Mladi slovenski reprezentant Jaka Bijol v dvoboju s Karimom Benzemajem na tekmi CSKA Moskva - Real Madrid. Foto: Reuters
Mladi slovenski reprezentant Jaka Bijol v dvoboju s Karimom Benzemajem na tekmi CSKA Moskva - Real Madrid. Foto: Reuters
Raphael Varane in Nikola Vlašić
Nikola Vlašić (desno) je bil edini strelec na Lužnikih. Foto: Reuters
Javi Martinez, Joshua Kimmich in Robert Lewandowski
Razočarani nogometaši Bayerna Javi Martinez, Joshua Kimmich in Robert Lewandowski po remiju proti Ajaxu (1:1). Foto: Reuters
Paul Pogba in Jose Mourinho
Paul Pogba in Jose Mourinho nista mogla biti zadovoljna po tekmi na Old Traffordu. Foto: Reuters
David Silva
David Silva je dosegel zmagoviti zadetek na Rhein-Neckar Areni v Sinsheimu, kjer domuje Hoffenheim. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo s sinom in mamo
Cristiano Ronaldo je zaradi rdečega kartona v 1. krogu v Valencii tekmo Juventus - Young Boys spremljal s tribune v družbi sina in mame. Foto: Reuters
Paulo Dybala
Paulo Dybala je četrti Argentinec v zgodovini Lige prvakov, ki je dosegel hat-trick. Foto: Reuters
Edin Džeko
Edin Džeko se je proti Viktorii Plzen prav tako trikrat vpisal med strelce. Foto: Reuters
Bijol po zmagi nad Realom: Nekaj neverjetnega
Juventusov Dybala zabil tri gole Young Boysom

Strelec edinega zadetka je bil v 2. minuti Hrvat Nikola Vlašić, brat izjemno uspešne skakalke v višino Blanke Vlašić, ki za CSKA igra kot posojeni nogometaš Evertona. 20-letnik iz Splita je izkoristil napačno podajo nazaj Tonija Kroosa, na robu kazenskega prostora preigral še Raphaela Varana in po tleh matiral Keylorja Navasa.
Real je nato do konca tekme trikrat zadel okvir vrat (v prvem polčasu Casemiro in Karim Benzema ter nazadnje v 90. minuti Mariano Diaz), v 95. minuti pa je Varane z glavo streljal za malo mimo vratnice. Luka Modrić je na zelenico prišel šele v 58. minuti, manjkali so Gareth Bale, Sergio Ramos, Marcelo in Isco. V 43. minuti se je poškodoval še Dani Carvajal.

Real že tri tekme zapored ni dosegel zadetka, v preteklem tednu je v španskem prvenstvu izgubil v Sevilli (3:0) in si na mestnem derbiju brez zadetkov razdelil točki z Atleticom.
Bayern in Manchester United le remizirala
2. krog se ni najbolje razpletel še za dva nekdanja evropska prvaka. Bayern se je v skupini E doma z Ajaxom razšel z 1:1 in po dveh neuspešnih tekmah v Bundesligi prejšnji teden proti Augsburgu (1:1) in Herthi (0:2) še tretjič zapored ostal brez polnega izkupička.
Bavarce je v 4. minuti z glavo v vodstvo popeljal Mats Hummels po predložku Arjena Robbna, izenačil je Noussair Mazraoui v 23. minuti po dvojni podaji z Dušanom Tadićem in šprintu v kazenski prostor. Branilec je dosegel svoj prvi zadetek za Ajax. Gostje so imeli v nadaljevanju več priložnosti, a niso uspeli doseči prve zmage kakšnega nizozemskega moštva v Münchnu.
Tudi Manchester United, ki v domačem prvenstvu prav tako niza spodrsljaje, se je moral zadovoljiti samo s točko. Valencia je v skupini H na Old Traffordu prišla do remija z 0:0. Rdeči vragi so znova razočarali, prebudili so se šele ob koncu, v 86. minuti je Marcus Rashford s prostega strela stresel prečko. Najlepšo priložnost za goste je imel Michy Batshuayi, ki je v drugem polčasu iz bližine streljal prek vrat.

Preobrat Cityja po zgodaj prejetem zadetku
Manchester City je v skupini F z zadetkom Davida Silve v 87. minuti v gosteh z 2:1 ugnal Hoffenheim, čeprav se je že v 44. sekundi znašel v zaostanku.

