Razplet 1. kroga angleškega nogometnega prvenstva ni bil po željah Manchester Uniteda, ki se želi okrepiti z Argentincem Marcosom Rojom. Foto: EPA
Razplet 1. kroga angleškega nogometnega prvenstva ni bil po željah Manchester Uniteda, ki se želi okrepiti z Argentincem Marcosom Rojom. Foto: EPA

Manchester United, za katerim je najslabša sezona po več kot 20 letih, pod vodstvom Louisa van Gaala na uvodni tekmi Premier lige proti Swanseaju (1:2) ni prikazal nič več kot pod taktirko Nizozemčevega predhodnika Davida Moyesa. Očitno klub potrebuje še kakšno spremembo. Dobro obveščeni angleški mediji poročajo, da v klub prihaja argentinski branilec Marcos Rojo.

Stalni član argentinske reprezentance, v kateri je imel na nedavnem svetovnem prvenstvu izjemno pomembno vlogo, bi v angleškem velikanu zapolnil praznino na levi strani obrambe, ki je nastala po odhodu Patricea Evraja v Juventus. V van Gaalovem sistemu 3-5-2 bi tako zasedel eno izmed treh mest v zadnji vrsti.

Rojo bi z odhodom k rdečim vragom po treh letih zapustil Sporting Lisbono, pri kateri se je 24-letnik odlično znašel in postal eden najboljših branilcev v portugalski ligi. Odškodnina za Argentinca, ki lahko igra tudi na položaju osrednjega branilca, naj bi znašala 20 milijonov evrov.

Portugalski klub naj bi poleg denarne vsote v zameno dobil še Luisa Nanija. 27-letnik naj bi odšel na enoletno posojo v Sporting, ki je bil poleg Manchester Uniteda edini klub v njegovi profesionalni karieri.