Nogomet

Poudarki

  • MMC-jev pogovor z novincem v slovenski reprezentanci
Kevin Kampl
Kevin Kampl je v letošnji sezoni za Osnabrück odigral 35 tekem. Dosegel je dva zadetka in ob tem zbral še šest podaj. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Jasmin Kurtić in Andraž Struna
Novinca v članski reprezentanci sta tudi Jasmin Kurtić in Andraž Struna. Prvi bo z Varesejem igral v kvalifikacijah za uvrstitev v Serie A (tam bodo igrali še Sassuolo, Verona in Sampdoria), drugi pa je letos s Cracovio izpadel v drugo poljsko ligo. Kurtićeva prihodnost, ki je posojen igralec Palerma, za zdaj še ni znana, tudi Struna še ne ve natančno, kje bo igral v naslednji sezoni, čeprav ima s Krakovčani še dveletno pogodbo. "Normalno, da bi se dalo še veliko izboljšati, a za zdaj je pomembno, da čim več igram in si nabiram izkušnje," o svojih predstavah pravi 23-letni Pirančan. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
VIDEO
Handanović: Prava klapa s...

Dodaj v

Očeta ne bo, vseeno pa bo imel Kampl lepo podporo s tribun

Iz Osnabrücka prestopil v Aalen
25. maj 2012 ob 15:05
Brdo pri Kranju - MMC RTV SLO

Rudi Istenič in Rajko Tavčar sta bila pred leti prva "Nemca", ki sta zaigrala za slovensko nogometno reprezentanco. Dominic Maroh ni šel po njunih stopinjah, saj se je po nekaj vpoklicih odločil, da za Slovenijo ne bo igral. Zdaj je tu Kevin Kampl.

21-letnik, ki je bil rojen slovenskim staršem v Solingenu v Vestfaliji, je pred leti zavrnil vabilo v nemško reprezentanco do 17 let in se v skladu z željo družine odločil za Slovenijo. Je eden najpomembnejših členov reprezentance U-21, ki je na dobri poti, da se uvrsti na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Izraelu. Prejšnji petek je dočakal tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco. 18. maj 2012 si bo Kampl gotovo zapomnil za dolgo, saj je na ta dan v Stuttgartu podpisal še štiriletno pogodbo s svojim novim klubom. Potem ko je zadnjo sezono igral v tretji ligi za Osnabrück, se zdaj seli stopničko višje v novega drugoligaša Aalen.

Aalen ima visoke načrte
"Stopam po poti, ki je bila moj cilj. Želel sem si dobro odigrati sezono v tretji ligi in potem oditi drugam. Zelo sem vesel, da grem lahko v drugo ligo in tudi tam pokažem, kaj znam. Dolgoročno pa je moj cilj, da zaigram v prvi ligi," je ob zboru reprezentance na Brdu povedal obetavni vezist. Po mnenju slovitega Kickerja je bil letos najboljši igralec Osnabrücka, ki je v tretji ligi zasedel sedmo mesto. Aalen je bil drugi. Klub iz majhnega mesta blizu Stuttgarta ima v drugi ligi visoke načrte, saj bo v novo ekipo vložil veliko denarja. Pod vodstvom bogatega predsednika Berndt-Ulricha Scholza (vodi podjetje, ki se ukvarja s predelavo kovin) si želi v naslednji sezoni uvrstitev med deset, čez dve ali tri leta pa morda celo v prvo ligo, tako kot je to pred leti uspelo Hoffenheimu.

Slovenski nogometaši od četrtka v Fulpmesu trenirajo v popolni postavi, potem ko so se jim po finalu pokala pridružili še trije člani Maribora. Vsi so zdravi, treninge pa imajo dvakrat dnevno. Veliko vadijo strele in podaje ob prekinitvah, vse je nekako že usmerjeno proti prvi kvalifikacijski tekmi proti Švici, ki bo septembra v Ljubljani. Sobotno prijateljsko tekmo iz Kufsteina proti Grčiji si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Studijski program se bo začel ob 20.00, tekma pa ob 20.30.

