Matjaž Kek je na sredini tekmi izkoristil pet menjav. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Kek je na sredini tekmi izkoristil pet menjav. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Ni lahko zmagati nad Albanijo. Igralna površina je bila težka, a imeli smo nekaj priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili in prej odločili tekmo. Po porazu proti Gruziji zmaga pač šteje. Igrali smo brez dveh pomembnih igralcev, čeprav tega nisem želel potencirati. To je bila priprava za nadaljevanje kvalifikacij, zdaj pa najbolj upam, da bodo igralci ostali zdravi. Ritem je strahovit. Proti Italiji jih ne bo treba kaj dosti motivirati, prihajajo nekdanji svetovni prvaki in to je lahko samo velik izziv," je v pogovoru za TV Slovenija še dejal Kek.
Slovenska nogometna reprezentanca je z zmago z 2:1 (vsaj kar se tiče izida) uspešno opravila generalko pred nadaljevanjem kvalifikacij za Euro 2012 in na peti tekmi proti Albaniji tretjič slavila (poleg tega ima še dva remija). 25. marca v Stožice prihaja Italija, štiri dni pozneje pa bodo Slovenci gostovali na Severnem Irskem.
Vstopnice za tri tekme kvalifikacij v paketu
Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da bodo vstopnice za vse tri preostale kvalifikacijske tekme (Italija, Estonija, Srbija) prodajali v paketu. Začetek prodaje bo v soboto ob 12.00, več podrobnosti pa bodo izdali na petkovi novinarski konferenci. Avgusta bo v Stožicah na prijateljski tekmi gostovala še Belgija.