Ivan Simič opozarja, da so nekateri slovenski mediji napačno zapisali, da je v celotno zadevo glede prirejanja nogometnih tekem vpletena tudi Nogometna zveza Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič opozarja, da so nekateri slovenski mediji napačno zapisali, da je v celotno zadevo glede prirejanja nogometnih tekem vpletena tudi Nogometna zveza Slovenije. Foto: MMC RTV SLO

To je za MMC povedal predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija. Zanimalo nas je namreč, ali je slovenska policija sodelovala pri preiskavi o nameščanju in prirejanju izidov nogometnih tekem po Evropi. Kot pravi Menegalija, slovenska policija do zdaj uradno ni bila obveščena o preiskavi nemškega tožilstva v zvezi s sumi prirejanja nogometnih tekem. Lani je v povezavi s sumi prirejanja izidov obravnavala eno anonimno prijavo, vendar ugotovila, da ni šlo za kaznivo dejanje.

Jošt na sestanek v Nyon
Uefa je medtem predstavnike devetih nacionalnih nogometnih zvez, ki so vpletene v preiskavo o prirejanju izidov, povabila na pogovor, med njimi tudi Nogometno zvezo Slovenije. Sestanka v Nyonu se bo udeležil generalni sekretar NZS-ja Dane Jošt. Kot je znano, policija v sodelovanju z Uefo preiskuje okoli 200 sumljivih izidov tekem v devetih evropskih ligah, sestanka na sedežu UEFA v Nyonu pa se bodo udeležili še predstavniki nogometnih zvez iz Nemčije, Avstrije, Madžarske, BIH, Hrvaške, Turčije, Švice in Belgije.

Simič zanikal pisanje medijev
Spornih naj bi bilo sedem tekem slovenske lige, po poročanju nemške državne televizije ARD je med njimi tudi aprilski dvoboj Drave in Nafte. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič pa zavrača poročanje nekaterih slovenskih medijev o vpletenosti NZS-ja v afero: "Nekateri slovenski mediji so danes napačno zapisali, da je v celotno zadevo glede prirejanja nogometnih tekem vpletena tudi NZS. To odločno zavračam. Predstavniki Uefe so NZS in še druge nacionalne zveze povabili na sestanek, kjer nas bodo podrobno informirali o celotni zadevi na tem področju," je povedal Simič.