V Bayer se (za zdaj) ne bi želel vrniti
Kampl je sicer vzgojen pri nemškem velikanu Bayerju iz Leverkusna, kjer je igral od svojega sedmega leta. Februarja lani je za "farmacevte" celo odigral polovico drugega polčasa na tekmi Evropske lige proti Metalistu, ko ga je zdajšnji trener Bayerna Juup Heynckes poslal na igrišče namesto Simona Rolfesa. "Iz Bayerja so me po koncu letošnje sezone poklicali in vprašali, kaj bom naredil. Predstavil sem jim svoje načrte, v katerih za zdaj Bayerja pač ni. Ne bi se želel vrniti nazaj tja, ker bi tam znova sedel na klopi ali igral v drugi ekipi," je v odlični slovenščini s štajerskim naglasom pojasnil Kampl, ki ga bodo v soboto v Kufsteinu s tribun podpirali tudi mama, dekle in menedžer, medtem ko bo njegov največji navijač oče obisk Tirolske zaradi bolezni moral izpustiti.

V reprezentanci želi ostati dalj časa
"Igranje v članski reprezentanci je bil moj največji cilj, tako kot jaz je zelo vesela tudi vsa moja družina. Ko so me poklicali, najprej sploh nisem verjel, da je to res, čeprav sem vpoklic nekako pričakoval. Vedel sem, da če bom dobro igral v mladi reprezentanci in v klubu, bom mogoče enkrat dobil priložnost. Zdaj bom naredil vse, da bom ostal tu dalj časa," je še dodal nizkorasli, a dinamični nogometaš, ki ga prihodnji teden čakata še pomembni tekmi z reprezentanti do 21 let proti Malti in Finski. "Rene Krhin in Haris Vučkić sta zelo pomembna igralca, ki ju tokrat ne bo, ampak mislim, da ju lahko drugi igralci dobro nadomestijo. Moramo narediti vse, da zmagamo na teh dveh srečanjih in ostanemo na prvem mestu v skupini. Mislim, da nam bo to tudi uspelo."

Matej Rijavec, <a href="https://twitter.com/#!/matej_rijavec">spremljate me lahko tudi na Twitterju</a>
Prijavi napako
Komentarji
zamudnik
# 25.05.2012 ob 15:25
To je pa res škoda, da ga ne bo mogel v živo spodbujati oče. Sigurno je bil ob sinovem klicu, da je vpoklican v člansko rerezentanco, eden najbolj srečnih ljudi na svetu. Prav hudo mi je, res.
Capix
# 25.05.2012 ob 16:14
@Jerofšek

Pa kaj tebi ni jasno. Pusti človeka naj ima takšno frizuro kot jo ima, važne so kvalitete igralce, ne pa njegova frizura. A ma Neymar kakšne težave z uporom, pa poglej kakšno konjsko grivo ima. Ravno to naredi človeka večjega, da ga briga kaj si drugi mislijo...
goko
# 25.05.2012 ob 16:39
lol Jerofšek naredil si FAIL dneva, ne veš kakšna je razlika med Bayerjem in Bayernom, hehe raje komentiraj politiko, tam kaj dosti ne moreš zgrešiti
brehme
# 25.05.2012 ob 15:35
Eden najboljših slovenskih nogometašev trenutno, sem ga gledal na nemškiTV, zelo aktiven je bil v tistih tekmah.
clemente007
# 26.05.2012 ob 13:27
Kampl; sem ga gledal 2 -3 tekme, takšnega igralca še nismo meli...zelo zelo tehničen in hkrati Gattuso
gregsz
# 25.05.2012 ob 20:30
Upam, da bo imel konkretno minutažo v Aalnu.

