Slovenci se v dobrem vzdušju pripravljajo na Angleže. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci se v dobrem vzdušju pripravljajo na Angleže. Foto: www.alesfevzer.com
Pečnik: Nismo "sparing" partner Angležev
Pripravam se je pridružil tudi Novaković

Novaković, ki je še v nedeljo igral za svoj klub Nagojo na Japonskem, se je v torek dopoldne že potil z reprezentančnimi kolegi na treningu v Kranju. "Potrebuješ malo časa za prilagoditev, a večjih izgovorov ni," je dejal 'Nova', s štirimi goli najboljši strelec Slovenije v kvalifikacijah, ki pa se zaveda, da se na starih lovorikah ne da počivati.

Novaković: Moramo si upati več
"To je že pozabljeno, zdaj nas čaka še ena težka tekma. Moramo igrati boljše kot na Wembleyju, moramo si upati več, moramo spustiti žogo, igrati neobremenjeno in če to naredimo, potem jim lahko odščipnemo kakšno točko ali celo vse tri," je odločen 36-letni Ljubljančan.

Letos za Nagojo le enkrat v polno
Manj uspešen je v klubu, kjer je dosegel le en gol. "Nisem najbolj zadovoljen, saj igramo preveč defenzivno, tako da moja igra ne pride do izraza." Nagoja je po 15 krogih na osmem mestu 18-članske japonske prve lige.

Pečnik: Nismo se zbrali, da bi bili "sparing" partner
Drugi "Japonec" Pečnik igra za drugoligaša Jef United, za katerega je v zadnjem krogu dosegel gol. "Dobro mi gre, tudi ekipa se dobro drži, zato imamo lepe možnosti, da pridemo v prvo ligo," pravi Korošec. O obračunu z Angleži pa meni: "Nismo zato tu, da bi bili njihov 'sparing' partner. Imajo poln izkupiček, tako da mislim, da bodo sem prišli neobremenjeni, kar pa je lahko tudi naša prednost. Mislim, da lahko zmagamo."

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016
SKUPINA E
Nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA - ANGLIJA (Stožice)
ESTONIJA - SAN MARINO
Ob 20.45:
LITVA - ŠVICA

Lestvica:                          
ANGLIJA            5  5 0 0 15:1 15
SLOVENIJA          5  3 0 2 10:4  9
ŠVICA              5  3 0 2 11:3  9
LITVA              5  2 0 3  3:11 6
ESTONIJA           5  1 1 3  1:5  4
SAN MARINO         5  0 1 4  0:17 1

Pečnik: Nismo "sparing" partner Angležev
Pripravam se je pridružil tudi Novaković