Christoph Kramer je član Bayerja, ki ga je posodil Bochumu (2011-2013) in Borussii  Mönchengladbach (2014). Ta mesec je prvič oblekel reprezentančni dres in bil na tekmi proti Poljski (0:0) zelo opazen. Imel je največ, 101, stikov z žogo. Foto: EPA
Christoph Kramer je član Bayerja, ki ga je posodil Bochumu (2011-2013) in Borussii Mönchengladbach (2014). Ta mesec je prvič oblekel reprezentančni dres in bil na tekmi proti Poljski (0:0) zelo opazen. Imel je največ, 101, stikov z žogo. Foto: EPA

23-letni Kramer je nogometaš, ki v Bundesligi največ preteče. V pretekli sezoni je v dresu Borussie Mönchengladbach v povprečju pretekel več kot 13 kilometrov na tekmo. 190 cm visoki vezist je pred dvema tednoma proti Poljski prvič zaigral v nemškem reprezentančnem dresu in seveda upa, da je prepričal selektorja Löwa, da ga uvrsti na seznam igralcev za svetovno prvenstvo v Braziliji, ki se bo začelo 12. junija.

"Njegove možnosti so lepe," je v ponedeljek na treningu na Južnem Tirolskem povedal Löw, ki pri Kramerju ceni telesno pripravljenost in odlično obvladovanje žoge. Ker ima Lars Bender težave s poškodbo, bi lahko Löw Kramerja res uvrstil na seznam potnikov v Brazilijo.

Zanimivo, konec januarja se je Kramerjev moštveni kolega pri Borussii Mönchengladbach Max Kruse v dvojnem intervjuju (na vprašanja je odgovarjal tudi Kramer) pošalil: "Lahko bi vzel nizozemski potni list. Morda bi potem prišel na svetovno prvenstvo."

A se je obrnilo. Kruse ne bo videl SP-ja, Kramer ga morda bo. Pa čeprav je še v lanski sezoni igral v drugi ligi pri Bochumu. Mogoče je, da se ponovi zgodba iz Južne Afrike. Takrat je moral zaradi poškodbe turnir izpustiti Michael Ballack, kar je sijajno unovčil Sami Khedira.