Kje je pa Maroh?
Fant je imel očitno previsoke cilje.
gregsz
# 26.05.2012 ob 07:14
Primerjati Kampla z Vršičem in Iličičem je kot primerjati jabolka in hruške.
Juninho8Slo
# 25.05.2012 ob 17:21
Srečno vsem,ki so bili vpoklicani v izbrano vrsto,če bi bil selektor bi dal možnost od začeteka vsem novim igralcem+tistim kateri so TI povratniki (Velikonja+Šišič(Ć))
drawlord
# 25.05.2012 ob 21:54
Ne vem, kaj je narobe s tem, če fant iskreno pove, da se ne čuti Slovenca in da ne bi igral za Slovenijo. Ko bi vsaj razni Šahraji, Reddicki ali Rodići ravnali enako.
Etienko
# 25.05.2012 ob 21:15
Ok,divje pisal ker me večerja čaka,dve tri slovnične napake zgoraj.......drugače pa mi je Kampl všeč po tem kaj je prikazal v tretji NEM ligi in v igrah mlade reprezentance....
Etienko
# 25.05.2012 ob 21:11
Dominic Maroh hahahaha...tipičen primer povišanega osebka,ki je mislil da je prevelik za Slovenijo kjer bi mogoče lahko celo igral,vendar se je osebno precenil in zanimanje zanj s slovenske strani izkoristil za samopromocijo ko je venomer in znova v nemških medijih povdarjal da bo on igral samo za nemčijo...in čaka in čaka in krave mukajo....in čaka in čaka še pujsi jokajo - agropop :-) ....naj le čaka,ker ne bo dočakal poziva nikdar več v življenju ne za slovenijo (upam če bo odgovoren pameten ...in ne za nemčijo,kjer to lahko še samo sanja dalje...prepotentnež....pa še nekaj je takih slovenceljnov...
drawlord
# 25.05.2012 ob 17:01
Men se zdi, da Struna bolj zgleda kot nek Kurtić, kot obratno.

Levo Kurtič, desno Struna, al se motim?
jbzt
# 25.05.2012 ob 23:08
Zavrnil vabilo v nemško reprezentanco.Končno en Slovenec z veliko začetnico,ki bo z ponosom pel slovensko himno pa igral dober nogomet.
Glede himne,pa tudi nogometa so Italijani prvi !
Gigue
# 25.05.2012 ob 22:09
drawlord

Saj tudi če se čuti Slovenca je nekako še bolj pravično da zastopa Nemčijo kjer je bil rojen in vzogejen, saj s tem zastopa svojo državo pa čeprav je Slovenec s Slovenijo kot državo nima kaj dosti
mbagla
# 25.05.2012 ob 20:13
Premalo se zavedamo, kak car je Kampl. Tipa je vpoklicala nemška repka (resda mlada, ampak vseeno), pa se je odločil za Slovenijo, kljub temu, da je rojen v Nemčiji. Pa ne mi govorit, da ga je ata prepričal, ker če bi hoto igrat za Nemčijo, bi za njo tut igral, pa se ne bi dal prepričat :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=
HMdKeAJbCSk[/youtube]
tenisač
# 26.05.2012 ob 01:09
Upam da Kampl odigra vsaj 40 minut. Drugih pravih vezistov razen Iličića in Vršiča trenutno nimamo.
emlynhughes
# 25.05.2012 ob 15:56
Če folk ne bi vedel, kdo je kdo, sem prepričan, da bi 99 % vprašanih pravilno odgovorilo na vprašanje, kdo je Jasmin Kurtić na drugi fotki v članku ...
Jerofšek
# 25.05.2012 ob 15:38
Kampl se ne zaveda, da ga s čudno frizuro ne bodo hoteli pri Bayernu, še za ene 3% je počasnejši zaradi upora njegove 'čupe', ne potrebujemo nove Peterke, 'frizura' mora stran!
upam da sta ga Čeferin in Slaviša že opozorila..
Svetovno prvenstvo v nogometu
link
Popolno zaupanje Fife v varnostne ukrepe za SP v Rusiji
4
6. marec 2018 ob 13:56 Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ima popolno zaupanje v ruske varnostne ukrepe na svetovnem prvenstvu, ki bo junija in julija v Rusiji.
Več novic ...
Kazalo