Koroški branilec Denis Halilović je zabil odločilni gol za Koprčane. Foto: www.alesfevzer.com
Koroški branilec Denis Halilović je zabil odločilni gol za Koprčane. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Koper
Koper je v Domžalah izvlekel remi za finale. Foto: www.alesfevzer.com
Koper se je v finalu pridružil Celju

Koprčani se bodo tako v finalu, ki ga bo gostil prav njihov stadion Bonifika, 20. maja pomerili s Celjem. To je v torek izločilo Mariborčane.

Vuk meril čez vrata
Prvi polčas je minil brez večjih priložnosti. Domžale so sicer imele pobudo, a so se Koprčani disciplinirano branili. Ob poskusu Juninha od daleč je bil na mestu Vasja Simčič. Še večjo priložnost je imel v 44. minuti Slobodan Vuk, ki je v sredini kazenskega prostora ostal sam, a nato meril nad vrata.

Halilović zatresel malo mrežico
Podobno kot prvi je tudi drugi polčas prinesel le redke priložnosti. Domžalam ni uspelo prebiti koprske obrambe, zato pa je obratno uspelo gostom. V 61. minuti je Goran Galešić podal s prostega strela z desne strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Denis Halilović in z glavo žogo poslal v malo mrežico.

Črnic od daleč presenetil Simčiča
Domžale so v nadaljevanju vse sile usmerile v napad. V 67. minuti je Benjamin Morel s prostega strela namučil Simčiča, ki je žogo s skrajnimi močmi odbil v avt. Malo pozneje pa je bil Simčič nemočen, saj ga je s strelom po tleh z okoli 25 metrov presenetil Matic Črnic. Simčič bi lahko posredoval bolje, res pa je, da se je žoga pred njim tudi odbila. Zadetek je dal krila Domžalčanom, ki so pritiskali za drugi gol, vendar je koprska obramba odbila vse napade.

POKAL SLOVENIJE
POLFINALE, povratni tekmi

Domžale - LUKA KOPER 1:1 (0:0) 0:1
300; Črnic 69.; Halilović 61.

Domžale: Vidmar, Trajkovski, Horič, Dobrovoljc, Skubic, Horvat (63./Vancaš Požeg), Majer (65./Eterović), Črnic, Juninho , Morel (78./Ožbolt), Vuk.

Luka Koper: Simčič, Hadžić, Halilović, Šme , Štulac, Črnigoj (77./Posavac), Guberac, Palčič, Rahmanović (60./Galešić ), Lotrič (85./Gregorič), Pučko.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)




CELJE - Maribor 0:0 3:2
3.800 gledalcev

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem. Finale bo 20. maja v Kopru.

Koper se je v finalu pridružil Celju