Mariborčani so prvi favoriti pokalnega tekmovanja. Foto: BoBo
Mariborčani so prvi favoriti pokalnega tekmovanja. Foto: BoBo
Hervis pokal Slovenije so lani osvojili Domžalčani, ki so v napetem finalu v Stožicah premagali Maribor s 4:3. Letos so Domžale izpadle že v osmini finala, ko jih je s 5:0 odpravil Zavrč. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milanič in Zahović pred nadaljevanjem sezone

V Ljubljani so izžrebali polfinalna para Hervis pokala Slovenije. Rudar se bo pomeril z Mariborom, Garmin Šenčur pa s Celjem.
Prvi tekmi bosta 11. aprila, povratni pa teden pozneje. Finale bo 23. maja v Stožicah.

V Velenju niso navdušeni
"Vse štiri ekipe, ki so se znašle v polfinalu, so si zaslužile, da so tu. Moram priznati, da smo si najmanj želeli Maribor, ampak kar je, je. Borili se bomo po najboljših močeh in poskusili presenetiti. Tekmi sta dve, prvo igramo doma, upamo na pozitiven rezultat," je dejal predstavnik Rudarja, zmagovalca pokala v sezoni 1997/98, Miran Jalušič.

Trener šestkratnega pokalnega prvaka Maribora Darko Milanič je žreb pospremil z naslednjimi besedami: "Namen je popolnoma jasen. Želimo si igrati v finalu tega tekmovanja. Ne glede na to, da je tekmec kakovosten in da nas čakata dve zelo zanimivi tekmi, imamo jasno začrtan cilj, torej zmago. Tako kot največkrat v pokalu so to zgodbe zase, nevezane na prvenstvo. Naloga bo zahtevna, vendar smo pripravljeni nanjo."

Garmin Šenčur načrtuje še eno senzacijo
Največje presenečenje te pokalne sezone je drugoligaš Garmin Šenčur, ki je z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh v zgodovini kluba. Njegov strateg Branko Pavlin pravi, da pred žrebom niso imeli posebnih želja. "Tukaj smo edini drugoligaš, vsi so favoriti proti nam, vendar pokalno tekmovanje ima vedno svoj draž. Mislim, da bomo tudi proti Celju igrali dve kakovostni tekmi in se nadejamo uvrstitve v finale," pravi Pavlin.

Njegov kolega na celjski klopi Damjan Romih razmišlja podobno: "Glede na to, da je Šenčur v drugi ligi, smo zadovoljni z žrebom. Po drugi strani pa moramo vedeti, da bosta odločala dnevna forma in razpoloženje igralcev. Gre za nepredvidljiv dvoboj, si pa dejansko želimo in upamo na finale." Celjani so se enkrat (2005) veselili pokalne lovorike.

Moštva bodo za uspeh v tem tekmovanju tudi nagrajena. Skupni nagradni sklad znaša 30.000 evrov, od tega jih bo zmagovalec dobil 12.000, poraženec v finalu pol manj, določen delež pa bodo dobili tudi poraženci iz četrtfinala in polfinala.

Smiljanić nič več pri Olimpiji
Olimpija je sporazumno prekinila pogodbo z mladim napadalcem Stefanom Smiljanićem, ki si je želel več igralnega časa, za kar pa bi bilo po prihodih Nikole Nikezića in Dejana Djermanovića še manj možnosti. Smiljanić je za Olimpijo na 26 ligaških tekmah dosegel dva gola.

Nekaj sprememb so doživeli tudi v Domžalah. Pokalni prvaki so Mateja Selaka in Dejana Zadnikarja do konca sezone posodili Radomljam, ki nastopajo v drugi slovenski ligi. Slovenski pokalni prvaki pa so podpisali tudi poklicni pogodbi s 17-letnim Miho Kostanjškom in 16-letnim Jonom Gorencem Stankovičem, ki se trenutno mudi na treningih italijanskega velikana Fiorentine.

Milanič in Zahović pred nadaljevanjem sezone