Mariborski nogometaši so se v ponedeljek ob 10. uri zbrali na prvem treningu pred novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborski nogometaši so se v ponedeljek ob 10. uri zbrali na prvem treningu pred novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Po slavju ob novem naslovu državnega prvaka je imela ekipa 15 prostih dni, nogometaši pa so se v nedeljo zbrali na tradicionalni večerji. Marwan Kabha, 23-letnik iz Izraela, ki je okrepil vijolično zvezno vrsto, je v Maribor prišel šele zvečer in je bil z ekipo prvič na današnjem prvem treningu.

Prva pripravljalna tekma bo v soboto v Gornji Radgoni, v sredo sledi tekma s Sturmom v Avstriji. Trenutno seveda manjkajo udeleženci reprezentančnih akcij. Luka Zahović, Aljaž Cotman in Dino Hotić imajo zaradi obveznosti v selekciji U-21 prosto do 16. junija, nekaj dodatnih prostih dni pa sta po daljšem bivanju v slovenskem in makedonskem reprezentančnem kampu dobila Aleš Mertelj in Agim Ibraimi, ki bosta v družbi klubskih soigralcev od začetka drugega tedna priprav.

Mertelj je v Stožicah odigral vseh 90 minut v kvalifikacijskem dvoboju v Anglijo, Ibraimi pa za Makedonijo proti Slovaški.

"Glede na to, kar so fantje pokazali pred in med treningom, pa tudi med pogovorom, so pripravljeni in tam, kjer želijo biti, prav tako menim, da imajo polne baterije. Prvi trening je sicer bolj uvajalni, potem pa bo že šlo na polno. Vse je v redu tudi s kilogrami, tako da se veselimo dela," je ob robu zelenice v Ljudskem vrtu dejal trener Ante Šimundža.

Prva naloga Maribora bo, da si bo poskušal spet zagotoviti igranje v Ligi prvakov. Če se bo uvrstil v 3. krog kvalifikacij, bo prvič nosilec, z zmago v 3. krogu pa bi si že priboril igranje v skupinskem delu Evropske lige.

Maribor je v lanski sezoni drugič v zgodovini kluba igral v Ligi prvakov, kar se je močno poznalo tudi v poslovnih izkazih. Od Uefe je samo od nagrad za sodelovanje v evropskih pokalih v blagajno priteklo skoraj 13,5 milijona evrov. Prihodki od prodanih vstopnic so se v letu 2014 glede na leto prej skoraj podvojili in so znašali 1,271 milijona evrov.