Manchester Cityju drugo leto zapored grozi, da jih bo izločila Barcelona. Katalonci so lani dobili obe tekmi. Foto: Reuters
Manchester Cityju drugo leto zapored grozi, da jih bo izločila Barcelona. Katalonci so lani dobili obe tekmi. Foto: Reuters
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je v Dortmund odpotoval zadovoljen. Foto: EPA

Angleški prvaki so se proti Barceloni odločili za napadalno različico 4-4-2 in bili v uvodnih 45 minutah popolnoma nebogljeni. Le sreči in vratarju Hartu se lahko zahvalijo, da niso doživeli pravega poloma. Na vprašanje, ali bi kaj naredil drugače, je Pellegrini povedal: "Ne obžalujem ničesar. Bil sem zadovoljen z našo postavitvijo. Tako se mora igrati proti Barceloni. Igrali smo dve različni tekmi v prvem in drugem delu. Pred prvim golom je bila to zelo normalna tekma. Potem ko smo omogočili nasprotniku lahek gol, smo igrali zelo slabo. V drugem delu smo odigrali, kot smo se dogovorili pred tekmo. Igrali smo dobro, to pa je proti Barceloni težko. Dobili smo dva gola, enega vrnili, nato pa zamudili še dve ali tri priložnosti. Obranjena enajstmetrovka Harta nam daje večje možnosti na povratni tekmi," je povedal Pellegrini.

Trener Manchester Cityja svojim igralcem najbolj zameri, da so ponovili napake iz prejšnjega leta, ko jih je v osmini finala prav tako gladko izločila Barcelona. "Ne more se nam zgoditi, da na vsaki tekmi proti Barceloni ostanemo z igralcem manj. Kot da se nismo nič naučili iz lanske tekme. Naredili smo iste napake," je še dodal Pellegrini.

Junak tekme je bil dvakratni strelec Luis Suarez, ki ni bil prepričan, ali je odigral najboljšo tekmo v dresu Barcelone. "Da, mogoče, nisem pa popolnoma prepričan," je bil neodločen Urugvajec, ki obžaluje predvsem zgrešeno enajstmetrovko Lionela Messija. "Manchester je lahko zadovoljen s tem izidom. Če bi Messi zadel z bele točke, bi se Manchester težko vrnil, tako pa je 1:2 zanje ugoden izid." Tudi Andres Iniesta je izpostavil Messijevo zastreljano enajstmetrovko kot edino črno piko. "Igrali smo odlično. Če bi še Messi zadel, bi bilo vsega konec še pred povratno tekmo. Kljub temu sem z izidom zadovoljen. Po porazu proti Malagi smo se dvignili in pokazali, da smo iz pravega testa."

Juventus je v Torinu premagal Borussio z 2:1, a trener Nemcev Jürgen Klopp je bil kljub porazu zelo zadovoljen. "V prvem polčasu smo začeli odlično, toda dobili smo neumen gol. Kljub šoku smo odgovorili takoj in v nadaljevanju prvega dela smo bili boljši. V drugem smo imeli eno, dve manjši priložnosti. Juventus jih je imel več in bi lahko zmagal s 3:1. Njihovi dobro organizirani obrambi smo povzročali veliko težav. 2:1 je za nas izvrsten rezultat," je povedal Klopp in dodal: "Če se bo izkazalo, da Pisczek ni resneje poškodovan, je za nami odličen večer."

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je imel mešane občutke: "Veseli smo zmage in ker smo odigrali dobro tekmo. V prem polčasu smo imeli težave v obrambi, ko so nas pritisnili. V drugem delu je bilo precej bolje. Škoda za zadetek, ki smo ga prejeli, ampak take stvari se dogajajo. Zahteval sem, da v nadaljevanju zabijemo čim več golov, a nismo imeli sreče."

Povratni tekmi bosta čez dva tedna.