Dogodki po remiju Maribora in Luke Kopra (2:2). Foto: Miloš Vujinović/BoBo
Dogodki po remiju Maribora in Luke Kopra (2:2). Foto: Miloš Vujinović/BoBo

Pod drobnogled je policija vzela štiri navijače, enemu je že izrekla kazen, trije pa so še v postopku, poroča Večer.

V povezavi z dogajanjem so po zakonu o javnih zbiranjih enemu navijaču že izdali plačilni nalog - za prekršek je predpisana globa med 300 in 800 evri -, hkrati so mu izrekli tudi ukrep prepovedi obiskovanja športnih prireditev za eno leto. Isti postopek bo sledil še za preostale tri osebe, ko jih bodo izsledili.

V četrtek je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj Mariboru izrekel kazen zaradi navijaških izgredov med tekmo 31. kroga proti Luki Koper (2:2) in po njej. Klub bo moral odšteti 15 tisoč evrov, za dve tekmi pa bo zaprta tudi južna tribuna Ljudskega vrta.

Mariborčane, ki na prvenstveni lestvici za vodilno Olimpijo zaostajajo za točko, v 32. krogu čaka težko gostovanje - štajerski derbi proti Celju. Olimpija bo v nedeljo gostovala na Bonifiki pri Luki Koper.
Viole: Obstajajo igralci in "igralci". Mi smo tu zaradi igralcev!!!
"Ni enostavno, a po mojem mnenju nam bo dalo samo energijo in nas povezalo. Težave morajo slačilnico povezati in jo narediti močno, da se to ne zgodi več," je o zadnjih dogodkih za TV Slovenija povedal trener Darko Milanič.

Viole so ob poostreni varnosti v okolici stadiona uresničile napoved in obiskale petkov trening. Tokrat za spodbudo nogometašem, ki v torek niso hoteli sprejeti njihovega opravičila. "Obstajajo igralci in "igralci". Mi smo tu zaradi igralcev!!!" je pisalo na transparentu Viol, ki so izvedle tudi baklado.

Hosta o slačenju dresov v Mariboru
Viole ob poostreni varnosti z baklami na treningu
Hosta o slačenju dresov v Mariboru
Viole ob poostreni varnosti z baklami na treningu