Darko Milanič bo v Palermo odpeljal 21 nogometašev. Foto: MMC RTV SLO
Darko Milanič bo v Palermo odpeljal 21 nogometašev. Foto: MMC RTV SLO

"Maribor je pomemben klub, največji v Sloveniji. Videli smo, kaj je njihova reprezentanca storila na svetovnem prvenstvu. Še več: Maribor je že izločil dve ekipi. Imam ga za močno ekipo. Moramo biti previdni: mi smo močnejši, a oni so bolje pripravljeni."

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini za spletno stran palermo24.net
Palermo
Palermo je lani v italijanskem prvenstvu zasedel 5. mesto. Foto: EPA
Mariborčani optimistično v Palermo

v Palermu pravi trener Maribora Darko Milanič.
Vijoličasti na Sicilijo odhajajo po ugoden izid. Na prvo srečanje 4. predkroga Evropske lige bo v sredo dopoldne odpotovalo 21 nogometašev, zaradi poškodb doma ostajajo Tomislav Pavličić, Elvedin Džinič, Aleš Majer in Martin Milec.

Dopoldne so nogometaši opravili videoanalizo tekmeca, popoldne pa bodo še zadnjič trenirali na domačih tleh. "Pri začetni enajsterici je bilo do zdaj večkrat tako, da sem se odločil v zadnjem trenutku. Čeprav smo na evropskem prizorišču igrali v skoraj nespremenjeni postavi, se morda lahko obeta tudi kakšna novost," je glede začetne postave Milanič ostal nekoliko skrivnosten.

Postava Maribora za Palermo: Pridigar, Radan, Topič, Rajčevič, Andželkovič, Viler, Mejač, Rešek, Bačinovič, Mertelj, Dodlek, Mezga, Spahič, Cvijanovič, Iličič, Tavares, Volaš, Plut, Jelič, Berič, Bunderla.

Maccarone Mariboru že zabil dva gola
Primorski trener si je prejšnji četrtek v Palermu ogledal prijateljski turnir, na katerem so varovanci Delia Rossija na tekmah, ki so trajale po 45 minut, z 1:0 premagali Napoli in Valencio.

"Gre za disciplinirano moštvo, tekaško in igralsko zelo razpoloženo. Čaka nas zahtevna naloga. Imajo močan kolektiv in tri igralce v napadu z večjo svobodo v igri, ki ohranijo svežino, da ogrozijo nasprotnikov gol. Pastore, Maccarone in Hernandez so umetniki, drugi so delavci," je igro Palerma opisal Milanič.
Massimo Maccarone je Mariboru leta 2004 zabil dva gola v dresu Parme, ko je ta na isti stopnji tekmovanja v Pokalu Uefa vijoličaste na prvi tekmi ugnala s 3:2, na povratnem srečanju v Ljudskem vrtu pa tudi s precej sreče odnesla celo kožo (0:0).

"Jasno je, da so to Italijani"
Mariborčani v Palermo potujejo z zavedanjem, da lahko ob ugodnem četrtkovem izidu čez teden dni pred glasnimi domačimi navijači dosežejo sanjski uspeh. Za tekmo v Mariboru je na voljo le še približno 200 vstopnic.

"Povsem razumljivo je, da imajo nekaj dobrih in tudi slabih lastnosti. Slaba je, da smo mi trenutno v dobrem stanju. Lahko jim povzročimo težave. Če bi primerjali ekipo Palerma s Hibernianom ali Videotonom, ki smo ju že izločili, pa bi ugotovili, da je velika razlika v fazi obrambe. Jasno je, da so to Italijani. Po izgubljeni žogi je najmanj sedem igralcev za žogo. Pustijo ti navidezno pobudo, vendar postavijo trden blok. Imajo pa kakovosten prehod iz obrambe v napad," je še dodal Milanič.

Za tekmo v Palermu so prodali že več kot 15.000 vstopnic.

Igralci želijo nadaljevati jesen v Evropi
Aleš Mejač
, ki je izpustil sobotno tekmo proti Nafti, bo za četrtkov boj, kot kaže, pripravljen. "Poskušali bomo storiti vse, da izločimo ekipo Palerma. O koncu evropskega tekmovanja ne razmišljamo," je optimističen.

Aleksander Rajčevič dodaja: "Vemo, da imamo opravka z močnim tekmecem, še posebej na domačem igrišču, na kar nas je že opozoril trener. Trudili se bomo, da se vrnemo domov s čim boljšim rezultatom. Vsi živimo za to tekmo, za nadaljevanje tekmovanja v Evropi."

Evropska liga, 4. predkrog, prve tekme

Četrtek ob 20.30 (prenos na TV Slovenija 2):
PALERMO - MARIBOR

ARIS - AUSTRIA 1:0 (0:0)
BEŠIKTAŠ - HJK HELSINKI 2:0 (1:0)
Četrtek:
SIBIR NOVOSIBIRSK - PSV EINDHOVEN
BATE BORISOV - MARITIMO (POR)
BAYER LEVERKUSEN - SIMFEROPOL (UKR)
PARIS SG - MACCABI TEL AVIV
CSKA MOSKVA - ANORTHOSIS (CIP)
RAPID DUNAJ - ASTON VILLA
SLOVAN BRATISLAVA - STUTTGART
CSKA SOFIJA - THE NEW SAINTS (WAL)
AIK SOLNA - LEVSKI SOFIJA
DNIPRO (UKR) - LECH POZNAN
OMONIA (CIP) - METALIST (UKR)
ODENSE - MOTHERWELL (ŠKO)
FEYENOORD - GENT
STEAUA BUKAREŠTA - GRASSHOPPERS
DEBRECEN - LITEX LOVEČ (BLG)
GALATASARAY - KARPATI (UKR)
VASLUI (ROM) - LILLE
CLUB BRUGGE - DINAMO MINSK
GENK - PORTO
PAOK - FENERBAHČE
HAJDUK - UNIREA (ROM)
LAUSANNE - LOKOMOTIVA MOSKVA
CELTIC - UTRECHT
LIVERPOOL - TRABZONSPOR
TIMIŠOARA - MANCHESTER CITY
DUNDEE (ŠKO) - AEK ATENE
NAPOLI - ELFSBORG (ŠVE)
ALKMAAR - AKTOBE (KAZ)
GETAFE - APOEL (CIP)
GYÖRI - DINAMO ZAGREB
STURM GRADEC - JUVENTUS
BORUSSIA DORTMUND - KARABAH (AZR)
SPORTING - BRÖNDBY
VILLARREAL - DNEPR (BLR)
Povratne tekme bodo 26. avgusta.

"Maribor je pomemben klub, največji v Sloveniji. Videli smo, kaj je njihova reprezentanca storila na svetovnem prvenstvu. Še več: Maribor je že izločil dve ekipi. Imam ga za močno ekipo. Moramo biti previdni: mi smo močnejši, a oni so bolje pripravljeni."

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini za spletno stran palermo24.net
Mariborčani optimistično v Palermo