Alassane Plea je dosegel že peti zadetek v letošnji sezoni. Francoz je najdražja okrepitev v zgodovini Borussie iz Mönchengladbacha. Foto: Reuters
Alassane Plea je dosegel že peti zadetek v letošnji sezoni. Francoz je najdražja okrepitev v zgodovini Borussie iz Mönchengladbacha. Foto: Reuters
Rezervist Patrick Herrmann je potrdil veliko zmago Borussie iz Mönchengladbacha, ki je na zadnjih 15 medsebojnih tekmah kar šestkrat ugnala Bayern. Foto: Reuters
Niko Kovač je bil zelo zaskrbljen. Pred dvema tednoma se je v Münchnu začel Oktoberfest in Bavarci so nizali zmage. V nedeljo bo zadnji dan praznika piva, zvezdniki pa se bodo z grenkobo postavili pred objektive fotografov. Foto: Reuters
Franck Ribery nikakor ne najde prave forme. V drugem polčasu je prejel rumeni karton zaradi ugovarjanja sodniku. Foto: Reuters
Paco Alcacer je najboljši strelec Bundeslige. Igral je le na zadnjih treh tekmah in dosegel kar šest golov. Foto: Reuters
Bayern si je privoščil domačo blamažo


Predsednik Bayerna Uli Hoeness je imel znova tisti pogled. Le odkimaval je z glavo in odvihral mimo vseh novinarjev. Zdaj ima dva tedna časa za premislek. Velikokrat pokliče dolgoletnega prijatelja Juppa Heynckesa in zagotovo se bo to zgodilo tudi v naslednjem tednu. "Don Jupp" je maja obljubil, da se ne bo več vračal na trenersko klop in prav to bi lahko rešilo Kovača. Za 46-letnega Hrvata je reprezentančni premor prišel v idealnem trenutku. Razpored do konca oktobra bo zelo naporen, gostovanja v Wolfsburgu, Atenah in Mainzu pa bodo odločala o njegovi usodi.
Bavarci so na Allianz Areni v zadnjih sezonah izgubili nekaj srečanj, ko je bilo prvenstvo že odločeno. V zadnjem krogu lanske sezone proti Stuttgartu z 1:4, a ta tekma je bila popolnoma nepomembna. Kriza se je začela z remijem proti Augsburgu (1:1), nato je sledil poraz v Berlinu (0:2), Ajax je bil blizu velike zmage v Ligi prvakov, a je v sodnikovem dodatku zadel le ovir vrat (1:1), sobotna predstava v 7. krogu Bundeslige pa je mnogim tekmecem dala veliko upanje, da bo letošnja sezona v nemškem prvenstvu prvič po letu 2012 zelo napeta.
Plea začel šov gostov
Serijskim nemškim prvakom se je že od prve minute zelo poznalo, da niso samozavestni. V 10. minuti je Niklas Süle začetniško izgubil žogo v dvoboju z Larsom Stindlom, v nadaljevanju akcije pa si je Alassane Plea izmenjal dvojno podajo z Jonasom Hofmannom, nato pa z 20 metrov z desno nogo zavrtinčil žogo v malo mrežico, Manuel Neuer je bil prekratek. Gostitelji so stali predaleč od tekmecev in jih niso agresivno pokrivali tik pred kazenskim prostorom.
Stindl unovčil veliko napako Neuerja
Šest minut zatem je želel Neuer hitro začeti akcijo, a je naredil neverjetno napako. Skušal je zaposliti Thiaga, a je Španec presenečen zelo slabo sprejel žogo. Hofmann jo je prestregel in podal do kapetana Stindla, ki preigral Matsa Hummelsa in s 15 metrov z desnico poslal žogo v mrežo. Izjemna vrnitev nemškega reprezentanta na zelenice, potem ko je skoraj pol leta počival zaradi zloma noge v Gelsenkirchnu ob koncu lanske sezone.
V prvem polčasu je vratar Borussie Yann Sommer dvakrat zelo dobro posredoval, ko je ustavil strela Arjena Robbna in Roberta Lewandowskega. Na začetku drugega dela je Kovač v igro poslal Francka Riberyja in Serga Gnabryja. V 55. minuti se je poškodoval še David Alaba in branilske vrste so zdaj že zares močno zdesetkane.
Ko zvezdniki nepravilno izvajajo avt ...