Angleški prvaki so pred dvema tednoma na domačem stadionu presenetljivo izgubili proti Lyonu (1:2) in so nujno potrebovali točke, da ne bi zašli v težave v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Toda začetek je bil zelo slab, saj je v 1. minuti za vodstvo Nemcev po lepi globinski podaji Kerema Demirbaya s 13 metrov poskrbel Alžirec Ishak Belfodil. Gostje so hitro strnili vrste in sedem minut pozneje izenačili, po akciji Silve in Leroya Saneja po levi strani je mrežo iz bližine zatresel Sergio Agüero. Argentinec je imel pozneje še eno priložnost, prav tako Raheem Sterling.
V drugem polčasu je Sane padel v kazenskem prostoru, ko je obšel vratarja Oliverja Baumanna, toda Damir Skomina se ni odločil za 11-metrovko. Olajšanje za trenerja Pepa Guardiolo in njegove varovance je prišlo nekaj minut pred koncem. Silva je po podaji z leve strani v kazenskem prostoru ukradel žogo nespretnemu branilcu Stefanu Poschu in z diagonalnim strelom z levico postavil končni izid 1:2.
Ronaldo s tribune videl šov Dybale
Na drugi tekmi, ki je bila na sporedu ob 18.55, je Juventus s hat-trickom Paula Dybale s 3:0 porazil Young Boys. Argentinec je mrežo gostov načel v 5. minuti z volejem po dolgi podaji Leonarda Bonuccija. Na 2:0 je povišal v 33. minuti, ko je za hrbet vratarja Davida von Ballmoosa pospravil odbito žogo po strelu Blaisa Matuidija z roba kazenskega prostora.
Na začetku drugega polčasa mu je veselje najprej preprečila vratnica, v 69. minuti pa se je veselil še tretjega gola po podaji Juana Cuadrada z desne strani. Cristiano Ronaldo je zaradi rdečega kartona v 1. krogu v Valencii srečanje spremljal s tribune.

2. krog, skupina E:
BAYERN - AJAX 1:1 (1:1)
Hummels 4.; Mazraoui 23.

Bayern: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels (94./Süle), Alaba, Javi Martinez, Robben (62./James Rodriguez), Müller, Thiago, Ribery (75./Gnabry), Lewandowski.

Ajax: Onana, Tagliafico, Wöber, de Ligt, Mazraoui, Blind, van de Beek (75./de Wit), Neres (85./Dolberg), Schöne, Tadić, Ziyech.

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

AEK ATENE - BENFICA 2:3 (0:2)
Klonaridis 53., 64.; Seferović 6., Grimaldo 15., Semedo 75.
RK: Dias 45./Benfica

Lestvica:
AJAX               2  1 1 0  4:1  4
BAYERN             2  1 1 0  3:1  4
BENFICA            2  1 0 1  3:4  3
AEK ATENE          2  0 0 2  2:6  0



Skupina F:
HOFFENHEIM - MANCHESTER CITY 1:2 (1:1)
Belfodil 1. (44. sekunda); Agüero 8., Silva 87.
Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)
LYON - ŠAHTAR DONECK 2:2 (0:1)
Dembele 71., Dubois 72.; Moraes 45., 55.

Lestvica:
LYON               2  1 1 0  4:3  4
MANCHESTER CITY    2  1 0 1  3:3  3
ŠAHTAR DONECK      2  0 2 0  4:4  2
HOFFENHEIM         2  0 1 1  3:4  1



Skupina G:
ROMA - VIKTORIA PLZEN 5:0 (2:0)
Džeko 3., 40., 92., Ünder 64., Kluivert 73.
CSKA MOSKVA - REAL MADRID 1:0 (1:0)
Vlašić 2.
RK: Akinfejev 95./CSKA Moskva
CSKA Moskva: Akinfejev, Rodrigo Becao, Černov, Nababkin, Mario Fernandes, Bijol, Ahmetov, Obljakov (98./Kirnac), Dzagojev (65./Efremov), Vlašić, Čalov (78./Sigurdsson).

Real Madrid: Navas, Carvajal (43./Odriozola), Varane, Nacho, Reguilon, Casemiro (58./Modrić), Kroos, Vazquez (58./Diaz), Ceballos, Asensio, Benzema.

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)

Lestvica:
CSKA MOSKVA        2  1 1 0  3:2  4
ROMA               2  1 0 1  5:3  3
REAL MADRID        2  1 0 1  3:1  3
VIKTORIA PLZEN     2  0 1 1  2:7  1


Skupina H:
JUVENTUS - YOUNG BOYS 3:0 (2:0)
Dybala 5., 33., 69.
RK: Aly Camara 78./Young Boys
MANCHESTER UNITED - VALENCIA 0:0

Manchester United: de Gea, Shaw, Bailly, Smalling, A. Valencia, Matić, Fellaini, Pogba, Rashford, Lukaku, Sanchez (76./Martial).

Valencia: Neto, Piccini, Gabriel, Garay, Gaya, Coquelin (78./Soler), Parejo, Kondogbia, Guedes (82./Čerišev), Rodrigo, Batshuayi (73./Gameiro).

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

Lestvica:
JUVENTUS           2  2 0 0  5:0  6
MANCHESTER UNITED  2  1 1 0  3:0  4
VALENCIA           2  0 1 1  0:2  1
YOUNG BOYS         2  0 0 2  0:6  0

Bijol po zmagi nad Realom: Nekaj neverjetnega
Juventusov Dybala zabil tri gole Young Boysom