Juan Bernat in Neymar sta zrežirala pomembno zmago Parižanov. Foto: Reuters
Juan Bernat in Neymar sta zrežirala pomembno zmago Parižanov. Foto: Reuters
James Milner je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Foto: Reuters
Christian Eriksen je podaljšal upanje Tottenhama na preboj med najboljših 16 ekip v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Lionel Messi je bil najboljši igralec tekme na stadionu Philips v Eindhovnu. Foto: Reuters
Antoine Griezmann je povišal vodstvo Atletica na 2:0. Foto: Reuters
Atletico dvignil vstopnico za osmino finala

Izbranci Jürgena Kloppa so znova razočarali na gostovanju, kjer tako ostajajo brez točke v letošnji sezoni najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. PSG je bil precej boljši (streli 13:7, v okvir vrat 8:1) in je zdaj v odličnem položaju. V zadnjem krogu si lahko z zmago v Beogradu zagotovi osmino finala. Liverpool mora za napredovanje premagati Napoli z dvema goloma razlike.
Bernat unovčil veliko napako van Dijka
Gostitelji so povedli v 13. minuti, ko je Marco Verratti na levi strani zaposlil Kyliana Mbappeja, ki je poslal žogo pred vrata. Virgil van Dijk jo je izbil naravnost do Juana Bernata, branilec pa jo je z desno nogo poslal v mrežo. V uvodne četrt ure je bil Liverpool popolnoma nemočen.
Neymar in Mbappe premešala obrambo redsov
Osem minut pred odmorom sta si Neymar in Mbappe izmenjala dve dvojni podaji in v hitrem napadu premešala obrambo gostov. Mbappe je z leve strani podal pred vrata, kjer je Edinson Cavani streljal iz bližine, njegov strel je Allisonu Beckerju še uspelo odbiti, nato pa je Neymar s petih metrov poslal žogo v malo mrežico.
Milner vlil upanje za goste z bele točke
V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Angel di Maria na robu kazenskega prostora podrl Sadia Maneja. Sodnik Szymon Marciniak najprej ni pokazal na belo točko, a si je po posredovanju asistenta za vrati premislil. James Milner je z desno nogo poslal Gianluigija Buffona v napačno smer.
Redsi nenevarni pred vrati
Takoj na začetku drugega polčasa je Marquihos zatresel mrežo, a je bil v očitnem prepovedanem položaju. Liverpool je narekoval ritem igre v nadaljevanju, a so se Parižani odlično postavili in bili nekajkrat zelo nevarni. V 70. minuti je Allison preprečil zadetek Neymarja, ki je streljal z glavo. Gostje niso niti enkrat streljali v okvir vrat v drugem polčasu in tudi v petih minutah sodnikovega dodatka so gostitelji zadržali prednost.

Hamšik in Mertens potopila Zvezdo
Neapeljčani so bili s 3:1 boljši od Crvene zvezde. V 11. minuti je kapetan Hamšik zadel iz bližine po podaji Nenada Maksimovića, ki jo je tako zagodel rojakom. Po pol ure igre je Fabin Ruiz z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je spretni Dries Mertens podstavil desno nogo in povišal na 2:0.

Na začetku drugega polčasa je Hamšik zaposlil Mertensa, ki si je sijajno zaustavil žogo in s 15 metrov z desno nogo zapečatil usodo Beograjčanov. Častni gol so srbski prvaki dosegli v 57. minuti, ko je Marko Marin natančno podal do Bena El Fardouja.

Rezervist Eriksen junak na Wembleyju
Tottenham je na Wembleyju ohranil upanje na napredovanje v skupini B. Odločilni zadetek je dosegel Christian Eriksen deset minut pred koncem po sijajni akciji Mousse Sissokoja in Deleja Allija. Danec, ki je vstopil v 70. minuti, je z levo nogo poslal žogo v mrežo.
Messi blestel v Eindhovnu
PSV Eindhoven je izgubil proti Barceloni z 1:2. Za Katalonce je v 61. minuti zadel Lionel Messi, ki je premešal obrambo gostiteljev in z levico poslal žogo ob bližnji vratnici v mrežo. To je bil že njegov šesti gol v letošnji sezoni Lige prvakov. Argentinski virtuoz je nato v 70. minuti podal s prostega strela, Gerard Pique pa je postavil nogo pred vrati. Luuk de Jong je sedem minut pred koncem postavil končni izid z natančnim strelom z glavo.
Tottenham zelo verjetno potrebuje zmago na Camp Nouu
Barcelona si je že zagotovila prvo mesto, zadnji krog pa bo odločil o drugem potniku v osmino finala. Tottenham bo igral na Camp Nouu, Inter pa bo gostil odpisani PSV. V primeru zmag obeh ekip bi napredoval Tottenham, saj je boljši iz obeh medsebojnih tekem (na Siru je Inter zmagal z 2:1).
Atletico prevzel vodstvo v skupini A
Atletico je na stadionu Wanda Metropolitano premagal odpisani Monaco z 2:0 in si zagotovil uvrstitev med najboljših 16 ekip na stari celini.

