Barcelona in Milan sta se v letošnji sezoni dvakrat že pomerila v skupinskem delu Lige prvakov. Na Camp Nouu je bilo 2:2, na San Siru pa 2:3. Foto: EPA
Barcelona in Milan sta se v letošnji sezoni dvakrat že pomerila v skupinskem delu Lige prvakov. Na Camp Nouu je bilo 2:2, na San Siru pa 2:3. Foto: EPA
Milanovi navijači
Milanovi navijači: "Ibra - in ves stadion vibrira!!!" Foto: EPA
Mario Gomez in Franck Ribery
Mario Gomez in Franck Ribery se veselita vodilnega zadetka Bayerna v Marseillu. Foto: EPA
Loic Remy
Loic Remy je bil še najnevarnejši pri Marseillu. Foto: EPA

V začetni postavi Barcelone je prednost pred Cescom Fabregasom dobil Seydou Keita. Med drugim sta manjkala David Villa in Eric Abidal. Pri Milanu je bil kaznovan Mark van Bommel, Thiago Silva in Alexandre Pato pa sta poškodovana.

Sporni trenutek v 16. minuti
V prvem polčasu so gledalci v Milanu spremljali odlično predstavo. Že v 3. minuti je prvi streljal Kevin Prince Boateng, a je bil na pravem mestu Gerard Pique, odbito žogo pa je Robinho iz ugodnega položaja s slabim volejem poslal čez vrata. Kmalu zatem je na drugi strani Lionelu Messiju spodrsnilo pri prostem strelu, a njegova "podaja" je v imenitno priložnost spravila Keitaja, ki pa je bil premalo spreten, da bi žogo pospravil za hrbet Christiana Abbiatija.

Temu je v nadaljevanju ušla žoga iz naročja po novem prostem strelu Messija, toda Daniju Alvesu ob vratnici prav tako ni uspelo zadeti. V 16. minuti se je po izjemni akciji Barcelone pred Abbiatijem znašel Alexis Sanchez, Milanov vratar se je Čilencu vrgel pod noge, prišlo je do stika, vendar sodnik Jonas Eriksson ni pokazal na belo točko.

Poskusil tudi "Ibra"
V 35. minuti je Sanchez hitro prodrl proti domačim vratom, a ga je pravočasno ujel Luca Antonini. Milan je bil nevaren še po strelu Zlatana Ibrahimovića, ki pa ga je Victor Valdes ubranil. Pri Kataloncih je poskušal še Xavi.
V drugem polčasu je bilo precej manj pravih priložnosti, najlepšo je imel v 88. minuti Messi, vendar se je znova izkazal Abbiati. Odbito žogo je pred rezervistom Cristianom Tellom (v 65. minuti je zamenjal Andresa Iniesto) izbil Antonini. Predtem je za malo mimo vrat z glavo streljal Carles Puyol, ki ga je za dres vlekel Džamel Mesbah. Barcelona je še naprej imela več časa žogo v svojih nogah, toda obramba rdeče-črnih je zdržala.

Moštvo Pepa Guardiole je prvič po devetih tekmah v španskem prvenstvu in Ligi prvakov ostalo brez zmage. Enako se Messi prvič po devetih srečanjih za Barco in Argentino ni vpisal med strelce.
Robben podajalec in strelec
Bayern je z 2:0 zmagal v Marseillu in naredil velik korak proti polfinalu. V 44. minuti je po podaji Arjena Robbna mrežo gostiteljev načel Mario Gomez. Bolje bi se lahko izkazal vratar Elinton Andrade. V 69. minuti je Robben zadel še sam po dvojni podaji s Thomasom Müllerjem.
Marseille je bil še najbližje zadetku na začetku srečanja, ko je Loic Remy iz bližine streljal mimo vrat. Francozi bodo imeli verjetno kaj pripomniti čez sodnika, ki je pri prvem zadetku spregledal igranje z roko Philippa Lahma ob začetku protinapada. Remy je imel še eno priložnost na začetku drugega polčasa, toda izkazal se je Manuel Neuer.
Četrtfinale, prvi tekmi:
MARSEILLE - BAYERN 0:2 (0:1)
31.683; Gomez 44., Robben 69.
Marseille: Andrade, Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel, A. Diarra ( 72./Cheyrou), Mbia , Amalfitano ( 68./Brandao), Valbuena, A. Ayew, Remy.

Bayern: Neuer, Lahm , Boateng, Badstuber, Alaba , Luiz Gustavo , Kroos ( 63./Timoščuk), Robben, Müller ( 71./Schweinsteiger ), Ribery ( 78./Pranjić), Gomez.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)


MILAN - BARCELONA 0:0
76.169 gledalcev
Milan: Abbiati, Bonera, Mexes, Nesta ( 74./Mesbah), Antonini, Nocerino, Ambrosini , Seedorf , Boateng ( 67./Emanuelson), Ibrahimović, Robinho ( 52./El Shaarawy).

Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta ( 65./Tello), Busquets, Keita , Messi, Sanchez ( 76./Pedro).

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

Povratni tekmi bosta 3. aprila.
Odigrano v torek:
APOEL - REAL MADRID 0:3 (0:0)
22.859; Benzema 74., 90., Kaka 82.

BENFICA - CHELSEA 0:1 (0:0)
65.275; Kalou 75.
POLFINALE, torek, 17. aprila, ob 20.45:
MARSEILLE/BAYERN - APOEL/REAL MADRID

Sreda, 18. aprila, ob 20.45:

BENFICA/CHELSEA - MILAN/BARCELONA

Povratni tekmi bosta 24. in 25 aprila.