Pavel Pinni je za mnoge prvi favorit za selektorski stolček. Foto: RTV SLO
Pavel Pinni je za mnoge prvi favorit za selektorski stolček. Foto: RTV SLO
Matjaž Kek in Saša Jerkovič
Matjaž Kek je tudi strokovni komentator Televizije Slovenija. Foto: RTV SLO
Med kandidati tudi Kek in Pušnik
Pinni o selektorskem stolčku

Zavrl se bo istočasno pogovarjal z več kandidati, v ožjem krogu pa so Pavel Pinni, Marjan Pušnik, Matjaž Kek in Slaviša Stojanovič. Po Zavrlovih besedah bo selektor znan med 15. in 20. januarjem, saj reprezentanca že v začetku februarja igra prijateljsko tekmo z Estonijo.

"Po novem letu bodo prišli na vrsto tudi tuji strokovnjaki, res pa je, da so njihove cene izjemno visoke in si tega NZS ne bo mogla privoščiti. Bomo videli, kako se bodo najprej razpletli pogovori z domačimi trenerji," je dodal Zavrl.

Za mnoge favorit Pinni
Za mnoge je najresnejši kandidat Pavel Pinni, ki je sredi oktobra po petih letih odstopil s trenerskega mesta Hita Gorice, s katero je osvojil tri naslove državnega prvaka. "Biti selektor reprezentance je krona kariere, je pa tudi velika obveznost," je povedal Pinni. Na vprašanje, ali je v tem trenutku tvegano sesti na slovensko klop pa 55-letni strokovnjak pravi: "V našem poklicu je vedno tveganje, toda potrebno je biti pogumen in se spoprijeti z izzivom."

Kek: Sposobni smo narediti več
Tudi nekdanji trener Maribora Matjaž Kek je potrdil, da je dobil vabilo na srečanje. "Gre za povsem neobvezen pogovor. Ne vem, koga ne zanima biti selektor. Delo prejšnjega selektorja ne bom ocenjeval, sem pa prepričan, da smo sposobni narediti več," je dejal Kek.

Pušnik: To je največja čast
Marjan Pušnik pa pravi: "Bilo bi smešno, če te ne zanima delo selektorja. To je največja čast. Jaz sem trener in športni direktor Maribora, vse ostalo so samo natolcevanja."

R. K.

Med kandidati tudi Kek in Pušnik
Pinni o selektorskem stolčku