Haris Vučkič v Premier ligi še čaka na priložnost, v ligaškem pokalu pa se je že izkazal. Foto: MMC RTV SLO
Haris Vučkič v Premier ligi še čaka na priložnost, v ligaškem pokalu pa se je že izkazal. Foto: MMC RTV SLO
Novinci v reprezentanci Škarabot, Vučkič in Koprivec
Slovenski reprezentanti že trenirajo v Kidričevem

Na dopoldanskem treningu je bilo 11 nogometašev. Med novimi igralci Matija Škarabot še ni treniral, zato pa je Matjaž Kek že lahko preveril formo vratarja Jana Koprivca in 18-letnega napadalca Newcastla Harisa Vučkiča.

Dedič: Nikogar ne podcenjujemo
"V tem tednu se moramo pripraviti maksimalno. Ne podcenjujemo nasprotnikov, zelo bomo zbrani, saj smo videli, da se lahko presenečenje zelo hitro zgodi. Zelo pomembno je, da nam bo uspelo v petek proti Ferskim otokom," je dejal Zlatko Dedič, ki je novembra popeljal Slovenijo na svetovno prvenstvo v Južno Afriko. V Bochumu mu ne gre vse po načrtih, varovanci Friedhelma Funkla so šele na 11. mestu v drugi nemški ligi. V soboto so doma izgubili proti Greuther Fürthu z 0:2, Dedič pa je vseh 90 minut presedel na klopi.

Vučkič prepričal selektorja na tekmi s Chelseajem
Povsem drugače je lahko razpoložen Haris Vučkič, ki je navdušil ob zmagi Newcastla na Stamford Bridgeu s 4:3 v tretjem krogu angleškega ligaškega pokala. "Zelo sem vesel, da sem bil vpoklican. Selektor me je poklical po telefonu po tekmi ligaškega pokala s Chaleseajem. Rekel je, da sem odigral zelo dobro, in to je bil razlog za vpoklic," je poudaril Vučkič.

Brečko se zaveda, da štejeta le dve zmagi
"Ostal je grenak priokus s prve tekme proti Severni Irski. Tudi v Beogradu smo bili dolgo časa na pragu zmage. Željni smo novih točk, le dve zmagi nas bosta pripeljali naprej," je dejal Mišo Brečko, ki nikakor ne more biti zadovoljen s štartom v novo sezono Bundeslige. Kölnu se obeta boj za obstanek, saj ima le pet točk.

Do večera so se zbrali vsi reprezentani, v Kidričevem bodo trenirali do četrtka, ko jih čaka preizkušnja zelenice v Stožicah.

Petek ob 20.45 (prenos TVS 2 in MMC):
SLOVENIJA - FERSKI OTOKI (Ljubljana)

SEVERNA IRSKA - ITALIJA

Ob 20.30:
SRBIJA - ESTONIJA

Torek, 12. oktobra:
ESTONIJA - SLOVENIJA
Lestvica:                           
ITALIJA 2 2 0 0 7:1 6
SRBIJA 2 1 1 0 4:1 4
SEVERNA IRSKA 1 1 0 0 1:0 3
ESTONIJA 2 1 0 1 3:3 3
SLOVENIJA 2 0 1 1 1:2 1
FERSKI OTOKI 3 0 0 3 1:10 0

Novinci v reprezentanci Škarabot, Vučkič in Koprivec
Slovenski reprezentanti že trenirajo v Kidričevem