Igor Benedejčič odhaja iz Ljubljane, na njegovo mesto pa stopa Željko Milinovič. Foto: MMC RTV SLO
Igor Benedejčič odhaja iz Ljubljane, na njegovo mesto pa stopa Željko Milinovič. Foto: MMC RTV SLO

Svetovna gospodarska kriza ne prizanaša športu in niti najbolj razvpitemu slovenskemu vlagatelju v nogomet Jocu Pečečniku, ki se je odločil pripreti denarno pipico svojemu klubu. Igralci in vodstvo so v preteklih dneh podpisovali 30-odstotno znižanje pogodbenih zneskov, nezadovoljstvo v do zdaj z denarjem (pre)dobro preskrbljenim klubu pa je bilo vidno tudi na igrišču, kjer je Interblock nanizal štiri zaporedne poraze.

Milinovič po stopinjah Milaniča
Po zadnji zaušnici v Celju (1:3) je po pogovoru z direktorjem kluba Nenadom Protego odstopil trener Igor Benedejčič. Na pokalni tekmi v Odrancih bo rdeče-črne vodil njegov pomočnik Željko Milinovič. Nekdanji odlični reprezentančni branilec in udeleženec Eura 2000 ter SP-ja 2002 je poleti iz tabora Olimpije prestopil k Interblocku.

Benedejčič je v Ljubljano prišel kot pomočnik in prevajalec za Italijana Alberta Bigona, ki pa se je nato hitro poslovil zaradi zdravstvenih težav.

Peterica na izhodu
Na zmanjšanje pogodb niso pristali Vladimir Milenković (s 6 goli najboljši strelec IB-ja), Theophile Ntame, Suvad Grabus, Amer Jukan in Nejc Skubic. Peterica bo s 1. januarjem brez odškodnine zapustila klub, ki po 13. krogih Prve lige si s 14 osvojenimi točkami zaseda šele 7. mesto.