Španci so večino dela opravili že v uvodnih minutah, ko je najprej Benoit Badiashile Mukinayi v 2. minuti dosegel avtogol, potem ko je spremenil smer žogi po strelu Kokeja. V 24. minuti je zadel še Antoine Griezmann. Francoz je z zunanjim delom nogometnega čevlja postavil končni izid po podaji Angela Corree.
Stefan Savić je v 82. minuti dobil drugi rumeni karton, ko je zakrivil najstrožjo kazen z igranjem z roko, z bele točke pa je nato Radamel Falcao streljal mimo vrat. Izbranci Thierryja Henryja se bodo zdaj lahko posvetili boju za obstanek v francoski ligi.
Borussia ni blestela, a je vseeno v osmini finala
Na večerni tekmi v Dortmundu ni bilo zadetkov. Borussii ni uspelo unovčiti velike premoči proti Bruggeju, a si je vseeno priigrala osmino finala. Črno-rumeni so izgubili dve točki in so padli na drugo mesto.
Galatasaray klonil v Moskvi
V zgodnejšem terminu je bila na sporedu tudi tekma v skupini D, kjer je moskovska Lokomotiva ugnala Galatasaray z 2:0. Grzegorz Krychowiak je zadel v 43., Vladislav Ignatjev pa v 53. minuti.
Porto in Schalke sta si po porazu Galatasaraya že priigrala napredovanje med 16 najboljših. Portugalci so bili boljši s 3:1 in s tremi točkami so si tudi zagotovili prvo mesto.

5. KROG, skupina A:
ATLETICO MADRID - MONACO 2:0 (2:0)
Badiashile 2./ag, Griezmann 24.
RK: Savić 82./Atletico
Falcao (Monaco) je v 82. minuti z 11-m streljal mimo vrat.

Atletico Madrid: Oblak, Arias, Savić, Filipe Luis, Hernandez, Rodrigo, Thomas, Koke (46./Vitolo), Lemar (63./Kalinić), Correa (69./Saul Niguez), Griezmann.

Monaco: Benaglio, Raggi, Jemerson, Badiashile, Biancone, Chadli (63./Diop), Tielemans, Massengo, Golovin (63./Thuram Ulien), Grandsir, Sylla (55./Falcao).

Sodnik: Mattias Gestranius (Finska)



BORUSSIA (D) - CLUB BRUGGE 0:0

Lestvica:                              
ATLETICO MADRID *  5  4 0 1  9:6  12   
BORUSSIA (D) *     5  3 1 1  8:2  10   
CLUB BRUGGE        5  1 2 2  6:5   5   
MONACO             5  0 1 4  2:12  1   
* - v osmini finala          

Skupina B:
TOTTENHAM - INTER 1:0 (0:0)
Eriksen 80.

Tottenham: Lloris, Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Winks (87./Dier), Sissoko, Lucas Moura (62./Son), Lamela (70./Eriksen), Alli, Kane.

Inter: Handanović, d'Ambrosio, de Vrij (82./Miranda), Škriniar, Asamoah, Vecino, Brozović, Politano (83./B. Keita), Nainggolan (44./Borja Valero), Perišić, Icardi.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



PSV EINDHOVEN - BARCELONA 1:2 (0:0)
de Jong 83.; Messi 61., Pique 70.

Lestvica:                          
BARCELONA *        5  4 1 0 13:4 13
TOTTENHAM          5  2 1 2  8:9  7
INTER              5  2 1 2  5:6  7
PSV EINDHOVEN      5  0 1 4  5:12 1
* - v osmini finala      

Skupina C:
PARIS SG - LIVERPOOL 2:1 (2:1)
Juan Bernat 13., Neymar 37.; Milner 45./11-m

Paris SG:
Buffon, Marquinhos, Thiago Silva, Kimpembe, Kehrer, Verratti, di Maria (65./Dani Alves), Juan Bernat, Mbappe (85./Rabiot), Neymar, Cavani (65./Choupo Moting).

Liverpool: Alisson, Gomez, Lovren, van Dijk, Robertson, Milner (77./Shaqiri), Henderson, Wijnaldum (66./Keita), Salah, Roberto Firmino (71./Sturridge), Mane.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

NAPOLI - CRVENA ZVEZDA 3:1 (2:0)
Hamšik 11., Mertens 33., 52.; El Fardou 57.

Lestvica:                          
NAPOLI             5  2 3 0  7:4  9
PARIS SG           5  2 2 1 13:8  8
LIVERPOOL          5  2 0 3  8:7  6
CRVENA ZVEZDA      5  1 1 3  4:13 4

Skupina D:
LOKOMOTIV MOSKVA - GALATASARAY 2:0 (1:0)
Donk 43./ag, Ignatjev 54.

PORTO - SCHALKE 3:1 (0:0)
Militao 52., Corona 55., Marega 94.; Bentaleb 88./11-m

Lestvica:                          
PORTO *            5  4 1 0 12:4 13
SCHALKE *          5  2 2 1  5:4  8
GALATASARAY        5  1 1 3  3:5  4
LOKOMOTIV MOSKVA   5  1 0 4  4:11 3
* - v osmini finala      
Atletico dvignil vstopnico za osmino finala