Lionel Messi, Luis Suarez in Gerard Pique so hitro pozabili na sobotni poraz na el clasicu. Foto: EPA
Lionel Messi, Luis Suarez in Gerard Pique so hitro pozabili na sobotni poraz na el clasicu. Foto: EPA
Diego Simeone in Diego Godin
Diego Simeone se je že večkrat izkazal za taktičnega velemojstra, a proti Barceloni v zadnjih dveh sezonah še ni našel pravega recepta. Foto: EPA
Rui Vitoria
Trener Benfice Rui Vitoria bo stavil na trdno obrambo, na stadionu Luz pa je Benfica vedno izjemno nevarna. Foto: EPA
Pep Guardiola je bil navdušen nad igro Benfice. Foto: Reuters

Slovenski reprezentančni vratar je na petih tekmah proti Barceloni prejel devet zadetkov. V letošnji sezoni v španskem prvenstvu so izbranci Luisa Enriqueja dobili obe tekmi z 2:1.

"Kar nekajkrat smo se srečali z Atleticom v zadnjih dveh sezonah. Vsekakor bom analiziral njihovo igro, saj bodo verjetno igrali malce drugače. Atletico je vrhunska ekipa, ki ima jasno filozofijo. Postavijo se lahko zelo visoko, nevarni so v protinapadih," je pojasnil strateg Barcelone.

Seveda je beseda hitro nanesla na sobotni el clasico, ko je Barcelona doma izgubila proti madridskemu Realu z 1:2. "Dobro smo igrali 65 minut. V zaključku tekme smo naredili nekaj napak, ampak to je normalno, če igraš proti zelo kakovostnemu tekmecu. Nismo stroji in zadovoljen sem s predstavo na derbiju. Malce smo že pozabili, kakšen je občutek ob porazu. Mislim, da je ta poraz lahko motivacija za nas, da nam uspe nov niz zmag," je še dodal Luis Enrique, ki ne bo mogel računati na poškodovana Adriana in Jeremyja Mathieuja.

Pred dvema letoma odločil Koke
Diego Simeone
ima več težav. Tiago, Jose Maria Gimenez, Oliver Torres in Jesus Gamez so odsotni.
"Obe ekipi se zelo dobro poznata. Mislim, da ni veliko možnosti za kakšno presenečenje. Barcelona igra spektakularno pod vodstvom Luisa Enriqueja. Mislim, da poraz Barcelone proti Realu ne bo vplival na to tekmo. Navajeni smo igrati proti Messiju, Suarezu in Neymarju, ki imajo res izjemne individualne kvalitete," je razlagal Simeone.
Pred dvema letoma sta se ekipi srečali v četrtfinalu Lige prvakov. Na Camp Nouu je bilo 1:1, povratno tekmo pa je dobil Atletico z 1:0, zadel je Koke že v 5. minuti. Colcohonerosi so se nato prebili v finale, kjer so bili že na pragu naslova, na koncu pa so morali priznati premoč madridskemu Realu v podaljšku.

Benfica brez Julia Cesarja v Münchnu
Bayern se je lani v četrtfinalu mučil s Portom. Prvo tekmo je izgubil z 1:3, nato pa je na Allianz Areni napolnil mrežo Portugalcev (6:1). V torek v München prihaja Benfica. Manjkal bo vratar Julio Cesar, ki zaradi poškodbe prepone ni pripravljen. Zamenjal ga bo Ederson.
"Bayern je v taktičnem smislu razred nad nami. Znajdejo se v vsaki postavitvi. Ne bojimo se tekmecev. Na takih tekmah je treba predvsem uživati, igrati moramo ekipno. Vsi se zavedamo, da nas čaka izjemno težko srečanje v Münchnu," je povedal trener Benfice Rui Vitoria.

Robben vprašljiv tudi za povratno tekmo
Pep Guardiola
ima že nekaj časa težave v obrambi, manjkala bosta Jerome Boateng, Holger Badstuber, tudi Medhi Benatia je vprašljiv. Zelo verjetno bo začel Javi Martinez. Arjen Robben ne bo v kadru, zelo vprašljiv je tudi njegov nastop na povratni tekmi.
Guardiola: Nismo izraztiti favoriti
"Resno mislim, da nismo v vlogi izrazitih favoritov. Benfica je trenutno v sijajni formi. Moram priznati, da so naredili velik vtis name. V vsakem trenutku dobro vedo, kaj je potrebno narediti. Kostas Mitroglou and Jonas sta odlična pred vrati. Njihova obrambna vrsta je med najboljšimi v Evropi. Zelo težko prejemajo zadetke. Zelo dobro poznam moč Portugalcev. Spomnimo se, kaj se je zgodilo lani proti Portu," je dejal Pep Guardiola, ki bo le še mesec in pol sedel na klopi Bayerna.

Bayern v zadnjih 40 letih le dvakrat na vrhu Evrope
"Razumem, da si navijači v Münchnu želijo trojne krone. Le to bi jih zadovoljilo. Zavedati se je treba, da je v Ligi prvakov veliko zelo kakovostnih klubov. Bayern je eden izmed največjih klubov sveta, a je le enkrat v zgodovini kluba osvojil trojno krono. V zadnjih 40 letih je le dvakrat zmagal v Ligi prvakov," je še dodal španski strateg, ki bo poleti prevzel Manchester City.

Četrtfinale, prve tekme, torek ob 20.45:
BARCELONA - ATLETICO MADRID

Verjetni postavi:

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Sa-vić, Godin, Filipe Luis, Gabi, Saul Niguez, Augusto Fernandez, Koke, Griezmann, F. Torres.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)



BAYERN - BENFICA

Verjetni postavi:

Bayern: Neuer, Kimmich, Javi Martinez, Alaba, Lahm, Xabi Alonso, Douglas Costa, Müller, Vidal, Ribery, Lewandowski.

Benfica: Ederson, Andre Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu, Samaris, Fejsa, Pizzi, Renato Sanches, Gaitan, Jonas.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

Povratni tekmi bosta 13. aprila.



Sreda ob 20.45:

WOLFSBURG - REAL MADRID

Verjetni postavi:

Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez, Guilavogui, Luiz Gustavo, Bruno Henrique, Arnold, Draxler, Schürrle.

Real Madrid: Navas, Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos, Bale, Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)



PARIS SG - MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:

Paris SG: Trapp, Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Rabiot, Thiago Motta, Matuidi, Lucas Moura, di Maria, Ibrahimović.

Man. City: Caballero, Zabaleta, Mangala, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Nasri, Silva, De Bruyne, Agüero.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)

Povratni tekmi bosta 12. aprila.