Po razburljivih 90 minutah se Tomaš Rosicky kljub visoki zmagi ni mogel veseliti. Foto: Reuters
Po razburljivih 90 minutah se Tomaš Rosicky kljub visoki zmagi ni mogel veseliti. Foto: Reuters
Christian Abbiati in Robin van Persie
Obramba Christiana Abbiatija, ki je preprečila Arsenalovo vodstvo s 4:0. Foto: Reuters
Laurent Koscielny
Laurent Koscielny je v 7. minuti zadel z glavo. Foto: Reuters
Robin van Persie
Robin van Persie je po koncu tekme tolažil domače navijače. Foto: Reuters
Nelson Oliveira
Nelson Oliveira je dokončno odločil potnika v četrtfinale v Lizboni. Foto: Reuters

Potem ko so rdeče-črni na San Siru slavili kar s 4:0, je redkokdo pričakoval, da se lahko Londončani vrnejo v igro za četrtfinale. Toda že začetek tekme je nakazal, da nekaj upanja za Arsenal vendarle je.
Topničarji so namreč v 7. minuti povedli z 1:0. Po strelu iz kota je iz bližine z glavo zadel osamljeni Laurent Koscielny. V nadaljevanju se je ob dveh strelih Robina van Persieja izkazal vratar Milana Christian Abbiati.
Skomina upravičeno pokazal na belo točko
Nemočen pa je bil še drugič v 26. minuti, ko je po prodoru in podaji Thea Walcotta v sredino napako storil Thiago Silva, podal žogo na nogo Tomašu Rosickemu, ta pa je z 12 metrov ob bližnji vratnici povišal na 2:0. Navijači na stadionu Emirates so bili navdušeni, saj je srečanje postalo še kako razburljivo.
Arsenal je imel vajeti igre še naprej povsem v svojih nogah. Tri minute pred koncem prvega polčasa je v kazenski prostor prodrl Alex Oxlade-Chamberlain ter se znašel v "sendviču" med Džamelom Mesbahom in Antoniem Nocerinom. Padel je na tla, slovenski sodnik Damir Skomina pa je upravičeno pokazal na belo točko. Z 11-metrovke je suvereno zatresel mrežo van Persie in Milan potisnil v še bolj nezavidljiv položaj.

Tik pred odmorom je imel sicer lepo priložnost za znižanje zaostanka Stephan El Shaarawy, vendar je iz ugodnega položaja meril mimo vratnice.
Van Persie zapravil priložnost za 4:0
Na začetku drugega polčasa je bil van Persie blizu novemu zadetku za Arsenal, toda Abbiati je prebral njegovo namero in neposredno pred njim ubranil spodkopan strel. V isti akciji je že predtem z nogo odbil žogo po preusmerjenem strelu Gervinha.
Nato je počasi začel prevzemati pobudo Milan. Najlepšo priložnost je v 77. minuti zapravil Nocerino, ki je z nekaj metrov namesto mreže zadel vratarja Wojciecha Szczesnyja. Gostitelji niso bili več tako nevarni, pošle so jim moči in na koncu so ostali praznih rok.
Benfica med osem prvič po letu 2006
Na drugem obračunu Zenitu v Lizboni proti Benfici ni uspelo ubraniti prednosti s 3:2. Portugalci so na domačem stadionu zmagali z 2:0 in so drugi četrtfinalisti. Med najboljših osem moštev so se nazadnje prebili leta 2006.
Oba zadetka so dosegli v sodnikovem podaljšku obeh polčasov. Strelca sta bila Urugvajec Maxi Pereira in rezervist, Portugalec Nelson Oliveira. Prvi je zadel iz bližine po podaji s peto najboljšega igralca tekme Axla Witsla. Zenit se je osredotočil na protinapade, a njegova taktika ni obrodila sadov.
Osmina finala, povratne tekme:
BENFICA - Zenit 2:0 (1:0) 2:3
Pereira 45., Oliveira 93.

Benfica: Moraes, Pereira, Luisao, Jardel, Emerson, Witsel, Garcia , Gaitan ( 72./Matić), Cesar, Rodrigo ( 62./Nolito), Cardozo ( 80/Oliveira).

Zenit: Malafejev, Anjukov ( 53./Alves), Criscito, Lombaerts, Hubočan, Širokov, Semak, Zirjanov ( 70./Fajzulin), Denisov , Bistrov ( 46./Lazović), Keržakov.

Sodnik: Howard Webb (Anglija)


Arsenal - MILAN 3:0 (3:0) 0:4
Koscielny 7., Rosicky 26., van Persie 42./11-m

Arsenal: Szczesny, Sagna , Vermaelen, Koscielny, Gibbs , Oxlade-Chamberlain ( 75./Chamakh), Song , Rosicky, Gervinho, van Persie, Walcott ( 84./Park).

Milan: Abbiati, Abate , Thiago Silva, Mexes, Mesbah ( 90./Bonera), Nocerino , van Bommel , Emanuelson, Robinho, Ibrahimović , El Shaarawy ( 70./Aquilani).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


Sreda ob 20.45:
APOEL - LYON 0:1
BARCELONA - BAYER 3:1

Torek, 13. marca, ob 20.45:
BAYERN - BASEL 0:1
INTER - MARSEILLE 0:1

Sreda, 14. marca, ob 20.45:
REAL MADRID - CSKA MOSKVA 1:1
CHELSEA - NAPOLI 1:3

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.