Messi. Lionel Messi. Foto: Reuters
Messi. Lionel Messi. Foto: Reuters
Lionel Messi
Takole je Messi prebil led in zadel za 1:0. Kmalu zatem je s krasnim lobom vodstvo podvojil. Foto: Reuters
Luis Suarez
Luis Suarez je takole zapravil najlepšo priložnost v prvem polčasu. Urugvajec se je znašel iz oči v oči z Bayernovim vratarjem Manuelom Neuerjem, ki je z desno nogo žogi preprečil pot v mrežo. Foto: Reuters
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski je v prvem polčasu po odlični podaji Thomasa Müllerja zapravil najlepšo priložnost za Bayern. Foto: Reuters
Nicola Rizzoli
Glavni sodnik, Italijan Nicola Rizzoli, je dopuščal trdo igro, kar je jezilo nogometaše na obeh straneh. Foto: Reuters

Katalonci so bili na Camp Nouu boljši nasprotnik, že v prvem polčasu so si pripravili zajetno število (pol)priložnosti, največ jih je zapravil Luis Suarez, ki je pred tekmo zaradi izjemnega strelskega izkupička na zadnjih tekmah veliko obetal, a zaradi slabe dnevne forme nato ni blestel.

Pred sredinim obračunom je Bayernov vratar Manuel Neuer dejal, da je ključno, da "nastopiš z avtoriteto in pokažeš, kdo je šef". Kljub odlični igri - izkazal se je z lepim številom izjemnih obramb - je to, kdo je šef, dokazal Lionel Messi, ki je z dvema izjemnima zadetkoma potopil bavarski ponos. Delo je v zadnjih izdihljajih srečanja dokončal Neymar.

Suarez ves čas grozil Bayernovi obrambi
V uvodnih minutah je bil najnevarnejši igralec na zelenici Luis Suarez, ki je neprestano grozil Bayernovi zadnji vrsti. Že v 4. minuti je padel v kazenskem prostoru, a se piščalka glavnega sodnika Nicole Rizzolija ni oglasila. Tri minute pozneje je po obetavni akciji Lionela Messija nastreljal Manuela Neuerja, vajo je ponovil v 12. minuti, ko se je po krasni Messijevi podaji z glavo znašel povsem sam pred nemškim vratarjem, a je ta tudi tokrat dobil dvoboj. Urugvajčev strel je ubranil z desno nogo.

Suarez se je nato izkazal še z odlično nizko podajo z desne strani, ko je pred vrati našel odlično postavljenega Neymarja, a je Brazilec iz neposredne bližine nastreljal Rafinho.

Lewandowski zapravil izjemno priložnost
Nemci so se ves čas le branili, pretili so le iz neizdelanih protinapadov, prvič pa so vrata gostiteljev resneje ogrozili v 18. minuti, ko je po natančni podaji Thomasa Müllerja z desne strani 'zicer' zgrešil Robert Lewandowski, ki je žogo slabo zadel, ta pa se je nato odkotalila v kot. Bayern je imel za trenutek pobudo, a Bavarcem ni uspelo sestaviti obetavne akcije, ki bi jim prinesla tako želeni zadetek. V 27. minuti je po predložku iz kota iz neposredne bližine z glavo novo priložnost zapravil Suarez, tri minute pozneje je na drugi strani s plasiranim strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Thiago Alcantara.

Do odmora so gostitelji zapravili še dve priložnosti. V 39. minuti je po lepem kombiniranju Andresa Inieste in Danija Alvesa Brazilec nastreljal Neuerjevo desno nogo, hip zatem je z razdalje mimo gola sprožil še Ivan Rakitić.

Bavarci solidni na začetku drugega polčasa
Drugi polčas so Bavarci začeli precej bolje kot prvi. Že v uvodnih sekundah je Lewandowskega tik pred lastnim kazenskim prostorom podrl Alves, s prostega strela, ki je sledil, pa je Xabi Alonso nastreljal živi zid. Gostje so zaigrali preudarneje, uspelo jim je zadrževati žogo na polovici nasprotnika, Barcelono je večkrat s pomembnim posredovanjem rešil Javier Mascherano. Po uvodnem pritisku Bayerna so se nogometaši Barcelone vendarle zbrali, 'stopili' na žogo, ob izteku 57. minute je s strelom z razdalje poskusil Messi in žogo poslal naravnost v naročje opreznega Neuerja. Po dobri uri igre je Neuer še v zadnjem hipu izbil žogo pred Neymarjem, tri minute pozneje je Brazilec poskusil še s strelom v daljši vratarjev kot, a neuspešno.

Messi in Neymar osrečila Camp Nou
V 77. minuti je zadišalo po enajstmetrovki, ko se je na tleh v kazenskem prostoru znova znašel Neymar, a je Rizzoli pustil prednost. Domači navijači so se razhudili na Italijana, a jim je že takoj zatem nasmeške na obraze narisal Messi, ki je po odličnem delu Alvesa sprožil z razdalje in ob bližnji vratnici premagal nemočnega Neuerja. Tri minute pozneje je izjemni Argentinec vodstvo podvojil. Najprej je popolnoma osmešil Jeroma Boatenga, nato pa z lobom v slogu največjih mojstrov še drugič žogo spravil za hrbet nemškega reprezentančnega vratarja.

Bavarci so si nato v izdihljajih tekme privoščili še eno napako, po Messijevi odlični globinski podaji je sam proti Neuerju stekel Neymar in ga rutinirano premagal za končnih 3:0.

Liga prvakov:
BARCELONA - BAYERN 3:0 (0:0)
95.639; Messi 77., 80., Neymar 94.

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano (89./Bartra), Alba, Rakitić (82./Xavi), Busquets, Iniesta (87./Rafinha), Messi, Suarez, Neymar.

Bayern: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Lahm, Alonso, Thiago, Schweinsteiger, Müller (78./Götze), Lewandowski.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)

Povratna tekma bo 12. maja.


Torkova tekma:
JUVENTUS - REAL MADRID 2:1 (1:1)
41.011; Morata 8., Tevez 58./11-m; Ronaldo 27.

Povratna tekma bo 13. maja.