Lionel Messi pred golom na presenečenje navijačev Barcelone ni bil učinkovit. Foto: Reuters
Lionel Messi pred golom na presenečenje navijačev Barcelone ni bil učinkovit. Foto: Reuters

Zelo smo žalostni, saj smo imeli visoka pričakovanja. Zdaj se moramo pogovoriti in se osredotočiti na prihodnost. Ostal nam je še boj v dveh tekmovanjih: državno prvenstvo in španski kraljevi pokal.

Gerardo 'Tata' Martino
Gerardo Martino
Trener Barcelone Gerardo Martino se bo z varovanci zdaj osredotočil na špansko prvenstvo in španski kraljevi pokal. Foto: Reuters
Diego Simeone
Trener Atletica Diego Simeone postaja pri navijačih vse bolj priljubljen. Foto: Reuters

Prevzelo nas je čisto veselje. Prebili smo se v naslednji del tekmovanja proti velikemu tekmecu, ki ima bogato zgodovino. Zdaj smo nekoliko pomirjeni, saj se zavedamo, da naša zgodba v letošnji Ligi prvakov še ni končana.

Diego Simeone
Gabi
Atleticov kapetan Gabi po tekmi ni mogel skriti zadovoljstva, veličastno zmago pa je posvetil zvestim navijačem. Foto: Reuters


Tekla je 5. minuta, ko so navijači Atletica na stadionu Vicente Calderon prvič padli v delirij. Koke je izkoristil nezbranost obrambe Barcelone, iz neposredne bližine ukanil nemočnega Joseja Manuela Pinta in poskrbel, da se Barcelona prvič po sezoni 2006/07 ni uvrstila vsaj v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Atletico je bil prvih 20 minut izjemen
Po tekmi se je sedmi sili nasmihal trener Atletica Diego Simeone, ki s svojo ekipo letos meri zelo visoko. V španskem prvenstvu zaseda sam vrh, v Ligi prvakov bo zdaj meril še na finale - sploh prvi finale po letu 1974, ko so mestni tekmeci precej uspešnejšega Reala klonili pred Bayernom, ki se je na prvi tekmi rešil šele v sodnikovem dodatku (1:1), povratno pa je nato gladko dobil s 4:0. "Prvih 20 minut je bilo izjemnih glede na naš odnos, intenzivnost in igro. Potem se je Barca vrnila in si pripravila nekaj priložnosti, zato je naš položaj postal nekoliko težji," je razložil Simeone, ki je svoje varovance odlično pripravil na obračun z katalonskim ponosom. "Adrian Lopez je bil v prvem polčasu odličen. Skoraj bi zadel, zelo dobro se je ujel s Kokejem in Davidom Villo. Poleg napredovanja sem vesel, da je Adrian ujel dobro staro formo," je dodal nekdanji kapetan argentinske reprezentance, ki sicer ni mogel računati na poškodovanega Diega Coste.
Simeone vesel, da pot še ni končana
"Prevzelo nas je čisto veselje. Prebili smo se v naslednji del tekmovanja proti velikemu tekmecu, ki ima bogato zgodovino. Zdaj smo nekoliko pomirjeni, saj se zavedamo, da naša zgodba v letošnji Ligi prvakov še ni končana. Vseeno se moramo karseda hitro spočiti in se pripraviti na naslednjo tekmo, ki nas čaka že v soboto," je dejal Simeone, ki je lani v Evropski ligi svojo ekipo popeljal do 1/16-finala. "Moji varovanci ne potrebujejo dodatnega motiviranja. Zelo jih občudujem, predvsem pa občudujem njihovo predanost in kako igrajo kot celota," je še povedal.
Gabi posvetil zmago navijačem
Kapetan Atletica Gabi je zmago in uvrstitev v polfinale posvetil navijačem, ki so na ta dosežek čakali več desetletij. "Vsa ta leta smo se trudili, da bi dočakali ta trenutek. Počasi se prerivamo med najboljše v Evropi. To zmago posvečamo vsem navijačem, ki so nas podpirali tudi v najtežjih časih. Vsem, ki so trpeli vsa ta leta," je povedal 30-letni Madridčan, ki je svojo kariero začel v mladinskem pogonu kluba. "Veseli me, da smo v tako dobrem položaju. Uvrstili smo se v polfinale Lige prvakov, v domačem prvenstvu zasedamo sam vrh. Pred nami je še šest krogov, v katerih se bomo morali bojevati do zadnjih atomov moči. Dali bomo vse od sebe, to vam zagotavljam," je končal.

