"RoKo" je le potrdil, kako pomembno vlogo ima v Hull Cityju tudi v napadu. Koren je bil ključni mož že na tretji od zadnjih 4 domačih tekem "tigrov", pri čemer je z zadetki priigral 7 pomembnih točk. Foto: robert-koren.com
Robert Koren
Robert Koren pravi, da je pred njim in Hullom preveč tekem, da bi se lahko pogovarjal še o novi pogodbi. Bo imel čas za dogovor s selektorjem Stojanovićem? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Giampaolo Pazzini in Samir Handanović
Giampaolu Pazziniju je pri streljanju 11-m spodrsnilo in je žogo poslal visoko čez vrata Samirja Handanovića, ki tako ostaja pri 16 ubranjenih 11-m v Serii A. Foto: Reuters
Matej Mavrič
Matej Mavrič je po 1. oktobru in zaceljeni poškodbi le odigral prvo tekmo in Kapfenberg za spremembo ni prejel niti gola. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mirnes Šišić
Mirnes Šišić lani za Iraklis Solun na 15 tekmah ni dosegel niti enega gola, letos pa mu gre na Kreti pri OFI-ju veliko bolje. Foto: MC NZS.si/Taka

Nekdanji (?) kapetan Slovenije je v minulem tednu v angleški drugi ligi odigral dve tekmi in se dvakrat vpisal med strelce. Prvi gol med tednom v Southamptonu je Hullu prinesel vodstvo z 0:1, a na koncu so "svetniki" ukrotili "tigre" in jih odpravili z 2:1. A zato je bil zadetek za 2:1 na tekmi z Leicester Cityjem toliko slajši: RoKo ga je v velemojstrskem slogu dosegel dve minuti pred koncem tekme in to proti tekmecu, h kateremu je pred 18 dnevi iz Hulla prestopil trener Nigel Pearson, zaradi katerega naj bi "lisice" pozimi skušale zvabiti Slovenca v Leicester.

Čuden občutek ob vrnitvi Pearsona
A v tem trenutku je Koren nedvomno prvi igralec Hull Cityja, kar dokazuje strel z 20 metrov v sam zgornji kot nasprotnikovih vrat: "To je bilo za nas, to je za Hull City." Korenovo moštvo je s tekmo manj (19) in 30 točkami na 8. mestu Championshipa, kjer klube v sezoni čaka kar 46 krogov. "To smo potrebovali po težkem začetku sezone. Mislim, da smo si zaslužili zmago. Bilo je nekoliko čudno, ko se je stari trener vrnil sem z drugo ekipo, toda mi smo ostali zbrani. Upam, da nam bo zdaj steklo," se napornega nadaljevanja sezone veseli 31-letni Radeljčan.

"Vsi moramo držati skupaj in razmišljati o Hull Cityju. Razumem navijače in sem res zadovoljen, da smo za njih osvojili tri točke," se mož odločitve ni mogel ogniti vprašanj o Nigelu Pearsonu, ki je kar nekoliko nepričakovano zapustil Hull in prevzel bogatejši Leicester. "Seveda ni lepo, da je zapustil moštvo, ki ga je vzgojil in ga skušal nadgraditi. Toda sam nisem bil pretirano presenečen, saj to je nogomet."

Kaj bi Vi storili ob bogatejši ponudbi?
"Težko je to razumljivo za naše navijače, toda vsi se strinjamo, da če bi kdo od nas dobil več denarja drugje, da bi se podobno odločil,"
je o prestopu trenerja še dejal Slovenec, ki se mu obeta, da se bo v teh dneh znašel pred podobno dilemo. Poleti se Korenu izteče pogodba s Hullom, vodstvo "tigrov" pa se bo moralo odločiti, ali kaj zaslužiti z vezistom ali pa ga prepričati o nadaljnjem sodelovanju.

