V 3. krogu je Maribor s 3:1 premagal Nafto in tako prišel do prve prvenstvene zmage. Kako bo v Lendavi, kjer so prvaki na 10 tekmah doslej izgubili le dvakrat? Foto: Marko Madžarac
V 3. krogu je Maribor s 3:1 premagal Nafto in tako prišel do prve prvenstvene zmage. Kako bo v Lendavi, kjer so prvaki na 10 tekmah doslej izgubili le dvakrat? Foto: Marko Madžarac
Denis Grbič Rudar Velenje)
Prvo tekmo med Olimpijo in Rudarjem v Ljubljani je v 88. minuti z lepim prostim strelom odločil Denis Grbič. Foto: Marko Madžarac
Žoga
V naslednjih treh letih si boste lahko na RTV SLO v vsakem krogu ogledali po eno tekmo slovenskega državnega prvenstva. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
Hrvaški mediji omenjajo Etiena Velikonjo kot mogočo okrepitev splitskega Hajduka v zimskem prestopnem roku. Foto: www.prvaliga.si
V Mariboru zvonijo alarmni zvonci
Viole vdrle v klubske prostore

Predsedstvo Združenja 1. slovenske nogometne lige je po Fifinih navodilih sprejelo odločitev, da mesečni zaslužek poklicnega igralca v Prvi ligi si ne sme biti manjši od zajamčene minimalne slovenske plače, ki od avgusta dalje znaša 597,43 evra bruto. Zaradi primera "Kakuto" tudi v Sloveniji nogometaši po novem ne smejo skleniti profesionalne pogodbe pred dopolnjenim 15. letom.

V vsakem krogu po dva prenosa
Združenje je podpisalo tudi novi pogodbi z RTV Slovenija in s Šport TV, po katerih bo v naslednjih treh letih na slovenskih malih zaslonih še več domačega nogometa. V vsakem krogu bosta v neposrednem prenosu dve tekmi, kar pomeni 72 prenosov na sezono. Na RTV SLO se obeta tudi nova oddaja, posvečena I. SNL.

Strah pred lastnimi navijači za konec krize?
V javnosti pa še naprej najbolj odmeva nedeljski dogodki v Ljudskem vrtu, kjer so Viole z vdorom v slačilnico pošteno podkurile mariborskim igralcem, ki se jim očita predvsem nešportno življenje in spanje na lovorikah. Najslabše jo je odnesel kapetan Zoran Pavlovič, ki se je na trening vrnil šele v sredo, pošteno prestrašeni in za novinarje nedosegljivi pa so tudi preostali nogometaši.

"Srečala sva se in se pogovorila. V sredo ni treniral, a je bil navzoč na treningu. Dogovor je, da se nam priključi v četrtek popoldne. Skušal bo vaditi, glede Zoranovega nastopa v Lendavi pa bomo videli. Do sobote je še veliko časa. Če bo sposoben igrati, bo nastopil," je za klubsko stran pred tekmo z Nafto dejal trener Darko Milanič.

NAFTA (9.) - MARIBOR (6.) (sobota ob 15.00)
Lendavčani so v zagonu, na zadnjih dveh tekmah so osvojili štiri točke in zabili sedem golov, kar skupaj z obiskom Maribora zagotavlja polne tribune Športnega parka. Trener Nebojša Vučičevič bo zaradi kartonov pogrešal kapetana obrambe Damjana Ošlaja, a na drugi strani mu bo na razpolago motivirani Dalibor Volaš (2 gola na 2 tekmah), ki so ga posodili prvaki.

Mariborski igralski kader, ki ga kritike, prošnje in grožnje dvojca Zahovič-Milanič niso prebudile, bo tekmo odigral pod vtisom "ulice", ki zahteva tri točke. Bodo "vijoličasti" prestali zrelostni izpit ali so branilci naslova resnično zaspali na prvenstveni lovoriki?

INTERBLOCK (4.) - KOPER (1.) (sobota ob 15.00)
"Kockarji" so na čelu šesterice klubov, ki jih ločijo le tri točke. Pred padcem v spodnji del razpredelnice jih lahko reši tako rekoč le skalp vodilnega Kopra, ki pa še ne pozna poraza.

"Kanarčki" se mirno pripravljajo na konec sanjske prve tretjine prvenstva, ki jo želijo končati na prvem mestu. Nazadnje doma niso znali streti skromne Drave in so prvič ostali brez zadetka, a to naj bi naveza Miran Pavlin-Mitja Brulc popravila že v Šiški. Zadnjo tekmo kazni prestaja branilec Kristijan Polovanec.

RUDAR (2.) - OLIMPIJA (3.) (sobota ob 18.00)
Olimpija v popolni zasedbi izziva četo Marijana Pušnika. Z uspehom Ob jezeru bi se ljubljanski povratniki med elito odlepili od srednjega doma in se približali vodilnemu dvojcu, kar je ob vseh začetnih pretresih lep uspeh prenovljenega vodstva Olimpije.

Težave Rudarja se kopičijo - do spomladanskega dela so ostali brez Finca Marka Kolsija, Rusmin Dedič je zbolel, Nik Omladič si je poškodoval stopalo, povsem zdrav ni niti Mirza Mešić. Po kazni se v postavo vrača Nikola Tolimir.

HIT GORICA (10.) - DOMŽALE (8.) (sobota ob 18.00)
Gre za obračun moštev, ki sta v zadnjih šestih letih osvojili kar pet naslovo prvakov, trenutno pa sta se znašli na dnu lestvice. "Vrtnice" so proti Olimpiji pokazale znake življenja, a za ureditvi razmer v klubu, bi bile tri točke več kot dobrodošle. Zaradi kartonov bosta manjkala Admir Kršič in Gregor Balažic. "Ravbarji" so v malce boljšem izhodišču, pri čemer se izboljšuje tudi zdravstvena slika moštva, počival bo le Dalibor Teinović (kartoni).

LABOD DRAVA (7.) - CM CELJE (5.) (nedelja ob 15.00)
Zadnja tekma kroga bo postregla s štajerskim obračunom, ki bi zmagovalca zasidral na sredini lestvice. Celjani so izgubili učinkovitost z začetka prvenstva, medtem ko so Ptujčani močno popravili obrambo, zato veliko zadetkov ne gre pričakovati.

Okrožno sodišče na Ptuju je 18. septembra začelo postopek prisilne poravnave za NK Ptuj - Labod Dravo, saj je dolg že presegel dva milijona evrov. To je prvi tovrstni primer na slovenski nogometni sceni, da gre klub v stečaj!

Lestvica:                             
LUKA KOPER 11 8 3 0 19:9 27
RUDAR 11 8 1 2 21:11 25
OLIMPIJA (-2) 11 6 1 4 18:12 17
INTERBLOCK LJ 11 4 2 5 13:12 14
CM CELJE 11 4 2 5 15:17 14
MARIBOR 11 4 1 6 15:16 13
LABOD DRAVA 11 3 4 4 12:17 13
DOMŽALE 11 3 3 5 14:22 12
NAFTA 11 3 2 6 17:21 11
HIT GORICA 11 2 1 8 14:21 7



V Mariboru zvonijo alarmni zvonci
Viole vdrle v klubske prostore