Nathan Redmond je Liverpoolovi obrambi ves večer povzročal ogromno preglavic, za nameček je dosegel tudi edini zadetek. Foto: Reuters
Nathan Redmond je Liverpoolovi obrambi ves večer povzročal ogromno preglavic, za nameček je dosegel tudi edini zadetek. Foto: Reuters
Philippe Coutinho
Nekaj igralnega časa je po poškodbi dobil tudi Liverpoolov vezist Philippe Coutinho. Foto: Reuters
Thiago Silva
Thiago Silva je takole v prvem polčasu PSG povedel v vodstvo na četrtfinalni tekmi francoskega ligaškega pokala proti Metzu. Brazilski branilec se je med strelce vpisal tudi v nadaljevanju za končnih 2:0. Foto: EPA

Edini zadetek na tekmi je v 20. minuti dosegel Nathan Redmond. Hudo napako si je v obrambi privoščil Liverpoolov branilec Ragnar Klavan, ki je pri izbijanju popolnoma zgrešil žogo, do nje je prišel Jay Rodriguez in hitro v ogenj poslal Redmonda, ki je hladnokrvno premagal vratarja Lorisa Kariusa.

Nemški vratar se je moral, čeprav je Liverpool dominiral na zelenici, še nekajkrat izkazati s pomembnimi obrambami, v nadaljevanju njegovim soigralcem nikakor ni uspelo predreti domače obrambe.

Še več, Southampton bi lahko v 84. minuti povedel celo z 2:0, a sta Redmondu veselje preprečila Dejan Lovren na golovi črti in prečka.

Angleški ligaški pokal, polfinale, prvi tekmi

SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 1:0 (1:0)
Redmond 20.

Southampton: Forster, Soares, van Dijk, Yoshida, Bertrand, Davis (82./Ward-Prowse), Clasie (74./Hoejbjerg), Romeu, Redmond, Rodriguez (82./Long), Tadić.

Liverpool: Karius, Clyne, Klavan, Lovren, Milner, Wijnaldum (61./Coutinho), Leiva, Can, Lallana, Sturridge, Firmino (83./Origi).

Sodnik: Neil Swarbrick


MANCHESTER UNITED - HULL CITY 2:0 (0:0)
Mata 56., Fellaini 87.


Francoski ligaški pokal, četrtfinale
Sochaux - MONACO * 4:5 (1:1, 1:0)
Andriatsima 15., Moutinho 82.

Nantes - NANCY 0:2 (0:2)
Dale 31., Cuffaut 45.

BORDEAUX - Guingamp 3:2 (2:1)
Kamano 16., Laborde 37., 65.; Privat 12., Benezet 88.

PARIS SG - Metz 2:0 (1:0)
Silva 27., 72.