Glavni sodnik Christian Dingert s pomočniki si je privoščil veliko napako v Freiburgu. To je bila glavna tema vseh športnih omizij v Nemčiji v zadnjem tednu. Foto: EPA
Glavni sodnik Christian Dingert s pomočniki si je privoščil veliko napako v Freiburgu. To je bila glavna tema vseh športnih omizij v Nemčiji v zadnjem tednu. Foto: EPA

Vodja ekipe Kathleen Krüger je četrtemu sodniku sporočila napačno številko Kingsleyja Comana. Vstopila sta Niklas Süle in Marcel Sabitzer, Corentin Tolisso je zapustil zelenico, Coman pa je ostal na igrišču.

Igra se je nadaljevala 20 sekund. Bavarci so igrali z 12 nogometaši. To je takoj opazil branilec Freiburga Schlotterbeck in se pritožil pri sodniku. Christian Dingert je preštel igralce, se posvetoval z videosodnikom Felixom Brychom, Coman pa je zapustil igrišče.

Sorodna novica Rdeči biki divjali na razprodanem Westfalnu, Bayern 20 sekund igral z 12 nogometaši

Freiburg se je po tekmi posledično pritožil na nemško nogometno zvezo, ki pa je razsodila, da incidenta ne gre pripisati Bayernu. Po njihovem mnenju je bila krivda na strani sodnikov, ki niso opazili, da je imel Bayern na zelenici 12 nogometašev.

V prvi vrsti gre za napako sodniške ekipe in ne Bayerna. Iz tega razloga ni prave podlage, da bi tekmo razveljavili ali pa ponovili. Sodniki niso preverili števila igralcev na igrišču, prav tako se je tekma nadaljevala, dokler jih niso opozorili nogometaši Freiburga."

Preiskavo je vodil Stephan Oberholz, ki je pojasnil: "Četrti sodnik je dovolil, da na igrišče vstopita dva igralca. Ni opazil, da je igrišče zapustil le en igralec. Isto napako je naredil tudi glavni sodnik, ki je zapiskal, da se tekma lahko nadaljuje."

Bayern bo tako zadržal vse tri točke in ima velikih devet točk naskoka pred dortmundsko Borussio.