"Zdaj bom razmišljal samo še o Birminghamu. Kaj se bo zgodilo v prihodnosti, bomo še videli. Skoncentriran sem samo na svoje naloge v moštvu. Pred nami je veliko tekem in zdaj ni ravno čas za pogovore o pogodbi," je Koren posredno namignil, da bi najraje počakal na poletje, ko bi bil prosti igralec.

"Milan in Inter? Me ne zanima"
Dve tekmi v minulem tednu je dobro odigral tudi Samir Handanović, ki je ostal nepremagan tako na gostovanju pri Rennesu v Evropski ligi kot na obisku pri Interju v Serii A (1:0). "Sarma" je v italijanskem prvenstvu že devetič letos ohranil mrežo nedotaknjeno in pripomogel k temu, da Udinese ostaja na vrhu lestvice. Zdaj so Furlani drugi, z dvema točkama zaostanka za prvim Juventusom.

Če je bil proti Interju Ljubljančan omejen na "običajno administracijo" ("Si limita all'ordinaria amministrazione"), kar pomeni nekaj obramb, zastraševanje Pazzinija ob zgrešeni enajstmetrovki in predvsem nič golov v lastni mreži, se je moral že pred tekmo otepati prestopnih govoric.

"Sarma" živi sedanjost - Udinese
"Inter in Milan imata dva dobra vratarja, ki sta po moje na pravem mestu. V tem trenutku ne želim govoriti o prestopu ali o svoji prihodnosti, ker živim sedanjost, kai ji je ime Udinese,"
je bil ob prihodu v gospodarsko in nogometno prestolnico Italije jasen Handanović. Za preradovedne novinarje je sin predsednika črno-belih Gino Pozzo ponovil znano stališče Furlanov: "Januarja ne bomo prodajali naših draguljev. Samir Handanović je eden najboljših vratarjev v Evropi."

Najučinkovitejši slovenski nogometaš v tujini Tim Matavž je s PSV-jem izgubil derbi s Feyenoordom (2:0), pri čemer Šempetrc iz več poskusov ni mogel zabiti desetega gola sezone v nizozemskem prvenstvu. Eindhovenčani so zamudili priložnost, da bi se približali vodilnemu AZ Alkmaarju, ki je s kar 5:1 izgubil pri Heerenveenu.

Šišić z glavo, Mihelič med "loterijo"
Med nereprezentanti je konec tedna zablestel Mirnes Šišić, ki se na Kreti počuti vse bolje. OFI Kreta je gostil Asteras Tripolis, nekdanji slovenski reprezentant pa je v 50. minuti z glavo dosegel prvi gol na tekmi, na koncu pa so gostitelji slavili s 3:0. Šišić, ki skorajda vso profesionalno kariero igra v Grčiji, je na osmih tekmah dosegel že štiri gole, OFI pa je 16-članski prvi ligi na spodobnem 7. mestu.

Nacional Reneja Miheliča se je uvrstila v četrtfinala portugalskega pokala. Madeirčani so pri tretjeligašu Tirsenseju za napredovanje potrebovali streljanje enajstmetrovk, slovenski vezist pa je z bele točke zadel za 2:2.

SLOVENSKA NOGOMETNA REPREZENTANCA po izboru selektorja Slaviše Stojanovića (23 igralcev)
Ime PriimekKlub (država)TekmaIgralni časOpombe
VRATARJI (3)

Vid BelecCrotone (ITA II)Crotone - Sassuolo 1:1
/
na klopi
Jasmin Handanović
MariborMaribor - Club Brugge 3:4 (EL);
Maribor - Rudar 1:0
vso tekmo;
vso tekmo
/;
7. nepremagan
Samir Handanović
Udinese (ITA)Rennes - Udinese 0:0 (EL);
Inter - Udinese 0:1
vso tekmo;
vso tekmo
/
9. nepremagan

BRANILCI (7)

