Marcelo je z izjemnim zadetkom poskrbel za lepo prednost Reala. Foto: EPA
Marcelo je z izjemnim zadetkom poskrbel za lepo prednost Reala. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je končal strelsko sušo. Foto: EPA
Carlo Ancelotti in Marcelo
Navdušeni Carlo Ancelotti je stekel na zelenico po izjemnem strelu Marcela. Foto: EPA
Danilo
Danilo je z bele točke Portu zagotovil ugodno izhodišče pred povratno tekmo. Foto: EPA

Lani je kraljevi klub prvo tekmo v Gelsenkirchnu dobil kar s 6:1, tokrat pa je Robertu di Matteu uspelo s čvrsto obrambo preprečiti polom, a Real je vseeno z nogo in pol že v četrtfinalu.
Zadržan začetek na obeh straneh
Gostiteljem je uspelo odbiti začetne napade madridskega Reala. V 25. minuti je Klaas Jan Huntelaar s 25 metrov z levico močno streljal, a je bil Iker Casillas zbran in mu je uspelo žogo odbiti.
Ronaldo izkoristil prvo priložnost
Gostje so prvi pravi napad izpeljali minuto zatem, Daniel Carvajal je z desne strani neoviran podal pred vrata, kjer sta Dennis Aogo in Joel Matip pozabila na Cristiana Ronalda. Portugalec je z glavo zatresel mrežo. To je bil njegov prvi zadetek po štirih urah in 59 minutah.
Wellenreuther preprečil višje vodstvo gostov
Dve minuti zatem se je v dvoboju z Raphaelom Varanom poškodoval Huntelaar in odšepal z igrišča, zamenjal ga je 18-letni Felix Platte. Real je bil vse nevarnejši, v 31. minuti je strel Benzemaja uspelo zaustaviti Timonu Wellenreutherju, štiri minute zatem je Ronaldo nevarno streljal s prostega strela s 25 metrov, a se je s parado znova izkazal čuvaj mreže pri modrih. Kevin Prince Boateng je prejel rumeni karton in ne bo igral na povratni tekmi v Madridu.
Isco meril prek vrat
Na začetku drugega polčasa je po lepi podaji Garetha Bala z desnico meril Isco, a je žoga zletela prek vrat. Schalke je le redko napadal, v 62. minuti je Boateng z 18 metrov streljal čez gol.
Platte v prečko, Marcelo v polno
V 74. minuti so imeli gostitelji izjemno priložnost za izenačenje, najstnik Platte je po podaji Acuta Učide z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel prečko, v nadaljevanju akcije pa je strel Japonca Učide zaustavil Iker Casillas. Končni izid je v 79. minuti po podaji Ronalda postavil bočni branilec Marcelo, ki je z roba kazenskega prostora s svojo slabšo desno nogo zadel levi zgornji kot Schalkejevih vrat. Pravi evrogol Brazilca, Wellenreuther je bil nemočen.

Gonzalez poskrbel za vodstvo Basla
Na St. Jakob Parku je Basel remiziral s Portom (1:1). Gostitelje je v vodstvo v 11. minuti popeljal Paragvajec Derlis Gonzalez, ki je izkoristil lepo podajo Fabiana Freija in matiral vratarja Fabiana Freitasa. Strelec zadetka je moral v 25. minuti zaradi poškodbe glave zapustiti igrišče.

Porto veliko boljši v drugem delu
V drugem polčasu so Portugalci v 48. minuti zatresli mrežo. V 48. minuti je strel Maicona z glavo vratarju Tomašu Vacliku še uspelo odbiti, Casemiro pa je zatresel mrežo, a je sodnik Mark Clattenburg dosodil prepovedani položaj. 12 minut pred koncem je Argentinec Walter Samuel v kazenskem prostoru igral z roko, z bele točke pa je končni izid postavil Brazilec Danilo.

Osmina finala, prve tekme:
SCHALKE - REAL MADRID 0:2 (0:1)
Ronaldo 26., Marcelo 79.

Schalke: Wellenreuther, Učida, Höwedes, Matip, Nastasić, Aogo, Neustädter ( 57./Kirchhoff ), Höger ( 80./Meyer), K.-P. Boateng , Choupo-Moting, Huntelaar ( 33./Platte).

Real Madrid: Casillas, Carvajal ( 82./Arbeloa), Pepe, Varane, Marcelo, Kroos , Lucas Silva, Isco ( 85./Illarramendi), Bale, Benzema ( 78./Hernandez), Ronaldo.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)


BASEL - PORTO 1:1 (1:0)
Gonzalez 11.; Danilo 78./11-m

Basel: Vaclik, T. Xhaka, Samuel , Suchy , Safari, Elneny , F. Frei , Gonzalez ( 25./Calla), Zuffi, Gashi ( 83./Hamoudi), Streller ( 63./Embolo).

Porto: Fabiano Freitas, Danilo , Maicon, Marcano, Alex Sandro , Casemiro , Herrera, Oliver Torres ( 68./Neves), Tello ( 81./Quintero), Brahimi ( 61./Quaresma), Jackson.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)


Povratni tekmi bosta 10. marca.




Odigrano v torek:
PARIS SG - CHELSEA 1:1 (0:1)
Cavani 54.; Ivanović 36.

Lvov:
ŠAHTAR DONECK - BAYERN 0:0
RK: Xabi Alonso 65./Bayern

Povratni tekmi bosta 11. marca.



Torek, 24. februarja, ob 20.45:
MANCHESTER CITY - BARCELONA

JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND

Povratni tekmi bosta 18. marca.


Sreda, 25. februarja, ob 20.45:
BAYER LEVERKUSEN - ATLETICO MADRID

ARSENAL - MONACO

Povratni tekmi bosta 17. marca.