem šprintu so znova tista prava.

"Znova sem v pravi formi. Pripravljen sem za to tekmo. Lahko tudi začnem na klopi in pozneje vstopim, o tem odloča trener. Seveda si želim igrati že od prve minute," je povedal 32-letni Francoz.

"Najbolj sovražim trenutek, ko moram igralcem povedati, da ne bodo v začetni postavi za tako tekmo. Nekaterim moram dejati, da ne bodo niti v kadru," je pojasnil Guardiola, ki je moral odgovarjati na številna vprašanja italijanskih novinarjev.

Guardiola: Njihov slog igre mi ni všeč
"Seveda bi si na prvi tekmi želel zmago s 5:0, a to ni bilo mogoče. Juventus je vedno izjemno neugoden tekmec. Zelo dobro poznam italijansko mentaliteto, ogromno naslovov so že osvojili. Znajo počakati na pravi trenutek. Na prvi tekmi smo videli, kako se znajo braniti in tudi unovčiti redke priložnosti. Juventus se lahko brani z desetimi igralci. Tak slog igre mi ni všeč, impresioniran sem nad njihovo izvedbo. To je zame finalna tekma," je še dodal Guardiola, ki ne more računati na Jeroma Boatenga, Holgerja Badstuberja in Javija Martineza.

Lahm: Prav nič jih ne bo motilo, če bo dolgo 0:0
Bavarci pričakujejo taktično bitko, Torinčani naj ne bi napadli od prve minute. "Juventus je izjemno nevarna ekipa. Najprej vsi igralci mislijo na obrambo, veliko tečejo in želijo izkoristiti vsako najmanjšo našo napako. Juventus bo igral zelo mirno. Prav nič jih ne bo motilo, če bo zelo dolgo izid 0:0. Na to moramo biti pripravljeni. Mi prav gotovo ne bomo spreminjali svojega sistema igre. Vedno igramo napadalno na domačem igrišču," je dodal kapetan Philipp Lahm.

Topničarje čaka misija nemogoče na Camp Nouu
Barcelona si je na prvi tekmi na stadionu Emirates priigrala lepo prednost (0:2). Arsenal je v veliki krizi v zadnjem mesecu. Topničarji bodo zelo težko osvojili lovoriko. V Premier ligi zaostajajo kar 11 točk za vodilnim Leicesterom, v Pokalu FA so v nedeljo doma izpadli proti Watfordu z 1:2.

Londončani bodo zelo oslabljeni. Manjkali bodo vratar Petr Čech, Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain, Tomaš Rosicky in Jack Wilshere. Pri Barci je kaznovan Gerard Pique, poškodovan pa je Rafinha.

"Zmaga z 2:0 v Londonu ne spreminja našega pristopa. Arsenal je zelo nevarna ekipa, ki lahko doseže veliko zadetkov. Zelo moramo paziti na Mesuta Özila in Alexisa Sancheza. Moramo imeti veliko posest žoge, saj bomo s tem preprečili protinapade," je pojasnil trener Luis Enrique.

Osmina finala, povratni tekmi, sreda ob 20.45:
BARCELONA - ARSENAL 2:0

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Mathieu, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Arsenal: Ospina, Bellerín, Mertesacker, Gabriel, Monreal, Coquelin, Elneny, Campbell, Özil, Sanchez. Giroud.

Sodnik: Sergej Karašev (Rusija)




BAYERN - JUVENTUS 2:2

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Lahm, Kimmich, Benatia, Alaba, Vidal, Thiago, Robben, Müller, Douglas Costa, Lewandowski.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Cuadrado, Khedira, Hernanes, Pogba, Morata, Mandžukić.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Žreb četrtfinala bo v petek ob 12.00.