Še pred meseci skoraj 'odpisani' Zlatko Dedić bo bržkone začel tekmo v Kopru. Slovenija v tem mestu do zdaj igrala dve tekmi in obe izgubila (Urugvaj, Gruzija). Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Še pred meseci skoraj 'odpisani' Zlatko Dedić bo bržkone začel tekmo v Kopru. Slovenija v tem mestu do zdaj igrala dve tekmi in obe izgubila (Urugvaj, Gruzija). Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Za selektorja Slavišo Stojanovića bo to druga tekma na klopi Slovenije in bo služila kot pripravljalna tekma za uigravanje ekipe pred jesenskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Na debiju je Slovenija v Stožicah klonila proti ZDA s 3:2. Strelec obeh slovenskih golov s te tekme Tim Matavž skoraj zagotovo ne bo igral. Zaradi viroze ima težave še en napadalec Zlatan Ljubijankić. Po neuradnih informacijah na včerajšnjem zadnjem treningu, ki je bil zaprt za novinarje, nista trenirala.

Tekma med Slovenijo in Škotsko se bo začela ob 20.45. Prenos lahko spremljate na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Že pol ure prej se bo začel studijski del, kjer si boste lahko ogledali pogovor s Samirjem Handanovićem ter slišali odmeve s tekme mladih reprezentanc Slovenije in Norveške v Novi Gorici. Gost v studiu bo Ivan Marjon.

Tudi Škoti ne bodo v najmočnejši postavi
Tako kot Slovenci tudi Škoti ne bodo nastopili v najmočnejši postavi, med drugimi bodo manjkali Scott Brown, Phil Bardsley in Matt Phillips. "To bo dobra priprava za naslednje tekme, predvsem za kvalifikacije za SP 2014. Bo pa to težak obračun, Škoti so vedno čvrst tekmec, vendar verjamem v našo zmago," pred tekmo pravi branilec Mišo Brečko.

Slovenija bo tretjič igrala proti Škotski. Reprezentanci sta se pomerili v okviru kvalifiakcij za SP 2006. V Glasgowu je bilo 0:0, v Celju pa 3:0 za Škote.
- Vsa statistika slovenske reprezentance

Prvič v modrih dresih
Slovenija bo prvič nastopila v modrih dresih, ki jih je v torek predstavila kot nove drese za gostujoče tekme.

Prijateljska tekma, Koper, danes ob 20.45:
SLOVENIJA - ŠKOTSKA
Verjetni postavi:

Slovenija: S. Handanović, Brečko, Cesar, Šuler, Jokič, Krhin, Radosavljević, Kirm, Iličić, Birsa, Dedić.
Škotska: McGregor, Foster, Berra, Caldwell, Mulgrew, Forrest, Adam, McArthur, Morrison, Mackie, Mackail-Smith.
Sodnik: Aleksandar Stavrev (Makedonija)