Slovenci bodo še v četrtek trenirali v Ljubljani, nato pa jih v petek čaka polet proti Londonu. Foto: BoBo
Slovenci bodo še v četrtek trenirali v Ljubljani, nato pa jih v petek čaka polet proti Londonu. Foto: BoBo
Andraž Kirm in Jorge Fucile
Andraž Kirm je dejal, da se s kritikami navijačev ne obremenjuje niti ne bere komentarjev. Pravi, da z navijači ni v sporu. "Če pa so oni z menoj, naj pridejo in se bomo pomenili," odgovarja Ljubljančan. Foto: Reuters
Kevin Kampl
Kevin Kampl se skupaj z zdravniško službo trudi, da bi zaigral na Wembleyju. Foto: MMC RTV SLO
Kevin počiva. Vsak dan zajtrk, kosilo, večerja.
Na Wembleyju se obeta odlično vzdušje

Kampl je sicer vadil po posebnem programu, okrog stoženske zelenice je z zmernim tekom nabiral kilometre, kar vliva upanje, da bo do sobotnega obračuna (18.00) z Angleži na Wembleyju vendarle nared.

Potrebujemo dobrega in zdravega Kampla
Glede nastopa reprezentančnega kolega je optimističen tudi Jasmin Kurtić, ki je pred začetkom treninga stopil pred novinarje. "Kevin je super. Počiva vsak dan. Zajtrk, kosilo, večerja. Je eden najpomembnejših členov v ekipi. Potrebujemo ga dobrega in zdravega," je bil šaljivo razpoložen Belokranjec.

Moramo biti samozavestni
Kurtić je nato o pripravah na Anglijo povedal: "Za zdaj si iger Angležev še nismo ogledali, kar pa ni najpomembnejše. Pomembno je to, da smo samozavestni, da jih spoštujemo, a da se jih ne bojimo. Vsekakor se bomo borili in poskusili iztržiti točko ali več. Pričakujem, da bomo kot ekipa dobro delovali na igrišču. Gre za eno največjih gostovanj v moji karieri in upam, da se bo tudi najlepše končalo."

Kirm: Veseli smo, da smo tukaj
Reprezentanci se je kot zadnji pridružil Andraž Kirm, saj je še v ponedeljek igral tekmo na Cipru, kjer pa za Omonio ni igral. "Zaradi tega nisem v minusu, saj sem se normalno pripravljal na tekmo. V redu se počutim. Vzdušje je vedno dobro. Fantje smo veseli, da smo tukaj. Mislim, da tudi vidite po obrazih, saj smo nasmejani," je povedal "Kiro".

Vsaka točka velika kot Triglav
Kirm ima že izkušnje z igranjem proti angleški reprezentanci. Kako bi primerjal tisto iz leta 2009 oziroma 2010 in sedanjo? "Po imenih je sedanja verjetno slabša, a to še nič ne pomeni. So prvi v skupini, tako da nas čaka ena težka tekma. Nekega pritiska ne moremo čutiti. Videli smo na tisti prijateljski tekmi (septembra 2009, op. a.), da se z njimi da igrati. Moramo biti kompaktni. Definitivno so oni favoriti, a v nogometu nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Vsaka točka bo velika kot Triglav."

Milca zvilo v hrbtu, Rotman počival
Martin Milec
je trening predčasno končal zaradi bolečin v hrbtu, medtem ko je Rajko Rotman zaradi bolečin v mišici vadbo izpustil. Nihče izmed njiju pa ni kandidat za začetno enajsterico, v katero bo Katanec verjetno uvrstil Samirja Handanovića, Miša Brečka, Branka Ilića, Boštjana Cesarja, Andraža Struno, Jasmina Kurtića, Daliborja Stevanovića, Andraža Kirma, Valterja Birso, Kevina Kampla in Milivoja Novakovića.


Iz kadra angleške reprezentance za tekmo s Slovenijo je zaradi poškodbe prepone izpadel Michael Carrick. Selektor Roy Hodgson ni vpoklical novega igralca.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016
SKUPINA E
Sobota ob 18.00:
ANGLIJA - SLOVENIJA (TV SLO 2/MMC)
SAN MARINO - ESTONIJA
Ob 20.45:
ŠVICA - LITVA (TV SLO 2/MMC)

Lestvica:                          
ANGLIJA            3  3 0 0  8:0  9
SLOVENIJA          3  2 0 1  3:1  6
LITVA              3  2 0 1  3:2  6
ŠVICA              3  1 0 2  4:3  3
ESTONIJA           3  1 0 2  1:2  3
SAN MARINO         3  0 0 3  0:11 0
Kevin počiva. Vsak dan zajtrk, kosilo, večerja.
Na Wembleyju se obeta odlično vzdušje