Napoli je po dveh krogih s štirimi točkami na vrhu svoje skupine. Zdaj ga čakata dva obračuna s PSG-jem. Foto: Reuters
Napoli je po dveh krogih s štirimi točkami na vrhu svoje skupine. Zdaj ga čakata dva obračuna s PSG-jem. Foto: Reuters
Liverpool je pred nedeljskim obračunom z Manchester Cityjem zapadel v mini krizo. Varovanci Jürgena Kloppa so na zadnjih treh tekmah izpadli v ligaškem pokalu, remizirali s Chealsejem in izgubili z Napolijem. Foto: Reuters

Če sta bili torkovi zmagi Rome nad Viktorio iz Plzna (5:0) in Juventusa nad Young Boysi (3:0) pričakovani, je bila napoved srednega večera precej bolj tvegana. Gostovanje Interja v Eindhovnu se ni začelo po italijanskih željah, saj so Nizozemci povedli v 27. minuti. Preobrat sta uprizorila Raja Nainggolan in Mauro Icardi, ki sta poskrbela, da dragocene tri točke odidejo v Milano.

Češnja na torti najuspešnejšega italijanskega tedna v zadnjih 13 letih je prišla ob koncu obračuna v Neaplju med Napolijem in Liverpoolom. Italijanski podprvaki so lanske finaliste tega tekmovanja nadigrali predvsem v drugem polčasu in bili nagrajeni v 90. minuti, ko je edini zadetek na dvoboju dosegel Lorenzo Insigne.

Nazadnje so vsi italijanski klubi v istem krogu Lige prvakov slavili novembra leta 2005, ko je Juventus z 1:0 premagal Club Brugge, Inter s 4:0 Artmedio, Udinese z 1:2 na gostovanju Panathinaikos in Milan v Carigradu s 4:0 Fenerbahče.

Skupina s PSG-jem, Liverpoolom in Napolijem bo, kot kaže, odprta do samega konca. Navijači Napolija, ki si je v prejšnjem krogu privoščil spodrsljaj v Beogradu, zdaj slavijo svojega prekaljenega stratega Carla Ancelottija. "Veliko nam pomeni, da smo premagali finalista prejšnje sezone. Precej smo dobili samozavesti. Pritisk na takih tekmah je ogromen, zato sem dejal svojim igralcem, naj uživajo in izteklo se je sanjsko. Dokazali smo, da ta skupina ne bo težka samo za Napoli, ampak za vse vpletene," je povedal Ancelotti, specialist za Ligo prvakov, ki jo je kot eden izmed le treh trenerjev poleg Zinedina Zidana in in Boba Paisleyja osvojil trikrat.

Tudi junak tekme Insigne je slavil svojega trenerja. "Imeti Ancelottija, pomeni delati razliko, zagotovo. Ima veliko izkušenj v tem tekmovanju, in to skuša prenesti na nas. Navijači so nam dali posebno energijo. To je bil izjemen večer," je povedal napadalec Napolija.

Liverpool je razočaral. Varovanci Jürgena Kloppa niso na celotni tekmi v okvir vrat Napolija sprožili niti enega strela, kar se jim je v Ligi prvakov nazadnje zgodilo leta 2006 proti Benfici. "Zaslužen poraz, ni treba delati velike zgodbe. Imeli smo svoje trenutke, a smo bili preveč odprti. Formacija ni bila prava, delo za naše tri veziste je bilo praktično nemogoče. Moramo priznati, da so bili boljši. Vedno je slab znak, če je tvoj vratar najboljši igralec tekme. Velik delež krivde pripisujem sebi. Moram še enkrat pogledati tekmo. Še vedno ne vem, ali je šlo popolnoma za mojo napako ali ima pri tem prste vmes tudi Ancelotti," je povedal Klopp.

Po dveh krogih Lige prvakov ima 100-odstoten izkupiček pet moštev – Juventus, Barcelona, Inter, Borussia Dortmund in Atletico Madrid.