Cristiano Ronaldo se je vrnil na Old Trafford. Juventus ima sijajno izhodišče v skupini H. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se je vrnil na Old Trafford. Juventus ima sijajno izhodišče v skupini H. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho je bil sproščen na novinarski konferenci. Želi si ostati v Manchestru. Foto: Reuters
Pep Guardiola ni bil zadovoljen z uvodom v Ligo prvakov, ko je Manchester City doma izgubil proti Lyonu z 1:2. V torek čaka angleške prvake neugodni Šahtar. Foto: Reuters
Arjen Robben
Arjen Robben je bil izključen v Wolfsburgu po uri igre. Njegovim soigralcem je tudi brez njega uspelo zadržati prednost. Foto: Reuters
Julen Lopetegui se je znašel pod velikim pritiskom. Tekma proti Plznu bo ogrevanje za nedeljski el clasico. Barcelona bo tudi brez Lionela Messija v vlogi favorita, saj so Madridčani v zadnjih tednih razglašeni. Foto: Reuters
Trener madridskega Reala Lopetegui pod velikim pritiskom

Na novinarski konferenci v Manchestru se je znova vse vrtelo okoli Joseja Mourinha. Portugalec naj bi bil po poročanju španskih medijev eden glavnih kandidatov za trenerja madridskega Reala, kjer je Julen Lopetegui po seriji slabih izidov na izhodnih vratih.

"Zelo sem srečen v Manchestru. Razmišljam le o Manchester Unitedu. Želim izpolniti pogodbo do konca. Še več, rad bi jo celo podaljšal prek leta 2020," je v svojem slogu odgovoril 55-letni strokovnjak, ki znova malce lažje diha, potem ko so njegovi varovanci po zaostanku z 0:2 premagali Newcastle s 3:2. V soboto so bili zares blizu velike zmage na Stamford Bridgeu, a je rezervist Ross Barkley izenačil na 2:2 v 96. minuti. Rdeči vragi so predvsem v drugem polčasu prikazali zelo dobro igro.

Manjkal bo le Sanchez
"Na voljo imamo skoraj vse igralce, manjkal bo le Alexis Sanchez. Na zadnjih dveh tekmah smo prikazali pravo igro. To je bil pravi United in tako igro pričakujem tudi v torek," je dodal Mourinho.

"Zavedamo se, da bo to težka. Ronaldo je eden najboljših igralcev vseh časov. Nihče me ne bo prepričal, da nimam prav. Juventus ima zares močno ekipo. V zadnjih petih letih so bili vedno kandidati za naslov, dvakrat so igrali v finalu. Mislim, da so letos pripravljeni še za kaj več. V Italiji so osvojili "scudetto" sedem let zapored," je razmišljal Portugalec.

Napadalec Romelu Lukaku se veseli izziva: "Vsi se zavedamo, da bo to velik test. Pripravljeni smo na velik izziv. S pravo igro se lahko kosamo z eno najboljših ekip v Evropi. Prepričan sem, da se bodo stvari obrnile v pravo smer, saj smo v zadnjih tednih garali na treningih."

Ronaldo: Vrnitev v Manchester je vedno posebna
Mario Mandžukić zaradi zvina gležnja ne bo mogel igrati. Hrvat si deli četrto mesto na lestvici strelcev italijanskega prvenstva. Zadel je štirikrat.

"Manchester United ima močno zasedbo. Niti slučajno ne podcenjujemo tekmecev v Ligi prvakov. Imamo lepo priložnost za zmago, če bomo uresničili načrt trenerja. Zmaga v torek bi pomenila, da smo res blizu prvega mesta. Vrnitev v Manchester je vedno posebna. Veliko spominov imam na Old Trafford, dobro sem se ujel s sirom Alexom Fergusonom. Res mi je veliko pomagal pri razvoju moje kariere," je dejal Ronaldo, ki je med letoma 2003 in 2009 osvojil tri zaporedne naslove v Premier ligi z Manchester Unitedom. Pika na i je bila zmaga v Ligi prvakov nad Chelseajem po streljanju enajstmetrovk v Moskvi.

Bayern v Atenah brez Riberyja
Nasmeh se je vrnil na obraz Nika Kovača po zmagi v Wolfsburgu s 3:1. Trener Bayerna je bil že močno na udaru kritik in dva tedna reprezentančnega premora sta prišla zelo prav. Še posebej se je 47-letni Hrvat pripravil na tekmo z AEK-om. Podrobno je analiziral igro Grkov, saj so tri točke nujne v boju za prvo mesto E.

Manjkal bo Franck Ribery, ki ima težave s hrbtom. Že v soboto je na prvenstveni tekmi proti Wolfsburgu sedel na klopi. Tudi David Alaba je na stadionu OAKA Spiros Louis treniral le četrt ure.

Lopetegui: Odločeni smo, da bomo dosegli preobrat
V skupini G se bo madridski Real srečal z Viktorio iz Plzna. Kraljevi klub je po sobotnem porazu proti Leganesu z 1:2 padel na sedmo mesto v španskem prvenstvu.

"Večina igralcev je trikrat zapored osvojila Ligo prvakov. V težkih trenutkih ekipa stopi skupaj. Odločeni smo, da bomo dosegli preobrat. Igralci so zelo lačni uspeha," je poudaril trener Julen Lopetegui, ki si novega spodrsljaja zares ne sme privoščiti. V nedeljo ob 16.15 bo Real na velikem derbiju gostoval v Barceloni.

Skupina E, ob 18.55:
AEK ATENE - BAYERN

Ob 21.00:
AJAX - BENFICA

Lestvica:                          
AJAX               2  1 1 0  4:1  4
BAYERN             2  1 1 0  3:1  4
BENFICA            2  1 0 1  3:4  3
AEK ATENE          2  0 0 2  2:6  0




Skupina F, ob 21.00:
ŠAHTAR DONECK - MANCHESTER CITY

HOFFENHEIM - LYON

Lestvica:                            
LYON               2  1 1 0  4:3  4  
MANCHESTER CITY    2  1 0 1  3:3  3  
ŠAHTAR DONECK      2  0 2 0  4:4  2  
HOFFENHEIM         2  0 1 1  3:4  1  




Skupina G, ob 21.00:
REAL MADRID - VIKTORIA PLZEN

ROMA - CSKA MOSKVA

Lestvica:                           
CSKA MOSKVA        2  1 1 0  3:2  4 
ROMA               2  1 0 1  5:3  3 
REAL MADRID        2  1 0 1  3:1  3 
VIKTORIA PLZEN     2  0 1 1  2:7  1 




Skupina H, ob 18.55:
YOUNG BOYS - VALENCIA

Ob 21.00:
MANCHESTER UNITED - JUVENTUS

Verjetni postavi:

Manchester United: de Gea, Young, Smalling, Bailly, Shaw, Fred, Matić, Pogba, Rashford, Lukaku, Martial.

Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Dybala, Ronaldo.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)

Lestvica:                           
JUVENTUS           2  2 0 0  5:0  6 
MANCHESTER UNITED  2  1 1 0  3:0  4 
VALENCIA           2  0 1 1  0:2  1 
YOUNG BOYS         2  0 0 2  0:6  0 
Trener madridskega Reala Lopetegui pod velikim pritiskom