Zvezdnikom Bayerna ni uspevalo prav nič. Netočne podaje so se kar vrstile. Leon Goretzka je napačno izvajal avt! Ribery je po prekršku popolnoma izgubil živce, stekel je proti sodniku Franku Willenborgu, ki mu je pokazal rumeni karton. Gostje so se organizirano branili in prepustili posest Bavarcem (72:28 %), ki pa so bili v kazenskem prostoru brez idej. V 64. minuti je Gnabry z desne strani lepo podal na daljšo vratnico, kjer sta Lewandowski in Joshua Kimmich zgrešila z drsečim štartom. Poljak je tri minute zatem zatresel mrežo, a je bil za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju.
Herrmann postavil piko na i
Jalovi napadi so se vrstili, gostje pa so prežali na protinapade. Dve minuti pred koncem je po podaji iz kota Christoph Kramer podaljšal žogo v kazenski prostor, kjer so branilci Bayerna popolnoma pozabili na Patricka Herrmanna, ki si je ustavil žogo in jo z desnico zabil v mrežo. Videosodnik si je ogledal posnetek, a je ugotovil, da Herrmann ni igral z roko.
"Braco" še ni videl tako slabe tekme na Allianz Areni
"Tako slabe tekme še nisem videl na Allainz Areni. Priigrali si nismo praktično nobene velike priložnosti. Zares smo igrali slabo in tak poraz je le odraz vsega skupaj," je bil jezen športni direktor Hasan Salihamidžić.
Kovač: Vsak strel tekmecev je zadetek
Pred dvema tednoma je direktor Schalkeja Christian Heidel po porazu proti Bayernu z 0:2 dejal, da se obeta nova sezona s prevlado Bayerna, ki morda ne bo izgubil nobene tekme v prvenstvu.
"Že četrto tekmo zapored smo naredili preveč napak. Dvakrat smo izgubili žogo in prejeli dva zadetka. Na tej ravni se take napake kaznujejo. Po zaostanku z 0:2 je bilo težko igrati, v glavah igralcem se dogaja marsikaj, noge so vse težje, nič ne gre več zlahka. Vsak strel tekmecev je zadetek. Augsburg je imel eno priložnost, Hertha prejšnji teden dve, tokrat pa smo dopustili tri," je pojasnil Kovač.
Pri Bayernu čas teče drugače ...
Pred letom dni je imela dortmundska Borussia pet točk naskoka in Carlo Ancelotti je moral oditi. Položaj je zdaj precej podoben. "Prvih sedem tekem sezone smo dobili in vodstvo kluba je bilo zelo zadovoljno. Tudi po tej težki fazi pričakujem podporo. Seveda se zavedam, kako potekajo stvari v našem poklicu. Pri Bayernu čas teče drugače. Zelo se pozna, da so poškodovani Tolisso, Rafinha in Coman. Zdaj smo izgubili še Alabo, ki je igral preveč minut zaradi vseh teh poškodb," je še dodal Kovač.
Hat-trick jokerja Alcacerja za zmago Dortmunda
Bayern je padel na peto mesto in za vodilno dortmundsko Borussio zaostaja štiri točke. Črno-rumeni so v poslastici kroga premagali Augsburg s 4:3. Gostje so dvakrat povedli, a je obakrat izenačil sijajni napadalec Paco Alcacer, ki je vstopil v 59. minuti.
Trener Lucien Favre je imel zares srečno roko pri menjavah. V 77. minuti je v igro poslal Maria Götzeja, ki na večini tekem sploh ni bil niti v kadru. Sedem minut zatem je zadel za 3:2 po podaji Achrafa Hakimija. Augsburg je izenačil tri minute pred koncem, ko je bil po podaji iz kota z glavo natančen Michael Gregoritsch.
Na vrsti so bile še štiri minute sodnikovega dodatka. Sodnik Markus Schmidt je dovolil še prosti strel v 96. minuti in seveda ga je izvedel španski napadalec. S 25 metrov je žogo prek živega zidu poslal v mrežo za veliko slavje na razprodanem Westfalnu.
"Paco Alcacer je neverjeten. Vedno je na pravem mestu, vse mu uspeva. Res ima pravi nos za gol," je bil nasmejan Favre.
Gregoritsch: Grozen poraz, huje ne more biti
"90 minut smo igrali odlično. To je bila kot vožnja z vlakom smrti, veliki vzponi in padci. Na koncu mi gre kar na bruhanje, saj smo ostali praznih rok. Grozen poraz, huje ne more biti," je bil razočaran Gregoritsch.

