Wesley Sneijder je bil mož odločitve v Carigradu. Foto: EPA
Wesley Sneijder je bil mož odločitve v Carigradu. Foto: EPA
Galatasaray - Juventus
Narava je v torek zvečer pokazala zobe. Foto: Reuters

Odličen nizozemski vezist je v 85. minuti izkoristil sijajno podaljšano žogo Didierja Drogbaja in z natančnim diagonalnim strelom v malo mrežico matiral nemočnega Gianluigija Buffona. Italijanski prvaki so bili na kolenih, a se jim je vseeno že takoj zatem ponudila lepa priložnost za izenačenje - in za Ligo prvakov. Na robu kazenskega prostora jim je glavni sodnik Pedro Proenca dosodil prosti strel, ki pa ga je zapravil Carlos Tevez.

Prave priložnosti so bile na razriti carigrajski igralni površini sicer sila redke, gostje so večkrat zapretili prek Teveza, Claudia Marchisia in Paula Pogbaja, a je domača mreža ostala nedotaknjena. Na drugi strani se je moral v 58. minuti s sijajno obrambo po strelu Buraka Yilmaza izkazati Buffon.

Tekma se je začela v torek ob 20.45, a je bila po dobre pol ure prekinjena zaradi močnega sneženja. V sredo se je tako tekma nadaljevala od 32. minute naprej. Real Madrid je s 16 točkami osvojil prvo mesto, drugo mesto pa je tako osvojil Galatasaray. Juventus bo evropsko pomlad nadaljeval v Evropski ligi.

Skupina B:
GALATASARAY - JUVENTUS 1:0 (0:0)
Sneijder 85.

Galatasaray: Muslera, Zan, Chedjou, Kaya, Melo, Inan, Sneijder (90./Gülselam), Eboue (81./Bulut), Riera, Drogba, Yilmaz.

Juventus: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci (90./Giovinco), Pogba, Marchisio (87./Quagliarella), Asamoah, Vidal, Lichtsteiner, Tevez, Llorente.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)


KÖBENHAVN - REAL MADRID 0:2 (0:1)
Modrić 25., Ronaldo 48.

Lestvica:
REAL MADRID *      6  5 1 0 20:5 16
GALATASARAY *      6  2 1 3  8:14 7
JUVENTUS           6  1 3 2  9:9  6
KÖBENHAVN          6  1 1 4  4:13 4