Ermin Rakovič že ima nekaj izkušenj z igranjem v Pokalu Uefa. V sezoni 2000/2001 je za Bežigradom dosegel lep zadetek, s katerim je Olimpija z 2:1 premagala Espanyol. Foto: MMC RTV SLO
Ermin Rakovič že ima nekaj izkušenj z igranjem v Pokalu Uefa. V sezoni 2000/2001 je za Bežigradom dosegel lep zadetek, s katerim je Olimpija z 2:1 premagala Espanyol. Foto: MMC RTV SLO
Rakovič: O Uefi me sprašujte prihodnji teden
Zadetki s tekme Interblock - Maribor

30-letni napadalec je bil z dvema zadetkoma najbolj zaslužen, da so nogometaši iz Ljubljane v finalu Pokala Hervis premagali Maribor. Rakovič, ki je v bogati karieri zamenjal kar precej klubov, je sicer dvakrat že osvojil tudi portugalski pokal, enega z Boavisto, drugega pa z Beiro Mar. Po slavju na celjski Areni Petrol si je vzel čas tudi za MMC, čeprav se mu je po obleganju novinarjev že pošteno mudilo v slačilnico in k proslavljanju velikega uspeha.

Ermin, kako bi komentirali današnjo tekmo? Bili ste veliki junak, dosegli ste zadetka, ki se jih ne bi sramovali niti največji evropski igralci. Srečanje je bilo zelo napeto, izenačeno, vi pa ste bili jeziček na tehtnici.
Res je. Mislim, da smo se bolje pripravili na tekmo kot Maribor. Maribor je bil pred tekmo v rahli prednosti zaradi navijačev, ampak mislim, da si je Interblock danes želel to lovoriko bolj kot Maribor. Bil je velik vložek v tekmo, borili smo se za uvrstitev v Evropo. Na takem spektaklu doseči dva zadetka, ki odločita potnika v Pokal Uefa, je res lepa stvar.

V prvenstvu morda niste dosegli vseh ciljev, ki ste si jih zadali, v pokalu pa ste jih presegli in osvojili prvo lovoriko v zgodovini kluba. Bo to v vaši karieri našlo poseben prostor?
Seveda. Že pred sezono sem si želel uspeha, nisem si pa mislil, da lahko že prvo leto pridemo v Evropo. Ni slabo za letos. Naslednje leto lahko ta uspeh le še nadgradimo v Evropi.

Kam bi na lestico vaših dosežkov postavili ta uspeh, če bi jih lahko rangirali?
V tem trenutku tega ne bi znal povedati. Je pa res med prvimi, ker je letos posebna sezona in osvojitev pokala je nekaj fenomenalnega.

Doseči zadetek v finalu pokala proti svojemu nekdanjemu klubu je še posebej sladko, kajne?
Seveda, težko bi pričakoval kaj lepšega kot to, da na takšni tekmi dosežeš dva zadetka, ki odločita potnika v Evropo.

Vaš trener je pred tekmo dejal, da bo finale verjetno odločila psihična stabilnost. Kako ste se v psihičnem smislu pripravljali na tekmo?
Mi smo se v vseh pogledih boljše pripravili. To je to.

Kaj mislite, da lahko dosežete v Pokalu Uefa?
Pustite to vprašanje raje za naslednji teden (smeh).

Matej Rijavec in Aleš Golob

Rakovič: O Uefi me sprašujte prihodnji teden
Zadetki s tekme Interblock - Maribor