Mišo Brečko
Köln (NEM)Stuttgart - Köln 2:2
vso tekmo 48' - 3.karton

Boštjan Cesar

Chievo (ITA)Chievo - Atalanta 0:0
vso tekmo/
Branko Ilić
Lokomotiva Moskva (RUS)Lokomotiva - Sturm 3:1 (EL);
* zimski premor * - 6. mesto
/
-
na klopi; marca nadaljevanje
Bojan Jokić
Chievo (ITA)Chievo - Atalanta 0:0/na klopi
Matej Mavrič Rožič
Kapfenberg (AVT)Kapfenberg - Ried 0:0
vso tekmovrnitev po poškodbi
Miral SamardžićŠerif Tiraspol (MLD)* zimski premor * - 1. mesto
-marca nadaljevanje
Marko Šuler
Gent (BEL)Standard - Gent 0:0/na klopi
VEZISTI (8)

Armin Bačinović
Palermo (ITA)Parma - Palermo 0:0do 55' (0:0)
/

Valter Birsa

Genoa (ITA)Genoa - Milan 0:2
/poškodovan
Josip Iličić
Palermo (ITA)Parma - Palermo 0:0vso tekmo
/
Andraž Kirm
Wisla Krakov (POL)Odense - Wisla 1:2 (EL);
Wisla - Widzew Lodz 1:0
do 91' (1:2);
/
/;
na klopi
Rene Krhin
Bologna (ITA)Bologna - Siena 1:0
/izven postave
Dejan Lazarević
Padova (ITA II)Padova - Torino 1:0 prekinjeno-
izpad elektrike
Darijan Matić
Krivbas Krivji Rih (UKR) Černomorec - Krivbas 1:2vso tekmo/
Aleš MerteljMariborMaribor - Club Brugge 3:4 (EL);
Maribor - Rudar 1:0
vso tekmo;
vso tekmo
/;
/
Dare Vršič
Olimpija LjubljanaOlimpija - Gorica 1:2vso tekmo v 24' za 1:0 - 14. gol sezone

NAPADALCI (4)

Zlatko Dedić
Dynamo Dresden (NEM II)Dynamo - Frankfurt 2:2do 83' (2:2)/
Zlatan Ljubijankić
Gent (BEL)Standard - Gent 0:0vso tekmo
/
Tim Matavž
PSV (NIZ)Legia - PSV 0:3 (EL);
Feyenoord - PSV 2:0
/;
vso tekmo
izven postave;
/
Nejc Pečnik
Krilja Sovjetov Samara (RUS)* zimski premor * - 13. mesto
-
iztek pogodbe

"Ladje na obzorju"

Matija ŠkarabotGent (BEL)Standard - Gent 0:0vso tekmo/
Miran Burgič
Wacker Innsbruck (AVS)Innsbruck - Sturm 1:0vso tekmo
podal za 1:0
Robert Koren
Hull City (ANG II)Southampton - Hull 2:1;
Hull - Leicester 2:1
vso tekmo;
vso tekmo
v 43' za 0:1; v 88' za 2:1 - 5. gol
Rok KronaveterEnergie Cottbus (NEM II)Union Berlin - Energie 1:0od 59' (1:0)/
Jasmin KurtićVarese (ITA II)Varese - Brescia 2:2vso tekmo/
Klemen Lavrič
Karlsruhe (NEM II)Eintracht - Karsruhe 2:0
vso tekmo/
Mitja Mörec
ADO Den Haag (NIZ)Den Haag - NAC Breda 3:0/na klopi
Rene Mihelič
Nacional (POR)Tirsense - Nacional 0:1*vso tekmo
v 109', pri 11-m zadel za 2:2
Milivoje Novaković
Köln (NEM)Stuttgart - Köln 2:2/poškodovan
Aleksander Radosavljević
ADO Den Haag (NIZ)Den Haag - NAC Breda 3:0vso tekmo
/
Mirnes Šišić
OFI Kreta (GRČ)OFI - Asteras Tripolis 3:0do 68' (2:0)
v 50' za 1:0 - 4. gol sezone