Zdravko Mamić se je znašel v škripcih. Foto: EPA
Zdravko Mamić se je znašel v škripcih. Foto: EPA

Obtožili so ju zlorabe moči in podkupovanja. Uskok je objavil, da sta ob Mamićih obtožena še eden nekdanjih direktorjev kluba Damir Vrbanović in davčni inšpektor Milan Pernar. V obtožnicah je navedeno, da so nepravilnosti hrvaškega nogometnega prvaka oškodovale za skoraj 116 milijonov kun (15,5 milijona evrov), državni proračun pa za 12 milijonov kun.

Večino denarja - več kot 12 milijonov evrov - sta Mamića pridobila nezakonito s fiktivnimi pogodbami ob prestopih nogometašev. Zdravko Mamić, ki velja za najmočnejšega človeka v hrvaškem nogometu, je zaradi sumov o nepravilnostih že februarja odstopil s položaja, dejal pa je, da bo ostal svetovalec kluba. 56-letni funkcionar vztrajno ponavlja, da so preiskave politično motivirane, da bi uničili Dinamo in družino Mamić.

Mamić je postal izvršni predsednik Dinama leta 2011, v klubu pa je bil v vodstvenih strukturah od zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Dinamo je sicer blizu novega, 11. zaporednega naslova prvaka. Tri kroge pred koncem ima štiri točke prednosti pred Rijeko.