Martino: Dobro so nas ustavili
Precej drugačne volje je bil Gerardo 'Tata' Martino, ki je športno priznal poraz. "Rezultati se zgodijo z razlogom. Ko je bil Atletico boljši na zelenici, je zadel gol. Tudi mi smo si priigrali nekaj zrelih priložnosti in če bi eno izmed njih izkoristili, bi bil potek tekme povsem drugačen," je dejal Martino in nadaljeval: "V določenih trenutkih nam ni uspelo storiti tistega, kar smo želeli, saj nas je nasprotnik dobro ustavil. Okoli kazenskega prostora je postavil čvrsto obrambo, ki je nismo mogli predreti." Vzdušje na stadionu Vicente Calderon je bilo izjemno, navijači so z glasnim navijanjem dvignili ljubljence do velikanske zmage. "Takšno vzdušje težko najdeš v Evropi, precej pogosteje ga je mogoče zaslediti v Argentini. Slog igre, ki ga goji Barcelona, se razlikuje od Atleticovega. Igrali smo, kot igramo že zadnjih deset let - s formulo, ki je prinašala uspehe," je pojasnil.
Pogovoriti se bo moral z igralci
Vodilna ekipa španskega prvenstva je srečanje začela silovito. Z bliskovitimi napadi so gostitelji presenetili Katalonce, ki so bili v uvodnih 20 minutah potisnjeni v svoj kazenski prostor. "Na začetku je Atletico razvil želeno igro: dolge podaje v napad in uspešno pobrane odbite žoge. Nismo popustili, le stežka smo skupaj spravili štiri ali pet zaporednih podaj. Pričakovali smo, da bomo zavladali na sredini igrišča in tekmo bolj nadzirali, a smo se ušteli," je še poudaril in sklenil: "Zelo smo žalostni, saj smo imeli visoka pričakovanja. Zdaj se moramo pogovoriti in se osredotočiti na prihodnost. Ostal nam je še boj v dveh tekmovanjih: državno prvenstvo in španski kraljevi pokal."
Zubizarreta: Včasih zmagaš, včasih izgubiš
Po izpadu iz Lige prvakov se je oglasil tudi športni direktor kluba Andoni Zubizarreta. Legendarni španski vratar je odkrito priznal, da je bil Atletico boljši nasprotnik, ni pa pozabil omeniti lepih priložnosti, ki sta jih zapravila Lionel Messi in Neymar. "Atletico je bil v prvih 20 minutah bistveno boljši nasprotnik, a tudi mi smo si priigrali lepe priložnosti, ki pa jih moraš v tem delu tekmovanja izkoristiti, sicer nimaš niti najmanjših možnosti za napredovanje. Tak je nogomet, včasih zmagaš, včasih izgubiš. Zdaj se je pomembno zbrati, pozabiti na vse skupaj in se v miru pripraviti na tekmo z Granado," je bil kratek in jedrnat 52-letni športni direktor.

Zelo smo žalostni, saj smo imeli visoka pričakovanja. Zdaj se moramo pogovoriti in se osredotočiti na prihodnost. Ostal nam je še boj v dveh tekmovanjih: državno prvenstvo in španski kraljevi pokal.

Gerardo 'Tata' Martino

Prevzelo nas je čisto veselje. Prebili smo se v naslednji del tekmovanja proti velikemu tekmecu, ki ima bogato zgodovino. Zdaj smo nekoliko pomirjeni, saj se zavedamo, da naša zgodba v letošnji Ligi prvakov še ni končana.

Diego Simeone