7. krog:
WERDER - WOLFSBURG 2:0 (1:0)
Klaassen 35., Eggestein 86.

BORUSSIA (D) - AUGSBURG 4:3 (0:1)
Paco Alcacer 62., 80., 96., Götze 84.; Finnbogason 22., Max 71., Gregoritsch 87.

HANNOVER - STUTTGART 3:1 (2:0)
Wood 30., 45., Bebou 91.; Gomez 50.

MAINZ - HERTHA 0:0

FORTUNA DÜSSELDORF - SCHALKE 0:2 (0:0)
McKennie 47., Burgstaller 53.

BAYERN - BORUSSIA (M) 0:3 (0:2)
Plea 10., Stindl 16., Hermann 88.

Bayern: Neuer, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (55./Renato Sanches), Thiago, Müller (46./Gnabry), Goretzka, Robben (46./Ribery), James Rodriguez, Lewandowski.

Borussia (M): Sommer, Lang, Ginter, Elvedi, Wendt, Kramer, Neuhaus (74./Herrmann), Hofmann, T. Hazard (83./Traore), Plea, Stindl (66./Zakaria).

Sodnik: Frank Willenborg




FREIBURG - BAYER LEVERKUSEN 0:0

HOFFENHEIM - EINTRACHT 1:2 (0:1)
Nelson 83.; Rebić 40., Jović 46.
RK: Rebić 64.

RB LEIPZIG - NÜRNBERG 6:0 (4:0)
Kampl 3., Poulsen 7., Sabitzer 21., 55., Werner 32., 59.
RK: Leibold 63./Nürnberg
Werner je v 64. minuti zapravil 11-m. Kampl je igral v prvem polčasu in tudi podal za tretji gol.



Lestvica:
BORUSSIA (D)      7 5 2 0  23:8   17 
LEIPZIG           7 4 2 1  16:9   14 
BORUSSIA (M)      7 4 2 1  15:9   14 
WERDER            7 4 2 1  13:8   14 
HERTHA            7 4 2 1  12:7   14 
BAYERN            7 4 1 2  12:8   13 
EINTRACHT         7 3 1 3  12:11  10 
MAINZ             7 2 3 2   4:4    9 
WOLFSBURG         7 2 3 2  10:11   9 
AUGSBURG          7 2 2 3  14:13   8 
FREIBURG          7 2 2 3   9:13   8 
NUERNBERG         7 2 2 3   7:16   8 
HOFFENHEIM        7 2 1 4  11:12   7 
BAYER LEVERKUSEN  7 2 1 4   7:13   7 
SCHALKE           7 2 0 5   5:9    6 
HANNOVER          7 1 2 4   8:14   5 
FORTUNA D.        7 1 2 4   5:11   5 
STUTTGART         7 1 2 4   6:13   5 
                                     
Bayern si je privoščil domačo blamažo