Kaj trener Schalkeja Roberto di Matteo pripravlja Realu? Foto: Reuters
Kaj trener Schalkeja Roberto di Matteo pripravlja Realu? Foto: Reuters
Basel
Basel je v zadnjem krogu švicarskega prvenstva remiziral s Sionom (1:1). Za domače je na St. Jakob Parku zadel Shkelzen Gashi. Foto: EPA

Knapi iz Gelsenkirchna so se v isti fazi tekmovanja z Realom pomerili že lani in izgubili s skupnim izidom 2:9. Srečanje v Gelsenkirchnu se je pred letom dni končalo kar z 1:6. Tudi tokrat popotnica Schalkeja ni najboljša, saj je v zadnjem krogu Bundeslige klonil v gosteh pri Eintrachtu iz Frankfurta z 1:0. Kljub temu se knapi ne nameravajo predati vnaprej.

Aduta Schalkeja: Di Matteo in čvrsta obramba
Glavni adut zasedbe Roberta di Mattea je zagotovo čvrsta obramba, ki je na štirih prvenstvenih tekmah po zimskem premoru prejela le dva gola. Ključni branilci Benedikt Höwedes, Joel Matip in Matija Nastašić šest golov v svoji mreži verjetno ne bodo dovolili. Tudi trener di Matteo, zmagovalec Lige prvakov s Chelseajem 2012, je dober taktik, tako da ponovitev lanskega scenarija ni realna.

Realov zmagoviti niz traja devet tekem
Zagotovo pa je branilec naslova Real z Ronaldom, Garethom Balom in Karimom Benzemajem na čelu velik favorit. Realov zmagoviti niz v Ligi prvakov traja devet tekem. Baletniki so v generalki pred Schalkejem z 2:0 premagali Deportivo. Zadela sta Isco in Benzema. Trener Carlo Ancelotti ne more računati na poškodovane Sergia Ramosa, Samija Khediro in Jamesa Rodrigueza.

Porto favorit v Baslu
V drugi tekmi večera bo Basel gostil Porto. Švicarski prvaki so se nekoliko presenetljivo uvrstili v drugi del, potem ko so izločili Liverpool. Basel je po zimskem premoru verjetno šibkejši kot predtem, saj se je razšel z Marcelom Diazom in Sereyem Diejem. Porto je v letošnji sezoni Lige prvakov še neporažen.

LIGA PRVAKOV - OSMINA FINALA, prve tekme

Sreda ob 20.45:
SCHALKE - REAL MADRID

Verjetni postavi:
Schalke: Wellenreuther, Höwedes, Matip, Nastasić, Učida, Fuchs, Kirchhoff, Höger, K.-P. Boateng, Choupo-Moting, Huntelaar.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Illarramendi, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)




BASEL - PORTO

Verjetni postavi:

Basel: Vaclik, Xhaka, Samuel, Suchy, Safari, Elneny, Embolo, F. Frei, Calla, Streller, Gashi.

Porto: Fabiano Freitas, Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro, Herrera, Casemiro, Oliver, Quaresma, Jackson, Brahimi.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)



Povratni tekmi bosta 10. marca.