Andre Villas-Boas in Didier Drogba sta bila dobro razpoložena na novinarski konferenci. Foto: EPA
Andre Villas-Boas in Didier Drogba sta bila dobro razpoložena na novinarski konferenci. Foto: EPA
Jose Mourinho in Fabio Coentrao
Jose Mourinho ni bil navdušen nad sibirskimi razmerami v Moskvi. Foto: EPA

Chelsea nikakor ne najde poti iz krize. V soboto so modri na Stamford Bridgeu le remizirali v osmini finala Pokala FA z drugoligašem Birminghamom (1:1). Trener Andre Villas-Boas je še bolj na udaru kritik. "Samo z zmagami pride tista velika samozavest. Trenutno nam ne gre in smo v začaranem krogu. V Neaplju imamo novo priložnost, morda s to tekmo lahko preobrnemo stvari v pravo smer," je povedal 34-letni strateg.

Zelo je vprašljiv nastop kapetana Johna Terryja, ki ni igral že mesec dni. V napadu naj bi začel Didier Drogba, Fernando Torres ni izkoristil ponujene priložnosti, ko sta Drogba in Salomon Kalou igrala na afriškem prvenstvu.
Chelsea rešuje čast Angležev
Lastnik Roman Abramovič še vedno sanja o zmagi v Ligi prvakov in morebitni neuspeh v osmini finala bi imel velike posledice. Chelsea je v Premier ligi šele na petem mestu, ki ne zagotavlja uvrstitve v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. V primeru izpada Chelseaja bi Angleži zelo verjetno ostali brez predstavnika v četrtfinala. Manchester United in Manchester City sta izpadla že v skupinskem delu, Arsenal pa je prejšnjo sredo klonil na San Siru kar z 0:4 in nima več realnih možnosti za napredovanje proti odličnemu Milanu.

Napoli je v petek v Firencah slavil s 3:0, blestela sta napadalca Edinson Cavani in Ezequiel Lavezzi. V Neaplju vlada velika evforija pred gostovanjem Chelseaja, številni že sanjajo o četrtfinalu. "Zelo čudno se mi zdi, ko mi ljudje govorijo, da smo mi favoriti. Upam, da Chelsea ne bo v najboljši formi, ker ima ogromno odličnih igralcev, ki so sposobni sami odločiti tekmo. V čast nam je lahko, da se bomo pomerili na dveh tekmah z ekipo, ki je odigrala že prek 100 tekem v Ligi prvakov," je poudaril trener Walter Mazzarri.

Mourinha skrbi mraz in umetna trava
Madridski Real bo že ob 18.00 gostoval v Moskvi, kjer so temperature močno pod ničlo. "Minus deset stopinj Celzija ni enako kot plus 15 stopinj. K temu je treba dodati še igrišče z umetno travo. Nogomet je precej lažje igrati na naravni travi. Ne glede na vse okoliščine pričakujem zmago v torek, zadovoljen pa bil bil tudi z remijem, če bi dosegli kakšen zadetek," je dejal trener Reala Jose Mourinho, ki uživa na prvem mestu španskega prvenstva. Kraljevi klub ima kar deset točk naskoka pred Barcelono.

Real je dobil 27 izmed zadnjih 30 tekem. Izgubil je le prvenstveno tekmo z Barcelono doma (1:3), proti Kataloncem pa je izpadel tudi v kraljevem pokalu (1:2 in 2:2).

Osmina finala, prve tekme, torek ob 18.00:
CSKA MOSKVA - REAL MADRID

Verjetni postavi:

CSKA Moskva: Čepčugov, V. Berezucki, Ignaševič, A. Berezucki, Ščenikov, Wernbloom, Aldonin, Tošić, Džagojev, Musa, oliseh.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Özil, Kaka, Ronaldo, Benzema.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Ob 20.45:
NAPOLI - CHELSEA

Verjetni postavi:

Napoli: De Sanctis, Drava, Cannavaro, Britos, Maggio, Gargano, Inler, Dossena, Hamšik, Lavezzi, Cavani.

Chelsea: Čech, Ivanović, Luiz, Terry, Cole, Cole, Ramires, Mikel, Lampard, Mata, Sturridge, Drogba.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo

Povratni tekmi bosta 14. marca.



Sreda ob 20.45:
BASEL - BAYERN
MARSEILLE - INTER
Povratni tekmi bosta 13. marca.


Že odigrano:
ZENIT
- BENFICA 3:2 (1:1)
Širokov 27., 89., Semak 71.; Maxi Pereira 20., Cardozo 87.

MILAN - ARSENAL 4:0 (2:0)
Boateng 15., Robinho 38., 49., Ibrahimović 79./11-m

Povratni tekmi bosta 6. marca.

LYON - APOEL NIKOZIJA 1:0 (0:0)
Lacazette 58.

BAYER LEVERKUSEN - BARCELONA 1:3 (0:1)
Kadlec 52.; Sanchez 41., 55., Messi 88.

Povratni tekmi bosta 7. marca.