Cristiano Ronaldo nima več težav s stegensko mišico. V torek naj bi začel v prvi postavi. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo nima več težav s stegensko mišico. V torek naj bi začel v prvi postavi. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho je na izhodnih vratih v Madridu. Portugalec ne želi potrditi selitve na Stamford Bridge. Foto: EPA
Sergio Ramos
Sergio Ramos se zaveda, da je ključ v obrambi, ki nikakor ne sme prejeti gola. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je bil zelo sproščen na večerni novinarski konferenci. Foto: EPA

Cristiano Ronaldo je v ponedeljek treniral, Jose Mourinho pa je optimističen, da bo lahko nastopil. Skrbi ga Alvaro Arbeloa, ki ima bolečine v hrbtu.

"Naše izhodišče je slabo. Ključno je, da hitro dosežemo vodilni zadetek, nato pa potrebujemo le še dva za preboj v finale. Če Dortmund doseže zadetek, bi pri izidu 2:1 potrebovali še dva gola za podaljšek. Vse skupaj je vprašanje psihologije in matematike. Če bomo igrali tako kot pred tednom dni v Dortmundu, lahko vse skupaj takoj pozabimo," je povedal 50-letni strokovnjak.

V primeru izpada pričakuje ostre kritike
Prejšnjo sredo na stadionu Westfalen je blestel Robert Lewandowski, ki je dosegel štiri zadetke. "Na prvi tekmi nismo naredili niti enega prekrška nad Lewandowskim. Tako se igra na prijateljskih tekmah, ne pa na polfinalu Lige prvakov. V torek pričakujem maksimalno agresiven pristop. Zavedam se, da bi v primeru neuspeha vse kritike letele name. Če bomo napredovali v finale, pa bodo za to zaslužni vsi igralci. To je najbolj pomembna tekma za Real v zadnjem desetletju," je bil odločen Mourinho, ki ni želel niti slišati vprašanj o selitvi na Stamford Bridge poleti.

Fantastične predstave Borussie ga niso presenetile
"Že v jesenskem delu sezone sem dejal, da je zame Borussia eden izmed glavnih favoritov za zmago v Ligi prvakov. Njihove fantastične predstave zame niso nobeno presenečenje. Že lani so bili v Ligi prvakov, a so potrebovali nekaj časa, da se navadijo na to tekmovanje. Okostje ekipe so imeli že lani, zdaj so dozoreli," je portugalski strateg z izbranimi besedami govoril o tekmecih in jim napovedal lepo prihodnost: "V naslednji sezoni ne bo več Maria Götzeja, tudi Robert Lewandowski je na izhodnih vratih, vendar Borussia ima odlično bazo in urejene razmere v klubu. Prepričan sem, da bodo našli primerno zamenjavo, tudi v naslednjih letih bi lahko krojili vrh evropskega nogometa. Trener lahko v miru dela, ni pod nenehnim pritiskom. V Nemčiji imajo izjemno generacijo nogometašev, na svetovnem prvenstvu drugo leto sodijo med glavne favorite."

Ramos: Götze in Lewandowski sta pravi dinamit
Branilec Sergio Ramos se zaveda, da bo težko priti do tako želenega izida 3:0. "Borussia nikakor ne sme zadeti v Madridu. Najpomembneje je, da se v obrambi ne bomo posvečali le Lewandowskemu. Borussia ima še veliko nevarnih igralcev. Mario Götze in Lewandowski sta pravi dinamit v napadu," je pojasnil 27-letni španski reprezentant.

"Ne moremo vedeti, ali bomo imeli še kdaj priložnost zaigrati v finalu Lige prvakov. To je nekaj največjega za vsakega igralca. Osem let že igra za Real, pa še nikoli ni imel priložnosti zaigrati v finalu najbolj elitnega klubskega tekmovanja. Večjega motiva za nas ni. V torek lahko na novo spišemo zgodovino, če nam uspe veliki preobrat. Prav nič nam ne pomaga, da smo kraljevi klub, kjer igrajo zelo dragi igralci. Treba je vse to dokazati na zelenici," je še dodal Ramos.

Klopp: V torek se bo vsekakor zgodilo nekaj zgodovinskega
Borussia iz Dortmunda je edini evropski naslov osvojila leta 1997, ko je v finalu v Münchnu premagala Juventus s 3:1. Rumeno-črni so previdni v napovedih, imajo pa dobro izkušnjo z zadnje tekme na stadionu Santiago Bernabeu, jeseni v skupinskem delu so se z Realom razšli z neodločenim izidom (2:2).

Kultni trener Jürgen Klopp je bil na novinarski konferenci sproščen: "Real še vedno upa na finale, igralci bodo želeli dokazati navijačem, da so imeli na prvi tekmi le slab dan. Pričakujem njihov napad od prve sekunde, pripravljeni smo na to. Nimam občutka, da bi se moji izbranci že počutili, da so v finalu."

"Položaj je podoben kot lani pred finalom nemškega pokala v Berlinu proti Bayernu. Bavarci so nas na vsak način želeli premagati, potem ko smo mi osvojili prvenstvo. Zaigrali smo zelo pogumno in zmagali s 5:2, tudi v torek bo potrebno biti pogumen. Celotna ekipa bo igrala tako, da se bo od daleč videlo našo željo. Ta večer se bo vsekakor zgodilo nekaj zgodovinskega. Naš uspeh bi pomenil zgodovinski uspeh, izpad po zmagi na prvi tekmi s 4:1 pa prav tako," je še pojasnil "Kloppo".

Polfinale, povratni tekmi, torek ob 20.45:
REAL MADRID - BORUSSIA DORTMUND 1:4

Verjetni postavi:
Real Madrid: Diego Lopez, Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer, Gündogan, Bender, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski.

Sodnik: Howard Webb (Anglija)




Sreda ob 20.45:
BARCELONA - BAYERN 0:4

Verjetni postavi:
Barcelona: Valdes, Dani Alves, Bartra, Pique, Adriano, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Sanchez.

Bayern: Neuer, Javi Martinez, Lahm, Dante, Alaba, Boateng, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Mandžukić.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 25. maja v Londonu (Wembley).