Nogometaši Celja so z odlično igro nadigrali Olimpijo in se zasluženo uvrstili v polfinale Pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Celja so z odlično igro nadigrali Olimpijo in se zasluženo uvrstili v polfinale Pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Dare Vršič
Dare Vršič (na fotografiji) je po predložku Agima Ibraimija dosegel odločilni zadetek za napredovanje v polfinale, potem ko je Mariborčane v vodstvo popeljal Marwan Kabha. Polfinale je z golom za 3:0 potrdil Marcos Tavares. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera
Albert Riera je v 68. minuti s prostega strela podvojil vodstvo Zavrča. Foto: www.alesfevzer.com
Vijoličasti v drugem polčasu zmleli Velenjčane
Koprčani z minimalno zmago iz Domžal
Slovo Olimpije od Pokala Slovenije
Zavrč z visoko zmago izločil Dravo

Zadnjega polfinalista bo dala tekma med Domžalami in Luko Koprom. Tekmeca sta prvo tekmo odigrala v sredo, zmagali so Koprčani (0:1), povratno srečanje je na sporedu čez teden dni.

Maribor v drugem polčasu nadigral Rudar
Mariborčani v prvem polčasu niso pokazali kaj prida od igre, zato pa so v nadaljevanju pokazali popolnoma drug obraz in z odlično, predvsem pa z učinkovito igro strli odpor Rudarja, ki si je po minimalni zmagi s prve tekme veliko obetal. Velenjčani so sicer prvi zatresli mrežo, ko je po predložku s prostega strela z glavo zadel David Kašnik, a si je pri skoku pomagal z roko, tako da je bil zadetek razveljavljen. Vijoličasti so gol vendarle zadeli v 59. minuti. Po predložku iz kota je Marko Šuler žogo podaljšal na drugo vratnico, kjer je imel Marwan Kabha z glavo lahko delo. Na 2:0 je v 75. minuti po Ibraimijevem predložku povišal Dare Vršič. Apačan je z glavo ob bližnji vratnici žogo poslal v malo mrežico. Končni izid je postavil Marcos Tavares, ki je na tekmi sicer zapravil kar nekaj lepih priložnosti, a je zadel, ko je bilo to najpomembneje, in dokončno razblinil dvome o potniku v polfinale.

Firer in druščina povozili Olimpijo
Nogometaši Olimpije so morali v Celju nujno doseči zadetek, potem ko se je prva tekma v Stožicah končala z 2:2. Toda gostitelji so imeli drugačne načrte. V 23. minuti je po podaji od strani v prazno mrežo žogo poslal Ivan Firer, vodstvo so Celjani podvojili po dobre pol ure igre, ko je v polno zadel Milan Spremo. Marko Pajač je s prostega strela zadel prečko, žoga se je odbila do Sprema, ki je spretno z volejem žogo poslal za hrbet nemočnega Aleksandra Šelige. Olimpiji se je ponudila zlata priložnost za znižanje izida na 2:1, ko je po domnevni igri z roko v kazenskem prostoru glavni sodnik Roberto Ponis pokazal na belo točko, obenem pa izključil še Žigo Kousa. Andraž Šporar je prevzel odgovornost, a mreže mu ni uspelo zatresti. Z dvojno obrambo se je izkazal Matic Kotnik.

Henty ublažil poraz in izpad
V nadaljevanju so gostitelji zadeli še tretjič. Firer je odlično prodrl po levi strani in pred vrata poslal predložek, ki ga je v svoj gol preusmeril Nemanja Mitrović. Poraz in izpad je nekoliko ublažil Ezekiel Henty, ki je po predložku z desne strani iz neposredne bližine z močnim strelom po sredini zadel za 3:1. Ljubljančani bodo imeli priložnost za maščevanje že v naslednjem krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko bodo gostovali na Areni Petrol v soboto ob 15.30.

Zavrč gladko prek Drave
V polfinale so se uvrstili tudi nogometaši Zavrča, ki so v gosteh suvereno odpravili Dravo Ptuj (0:3). Dva zadetka je dosegel Veljko Batrović, med strelce pa se je vpisal tudi španski zvezdnik Albert Riera, ki je zadel s prostega strela. To je bil zanj krstni zadetek za Zavrč.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme:
Drava Ptuj - ZAVRČ 0:3 (0:1) 1:1
Batrović 41., 77., Riera 68.
RK: Pihler 89./Zavrč

Drava: Ajlec, Roškar, Rešek, Tomažič Šeruga, Lonzarić, Romih, Krajnc, Čeh, Horvat (51./Šalamun), Perger (73./Tisaj), Pauko (58./Kidrič).

Zavrč: Bajza, Novoselec, Rogač, Datković, Glavina, Cvek, Pihler, Tahiraj (68./Matjašić), Batrović (81./Glavica), Riera (84./Kolar), Kokorović.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


CELJE - Olimpija 3:1 (2:0) 2:2
Firer 23., Spremo 33., Mitrović 79./ag; Henty 88.
Kotnik (Celje) je v 39. minuti ubranil 11-m Šporarju.
RK: Kous 37./Celje

Celje: Kotnik, Kous, Vrhovec, Klemenčič, Firer, Miškić (70./Kaplan), Travner, Pajač, Spremo, Soria, Đurković (58./De Souza).

Olimpija: Šeliga, Klinar, Kelhar, Mitrović, Bajrić, Matić, Kronaveter (21./Mimoun), Kapun, Henty, Onitvero, Šporar.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


MARIBOR - Rudar Velenje 3:0 (0:0) 0:1
Kabha 59., Vršič 75., Tavares 86.

Maribor: Handanović, Stojanović, Filipović, Šuler, Viler, Kabha, Vršič, Sallalich (90./Mertelj), Ibraimi (91./Bohar), Mendy (58./Bajde), Tavares.

Rudar: Radan, Jahić, Džinić, Žitko, Kašnik, Bolha, S. Babić, Krcić (60./Črnčič), Trifković, M. Babić, Grgić (54./Eterović).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


Prva tekma:
DOMŽALE - LUKA KOPER 0:1 (0:0)
Rahmanović 89.

Domžale: Golubović (44./Vidmar), Horič, Zec, Dobrovoljc, Skubic, Horvat, Husmani, Trajkovski, Ndiaye (54./Črnic), Šišić (74./Majer), Mance.

Koper: Kahlina, Šme, Pavić, Andrejašič, Memolla, Posavac, Štulac, Rahmanović, Guberac (67./Vekić), Galešić (89./Hadžić), Ivančić (71./Štromajer).

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)

V krepkem tisku so izidi prvih tekem. Polfinale bo 13. in 20. aprila.

Vijoličasti v drugem polčasu zmleli Velenjčane
Koprčani z minimalno zmago iz Domžal
Slovo Olimpije od Pokala Slovenije
Zavrč z visoko zmago izločil Dravo