Za Partizan je bilo v torek konec sanj o igranju v Ligi prvakov, potem ko ga je na povratni tekmi 3. predkroga še drugič ugnal bolgarski prvak Ludogorec. Foto: EPA
Za Partizan je bilo v torek konec sanj o igranju v Ligi prvakov, potem ko ga je na povratni tekmi 3. predkroga še drugič ugnal bolgarski prvak Ludogorec. Foto: EPA

Dogodek, ki se je zgodil na atletski stezi, bo preiskalo tudi srbsko ministrstvo za notranje zadeve. "Ministrstvo bo preiskalo, ali je navijač dobil dovoljenje kluba, da je bil v času incidenta tam, kjer je bil, in druge okoliščine," so sporočili z ministrstva.

Radisavljevića nihče ni poskušal ustaviti
Napadalec Ščepović, ki med navijači ni priljubljen in so se mu vse od vstopa na igrišče v 68. minuti posmehovali, je po tekmi s soigralci odšel pozdravit navijače, tedaj pa je s tribune na igrišče skočil eden izmed vodij navijačev Partizana Miloš Radisavljević - Kimi in mu odvzel kapetanski trak.
Varnostniki, policisti in drugi navijači mu tega dejanja niso poskušali preprečiti, ampak je lahko mirno pristopil do (nadomestnega) kapetana. Ščepović je na novinarski konferenci v sredo dejal, da je trak brez težav prepustil navijačem, saj je bilo njihovo zadovoljstvo nad slabo predstavo Beograjčanov upravičeno.
"Kimi" zaprt zaradi groženj novinarki
Radisavljević je sicer aprila odslužil 16-mesečno zaporno kazen zaradi groženj znani novinarki televizije B92 Brankici Stanković, avtorici in urednici dokumentarne oddaje Insajder, ki od leta 2004 obravnava kriminal, nasilje in korupcijo v srbski družbi, med drugim tudi med nogometnimi huligani. Na prvi stopnji je bil obsojen tudi na štiri mesece zapora zaradi napada na policiste leta 2004, ko je bila v Beogradu zažgana neka džamija.
Stojković: Pred 30 leti bi policija aretirala vso tribuno
Nekdanji kapetan Partizana Nenad Stojković, ki je bil s črno-belimi trikrat jugoslovanski prvak, je povedal, da bi v njegovih časih policija aretirala vso tribuno, če bi se zgodil takšen incident.
"Razumem razočaranje, tudi meni ni bilo lahko, a s huligansko potezo navijača se ne morem strinjati. Obstajajo zakoniti načini za izražanje nezadovoljstva, ne pa takšni arogantni in obskurni. Samo ljudje iz kluba lahko igralcu snamejo z roke kapetanski trak. To, kar se je zgodilo, je napad na Partizan, ne samo na posameznika, čeprav Ščepović ne izpolnjuje zahtev za vodjo moštva," je dejal 57-letni Stojković.
Ludogorec, katerega član je tudi slovenski nogometaš Roman Bezjak, je v "playoff" Lige prvakov pred 22.000 gledalci napredoval s skupnim izidom 3:1.