Victor Osimhen je v letošnji sezoni odigral le 17 tekem v Serie A, dosegel pa je 11 zadetkov. V torek bo glavna nevarnost za vrata Barcelone. Foto: EPA
Victor Osimhen je v letošnji sezoni odigral le 17 tekem v Serie A, dosegel pa je 11 zadetkov. V torek bo glavna nevarnost za vrata Barcelone. Foto: EPA

Barcelona je v španskem prvenstvu na tretjem mestu, za madridskim Realom zaostaja osem točk in težko je verjeti, da bi Katalonci deset krogov pred koncem lahko ubranili naslov. Tudi v kraljevem pokalu so izpadli, zato Liga prvakov ostaja veliki cilj.

"To je najpomembnejša tekma sezone. Zelo smo bili motivirani. Pred štirimi leti smo se zadnjič prebili v četrtfinale. Čaka nas velik izziv proti aktualnim italijanskim prvakom. Napoli tudi na gostovanju igra presing na polovici tekmeca. Pričakujem odprto tekmo in pravi spektakel. Upam na novo magično noč za navijače Barcelone," je poudaril trener Xavi Hernandez.

Xavi Hernandez bo poleti zapustil klop Barcelone. Čaka ga ključni teden, saj bo Barcelona v nedeljo zvečer gostovala v Madridu pri Atleticu. Foto: EPA
Xavi Hernandez bo poleti zapustil klop Barcelone. Čaka ga ključni teden, saj bo Barcelona v nedeljo zvečer gostovala v Madridu pri Atleticu. Foto: EPA

Ter Stegen želi po devetih letih znova braniti v finalu
6. junija 2015 v Berlinu so Katalonci zadnjič osvojili naslov evropskega prvaka, ko so v finalu ugnali Juventus s 3:1. Xavi je vstopil v 78. minuti.

"Napoli se je zelo izboljšal v zadnjih tednih. V finalu Lige prvakov smo zadnjič igrali leta 2015. Večkrat smo bili blizu, a smo naredili napake na ključnih tekmah. Prepričan sem, da bo kmalu prišla znova naša sezona," je dodal Marc Andre ter Stegen, ki je bil že pred devetimi leti vratar Barcelone.

Calzona izboljšal obrambo Napolija
"Pripravljeni smo na veliki boj. V zadnjih dneh smo izpilili detajle. Še vedno prejemamo poceni zadetke, a obramba se je izboljšala. Barcelona ima preverjen sistem igre, Xavi je pustil svoj pečat. Imajo veliko taktičnih možnosti, sredi tekme lahko zamenjajo sistem," je razlagal trener Napolija Francesco Calzona.

Kai Havertz se je prebudil v ključnem delu sezone. Foto: EPA
Kai Havertz se je prebudil v ključnem delu sezone. Foto: EPA

Ødegaard: Želimo spisati novo zgodbo o uspehu Arsenala
Arsenal je v soboto premagal Brentford z 2:1, odločil je Kai Havertz v 86. minuti z glavo. Topničarji so prevzeli vodstvo in čaka jih ogorčen boj z Liverpoolom in Manchester Cityjem. Angleški prvaki so bili zadnjič pred 20 leti, ko so sezono končali brez poraza. V finalu Lige prvakov so igrali le leta 2006, ko so v Parizu izgubili proti Barceloni z 1:2.

"Treba bo narediti nekaj sprememb, da si bomo ustvarili več priložnosti. Veliko bolje bomo morali igrati kot pred tremi tedni. To bo prav poseben večer, izločilni boji s seboj prinesejo tudi čustvene odzive navijačev," je napovedal trener Arsenala Mikel Arteta.

"V Portu nismo odigrali najboljše tekme. Ogledali smo si posnetke in zdaj je jasno, kaj bo treba izboljšati. Motiv je izjemen. Prepričan sem, da bomo odigrali odlično tekmo. To je zgodovinska priložnost za našo generacijo. Želimo spisati novo zgodbo o uspehu Arsenala," je dodal kapetan Martin Ødegaard.

Conceicao si želi ponoviti predstavo s prve tekme
"Zelo smo bili zadovoljni po prvi tekmi. Igrali smo odločno, dobro smo zapirali prostor. Arsenal je imel večjo posest žoge, mi pa smo bili nevarnejši. Pričakujem, da bomo ponovili tako predstavo tudi v torek," je poudaril trener Porta Sergio Conceicao.

Napoli bo želel presenetiti Barcelono, Porto bo branil minimalno prednost proti Arsenalu

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 21.00:
ARSENAL – PORTO 0:1

Verjetni postavi:

Arsenal: Raya, White, Saliba, Gabriel, Kiwior, Odegaard, Rice, Jorginho, Saka, Havertz, Trossard.

Porto: Diogo Costa, Joao Mario, Pepe, Otavio, Wendell, Varela, Nico Gonzalez, Pepe, Francisco Conceicao, Evanilson, Galeno.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)


BARCELONA – NAPOLI 1:1

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen, Kounde, Ronald Araujo, Cubarsí, Inigo Martínez, Joao Cancelo, Christensen, Gündogan, Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Napoli: Meret, Di Lorenzo, Østigård, Juan Jesus, Mazzocchi, Zambo Anguissa, Lobotka, Traore, Politano, Osimhen, Kvarachelija.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)


Sreda ob 21.00:
ATLETICO MADRID – INTER 0:1

Verjetni postavi:

Atletico: Oblak, Lino, Hermoso, Gabriel, Witsel, Marcos Llorente, Barrios, Koke, De Paul, Morata, Depay.

Inter: Sommer, Pavard, Acerbi, Bastoni, Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco, Thuram, Martinez.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)


BORUSSIA DORTMUND – PSV EINDHOVEN 1:1

Verjetni postavi:

Borussia (D): Kobel, Ryerson, Süle, Hummels, Maatsen, Sabitzer, Can, Malen, Brandt, Sancho, Füllkrug.

PSV Eindhoven: Benitez, Teze, Schouten, Boscagli, Dest, Veerman, Tillman, Mauro Júnior, Bakayoko, de Jong, Lozano.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)


Odigrano prejšnji teden:
Real Sociedad – PARIS SG 1:2 (0:1) 0:2
Merino 89.; Mbappe 15., 56.

BAYERN – Lazio 3:0 (2:0) 0:1
Kane 39., 66., Müller 45.

MANCHESTER CITY – Köbenhavn 3:1 (3:1) 3:1
Akanji 5., Alvarez 9., Haaland 45.; Elyounoussi 29.

REAL MADRID – RB Leipzig 1:1 (0:0) 1:0
Vinicius 66.; Orban 68.
Šeško je igral do 85. minute, Kampl (oba Leipzig) je bil na klopi.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb četrtfinala bo v petek ob 12.00.