Olimpija bo najprej igrala v Stožicah 12. ali 13. julija. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija bo najprej igrala v Stožicah 12. ali 13. julija. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič in Darko Milanič
Darko Milanič, trener Maribora, ocenjuje, da so možnosti za napredovanje vijoličastih polovične. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija evropsko pot začenja proti Trenčinu

Možni nasprotniki Ljubljančanov so bili še Salzburg, Dinamo Zagreb, Qarabag (Azb) in Sheriff (Mol). Prvo tekmo bo Olimpija igrala doma 12. ali 13. julija, povratna tekma na Slovaškem bo 19. ali 20. julija.

Trenčin je prepričljivo dobil slovaško prvenstvo, saj je imel 12 točk prednosti pred drugouvrščenim Slovanom iz Bratislave. V 33 krogih je dosegel 26 zmag, tri neodločene izide in štiri poraze.

V ekipi pet Nigerijcev
"Trenčin je predstavnik države, ki nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu, zato ga moramo spoštovati. Malce sem se že pozanimal o kakovosti našega tekmeca, gre za ekipo, ki med drugim razpolaga s petimi nigerijskimi nogometaši," je povedal športni direktor Nenad Protega, kapetan ekipe Darijan Matić pa pravi, da je bila glavna želja, izogniti se Salzburgu in Dinamu, možnosti za napredovanje pa so 50:50.

Trenčin je lani prav tako igral v drugem predkrogu in izpadel proti romunski Steaui. Romuni so na prvi tekmi na Slovaškem slavili z 0:2, na povratni pa so izgubili s 3:2.

Domžale v Andoro, Gorica v Izrael
Opravili so tudi žreb prvega predkroga za Evropsko ligo. Gorica se bo pomerila z izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva, Domžale pa z andorskim Lusitansom. Domžalčani bodo prvo tekmo igrali doma, Novogoričani pa v gosteh. Tekme bodo na sporedu 30. junija in 7. julija.

Če se bodo prebili v 2. krog, bodo Domžalčani igrali proti zmagovalcu dvoboja med ferskim Runavikom in beloruskim Šahtjorjem Soligorskom, Gorica pa proti albanski Teuti ali kazahstanskemu Kairatu.

Maribor z Levskim. Milanič: Možnosti 50:50.
Maribor se bo tekmovanju pridružil v drugem predkrogu. Njegov nasprotnik bo Levski iz Sofije, ki je v bolgarskem prvenstvu zasedel drugo mesto. Drugi predkrog bo 14. in 21. julija. "Dobili smo klub s tradicijo. Ko rečeš Levski, to v nogometni Evropi nekaj pomeni. Gre za klub z lovorikami, z množico navijačev. Po tekmovalni plati bi lahko imeli lažji žreb, a bi tudi lahko dobili kakšnega težjega nasprotnika. Možnosti so 50:50," je žreb za spletno stran NK Maribor komentiral trener Darko Milanič.

LIGA PRVAKOV, 2. predkrog, žreb:
OLIMPIJA - TRENČIN (SLK)
QARABAG (AZE) - F91 DUDELANGE (LUK)
HAPOEL BEER SHEVA - SHERIFF (MOL)
SALZBURG - LIEPAJA (LIT)
VARDAR - DINAMO ZAGREB
NEW SAINTS (WAL)/ TRE PENNE (SM) - APOEL (CIP)
ZRINJSKI (BIH) - LEGIA VARŠAVA
LUDOGOREC - MLADOST PODGORICA
DINAMO TBILISI - SANTA COLOMA (AND)/ ALASHKERT (ARM)
ŽALGIRIS - ASTANA
SKENDERBEU - FERENCVAROS
BATE BORISOV - SEINÄJOKI (FIN)
VALLETTA (MLT)/ B36 TORSHAVN (FER) - CRVENA ZVEZDA
ROSENBORG - NORRKÖPING (ŠVE)
DUNDALK (IRS) - HAFNARFJÖRDUR (ISL)
FLORA TALLINN (EST)/ LINCOLN (GIB) - CELTIC
CRUSADERS (S.IRS) - KÖBENHAVN

1. predkrog:
FLORA TALLINN (EST) - LINCOLN (GIB)
NEW SAINTS (WAL) - TRE PENNE (SM)
VALLETTA (MLT) - B36 TORSHAVN (FER)
SANTA COLOMA (AND) - ALASHKERT (ARM)

Olimpija evropsko pot začenja proti Trenčinu